ZO094 – Foglalkozása: Hullámvasút-fékező

Leisure Pleasure Dynamic Theme Park  - nitli / Pixabay

ZO094 – Foglalkozása: Hullámvasút-fékező Zártosztály Podcast

A héten összegyűjtött villanyautós hírek szinte csak Elon Musk körül forogtak. Akik allergiásak erre az összetevőre, annak a tartalom fogyasztását mértékletesen, lassan ajánljuk!

A Zártosztály Podcast 94. adása

Elon Musk meggondolatlanul beszélt. Már nem első alkalommal. Pár hónappal ezelőtt még azt mondta, hogy a lidar csak mankó azoknak, akik nem képesek kamerával megoldani az autók vezérlését. Ennek ellenére nemrég Luminar lidarral felszerelt Tesla prototípussal találkoztak az utakon, valamint még nem részletezett együttműködést jelentettek be a hatóságok felé.

Persze eddig sem a kamera volt az egyedüli, ami alapján a Teslák tájékozódhattak, a hírek alapján azonban a korábbi Teslák radarját kihagyják az új modellekből. A cél a teljesen kamera alapú távolság- és környezetérzékelés megalkotása. Ehhez ugyanis a filléres és könnyen beszerezhető kamerák elegendőek, az aránylag költséges és komplex lidarok helyett.

A közönség felé is megnyitották a Las Vegasi Teslalagutat. Asajtót ugyan már bejárta, de egy kicsit mi is beszélgetünk róla. A felvételek alapján igen ijesztőnek látszik, kiváltképp, hogy a korábbi csigatempóhoz mérhető sebességet megemelték autópályatempóra. Persze az egész csak parasztvakítás, hiszen nem más ez, mint a las vegasi vásárvárosnak készített költséges villanydodzsem, amiben a potenciális vásárlók kipróbálhatják az új modelleket. Ennél azért olcsóbb egy hagyományos bemutatóterem.

Tesla megálló az alagútban

Ha már a Tesla külső érzékelőiről beszéltünk, megemlítjük a belsőket is. Nevezetesen azt, hogy kamerával figyelik a Tesla vezetőket, hogy elkerülhessék az Autopilot baleseteket. Gyanúsan rímel akorábban említett Amazon sofőröket megfigyelő szoftverre, így megfogalmazzunk azt a sejtésünket, hogy tőlük kérték kölcsön a figyelem-figyelő programocskát.

Végre egy nem Teslához köthető villanyautós hír: a Fisker bemutatta az elektromos pápamobil látványtervét Nekünk elsőként egy SUV-ra zuhant üvegkoporsó ugrott be róla. De később kiegyeztünk, hogy inkább olyan, mint amikor hülyegyerek első óráját tölti a Photoshoppal.

Ha már az égiekről ejtettünk néhány szót, akkor ide illik még egy különleges elektromos jármű. Mint kiderült, a Lockheed Martin és a GM közösen dolgozik az új holdjárón. Kicsit butaságnak tűnik a dolog, hiszen az űrhajósok folyamatosan dolgoznak azon, hogy ne sorvadjanak el az izmaik. Miért nem pedálos vagy Flintstone családból ismert lábbal hajtós járműveket visznek magukkal? Rengeteget lehetne a súlyon csökkenteni és még az edzés is megvolna!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .