Elon Musk robotol

man technology present chrome

Elon Musk legújabb ígérete a humanoid robot. Ezzel tervezi az unalmas, repetatív munkák kiváltását.

Mi történhetett? A Tesla gyártósorokra nem kap elegendő embert? Megelégelte, hogy a Boston Dynamics egyre ügyesebben futó és ugráló és táncoló robotjai ellopják előle a Twitteren a showt?

A bemutatott látványterv kecses és dizájnos, azonban nem kifejezetten tagbaszakadt gyári munkásnak, hanem inkább próbabának tűnik. A teljes fejméretű kijelző alapján feltételezhető, hogy arckifejezéseket igénylő feladatokra készül, mintsem fizikai munkára. Így gyanítható, hogy a robotok helye nem a gyártósor mellett, inkább íróasztal mögött lesz.

Kiválóan el tudjuk képzelni, például egy kormányablakban amint lebiggyesztett szájjal formanyomtatványokat töltöget, vagy egy boltban a pénztárban villámgyorsan dobálja a termékeket, majd percekre megáll és átkkiált a szomszéd robotnak, hogy KY9LE-783, a magos kiflinek mi a kódja?

Vajon a humanoid robotokat is humaoid robotok fogják összeszerelni? Mikor fogják önmaguk összeszerelése során a folyamatot automatikusan javítani a robotok?

Kövesd az oldalunkat, lájkold a posztokat, hallgasd az adásainkat, ha érdekelnek a hasonló hírek!

„A témához kapcsolódó adásaink:

Robotok:

https://zartosztaly.hu/foglalkozasa-roombatok/

https://zartosztaly.hu/jubileum-dinofonokkel/

https://zartosztaly.hu/vegyesvagott/

Musk ígéretei:

https://zartosztaly.hu/cybertruck-invazio/

https://zartosztaly.hu/foglalkozasa-hullamvasut-fekezo/

https://zartosztaly.hu/ben-hur-ujra-szaguld/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .