ZO050 – Jubileum dínófőnökkel

ZO050 – Jubileum dínófőnökkel Zártosztály Podcast

Régi vágyunk vált valóra: az ötvenedik adás apropóján maga a Dínófőnök tett látogatást a gumiszobában!

Az impromptu termelési értekezlet nem csupán az univerzum rejtélyeibe ad bepillantást, de a mindenkit foglalkoztató „Ezt most minek kellett?” kérdést is hosszasan boncolgatja.

A zártosztály podcast 50. adása 🎂

A magyar vállalati értékrend meghatározó képviselője Dínófőnök, akinek érdemeit mi sem mutatja jobban, mint hogy több évtizedet felölelő szüntelen munkássága során senki nem távozott felmondással a cégétől? Számára minden alkalmazottnak van értéke, ha más nem, tápértéke. Cégében a szakszervezet csupán azért dolgozik, hogy több fizetetlen túlórát és szigorúbb fegyelmezést kérjen a beosztottak számára. Csak a részvényeseknek tartozik elszámolással, de azok szintén a zsarnokgyíkoktól származnak és háromig sem tudnak számolni, így megelégszenek az óvodás játékok szintjére egyszerűsített döntés-előkészítő javaslatokkal.

Mivel a HR-es javasolta, hogy foglalkozzon munkán kívül is a beosztottakkal, az értekezlet megkezdése előtt pár percet szán az élet fontos kérdései közül a futballnak. Ezen a beszélgetésen kiderül, hogy a Dínófőnök nem szívleli a PETA-t, hiszen hol voltak, amikor a dínóknak szüksége lett volna rá? Helyette a pöttyös vadlajhár megmentésén fáradoznak, pedig mindenki tudja, hogy hastáji bőrének a mintázata mutat legjobban a labda felszínén! Mit is tudhatnának ezek az emlősök az esztétikáról?

A vezetői értekezlet rögtön az univerzum súlyos kérdéseivel nyit: Főnökünk a közelmúltban megfigyelt Magnetar kialakulásával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket egyezteti le alantasaival. A neutroncsillagok egyesülése kellően innovatívnak lett minősítve, így a stratégiai célok meghatározása után a projekt elvárt mellék-eredményeként az irodai költségek csökkentését határozta meg a Főnök, szigorú büntetés kilátásba helyezése mellett.

A megbeszélés folytatásában a konkurencia elképzeléseit és eredményeit vizsgáltuk, a vállalat érdekeit figyelemmel kísérve. Igyekeztünk megérteni az újítások emberi és üzleti motivációját, célját, a változások potenciális hatását, valamint meghatározni azon találmányok körét, amiket érdemes lenne lemásolni.

Az űrkutyatás témáján maradva a Leica (ejtsd, Lajka, de ne magasról, mert nagyon sokba kerül!) fekete-fehér fényképezőgépén, valamint annak a színeshez képesti 1000 dollárral magasabb árát elemeztük ki. A Főnök megmondása alapján úgy véljük, a találmány közös alapokon nyugodhat az LGBTQSM irányzatok ókonzervatív megközelítésével, miszerint így minden, akár menet közben azonosításra kerülő alapszínnel együtt a teljes szivárvány egyszerre kerül eltávolításra a képekről. Voilá, íme a kutyaszem-optika!

A Harley tulajdonosok (HOG) hagyományos V2-es motorkerékpáros és elektromos biciklis (ők lehetnek ezek szerint a V3) tulajdonosi fesztiváljának polarizálódására és a kapcsolódó problémák kezelésére is ad iránymutatást a Főnök, ha eddig kétségek lettek volna polihisztorságával kapcsolatban. Mindenhez is jobban ért! Ave!

Megtudjuk, hogy a Kopi Luwak nemcsak nem vegán, de kifejezetten állatkínzás a ketrecben tartott kisemlősök kávéval etetése. Megállapításra kerül, hogy a vállalati célokkal ez teljesen összhangban van, ám mivel túlzottan nagy befektetést jelent a ritka cibetmacskák tartása, valamint a kávébabbal való etetése, cégünk inkább házimacskák tarkababbal etetésén keresztül fogja elérni a céljait.

Alternatívaként megvizsgáljuk, hogy a növényi alapú húspogácsákat milyen módon lehet feldobni egy kis pörköltszafttal. Megállapítjuk, hogy ideje a nagyobb multiknak is megjelenni ezen a piacon, így a Google Meat és a lényegesen drágább, de tisztán almából készült Apple Meat megjelenése a szektorban várhatóan már csak idő kérdése. Az Amazon piacra lépését a saját nevében azonban némileg morbidnak tartjuk.

Reméljük, sokak dilemmáját oldjuk meg azzal, hogy végre kiderül, mi az összefüggés a szilvamag és a robotfarkasok között. Innen már csak egy ugrás a vadászok életvédelmi célból narancsszínű ruházatának, illetve annak az extrém (vagy ún. rusztikus) vadászatokhoz alkalmas, terepszínű verziójának elemzése. Megvizsgáljuk az esélykiegyenlítő, valamint a vegán vadászat lehetőségeit, hogy keresve a niche-t a piaci lehetőségek sivatagában.

Új termékvonalként a horrorfilmek kedvelői számára állandó adrenalinlöketet biztosító ijesztgetős robotokat kezdünk kutatni. De ha már rémisztő robotok, akkor megnézzük, háztáji és gyermekeknek adható készülékek biztonsági minősítését, ami kifejezetten a Rettentően Rémisztő és az Egyáltalán nem rémisztő (Super Creepy / Not creepy at all) skálán minősíti a termékeket. A macskaokoshomokláda és a kedvencfigyelő okoskamera egyéb felhasználásában rejlő profit lehetőségeket sem hagyjuk szó nélkül, bár a táv-macskasimogatóról még Dínófőnök is azt gondolja, hogy állatkínzás, egyben ennivaló, szőrös kis barátaink igényeinek lábbal tiprása.

A karácsonyi ajándékozási szezonra, a cég dolgozói számára is megtaláljuk a tökéletesen értelmetlen és haszontalan ajándékot. A projektorral és can-trollerrel egybeépített mini sörhűtő a Főnök számára tökéletes lehetőség arra, hogy beosztottjai unalmas home office óráit feldobja egy-egy videójátékkal. Ha ajándékba ad egy ilyent egy meglepetés látogatás során, akkor egyszerre két okot is tud találni arra, hogy játékosan megszabaduljon a kellemetlen alkalmazottaktól. Ha kihívja őket egy menetre az új játékon, akkor nem csupán játékon tudja kapni őket munkaidőben, de a sörfogyasztás miatt még a szonda is elszíneződik. És akkor indulhat a felmondási lakoma is rögtön!

Moszkvában kiderült, hogy nagyon biztonságos ugyan a központi arcfelismerő rendszer, de a hozzáférhetősége már közel sem annyira, mint azt az ember gondolná. Vagyis nagyjából pont annyira, mint azt az orosz kultúrától várnánk: potom 200 dollárért vissza tudjuk keresni, például hogy hol hagyhattuk előző napi városjárásunk során a napszemüvegünk vagy éppen, hogy merre kóricálhatott Dinófőnök! Nesze neked privacy.

Főnökünk bemutatja, hogy mennyire nehéz a vezető élete, amikor megfogalmazza a stratégiai célokat. Ezen sokat fog segíteni, amikor a robotok végre munkába állnak, és majd már csak hozzájuk keresünk humán asszisztenseket. Természetesen ehhez az Amazontól származó mesterséges intelligenciával rendelkező HR-es is alkalmazható… bár polkorrektség okán aktuálisan nem javasolt, ismert bug van az algoritmusában. A középvezetők lehetséges robotizálását is megvizsgáljuk, hogy tehermentesíthessük kicsit a dínó felsővezetőket, továbbá a döntéselőkészítő anyagok céltartalmát is megvizsgáljuk.

A munkaértekezlet szerencsére a COVID-19 miatt távolról lett megtartva, így minden résztvevő élve távozhatott / maradhatott.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás a(z) “ZO050 – Jubileum dínófőnökkel” bejegyzéshez

  1. […] (magyar hangja Tanács Lajos) akit számmisztikai adásainkból ismerhettek. Volt már nálunk az 50-edik adásban Dinófőnökként, a 100-adik adásban, ami egyből a legjobb magyar podcast lett és […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .