ZO117 – Santasztikus rémszarvas

ZO117 – Santasztikus rémszarvas Zártosztály Podcast

🔍Hatékony HR a Zoomon!

🎅Télapó az Alexában: Tudja jó voltál-e!

Nicolas Cage igazi színészi kihívás előtt!

👩‍🚀Altesti vákuum űrhajósoknak, hogy ki ne ugorjon a szemük.👁

A modernizálás jegyében készült adásunk, amiben a résztvevők nem csupán térben, de időben elválasztva vettek részt, ezzel megteremtve egy olyan podcast formátumot, amely követését minden konkurensünknek csak ajánlani tudunk! Sajnos ezúttal még virtuálisan sem tudtunk közös stúdióban felvételt készíteni, így a monológként felvett műsorba utólag lettek elhelyezve a műsorvezetőtárs gondolatai. Szerencsére ez a kis technikai zökkenő könnyen áthidalható, jól átgondolt műsorszerkezet, a modern technika és szakmai profizmus alkalmazásával. Mivel mi egyikkel sem rendelkeztünk, helyette a háttérben szóló karácsonyi dalokkal érzéstelenítettük hallgatóinkat.

Magasan indítunk, méghozzá az űrutazóknál, akiknek a hírek szerint vákuummal kell az alsó testtájaikat szívni, hogy ki ne ugorjon a szemük. Ettől nem csupán jobban alszanak, de rövidebbet is fognak tőle látni. Többé nem kell attól tartani, hogy belesnek az ablakunkon, ahogy elsuhannak felettünk!

Káros mellékhatása a vákuumos altestszívónak, hogy bedagad tőle a … bokájuk. De majd kimennek egy hosszabb űrsétára lemozogni!

A rövidlátás földi körülmények között okoz problémákat az idősödő lakosság körében. Mivel életünk jelentős részét töltjük a négy fal között egy monitort, vagy mobiltelefon képernyőjét bámulva, minket is érdeklődéssel töltött el az a hír, hogy az USA-ban jóváhagyták a rövidlátás elleni szemcsepp forgalmazását. Végülis, annál olcsóbb, mint ha mindenkit kiküldenének egy kicsit az űrbe kompenzálni az öregedés hatásait! Vajon ha fordítva dugjuk össze a vákuumcuccot és altesti túlnyomást okozunk, csak inkontinensek lesznek a tesztalanyok vagy látni is jobban fognak?

Megdöbbentő felfedezést tettek a Cybertruckot vonalzóval lefirkáló, majd papírból és lemezhajlító gépen rozsdamentes acélból meghajtogató mérnökök. Rájöttek, hogy a használható autókon olyan kiegészítők is szükségesek lehetnek, mint visszapillantó tükör, illetve ablaktörlő. Ennek hiányában a lőrésszerű oldal- és hátsó ablakok, valamint a hatalmas felületű, de nem túl jó kilátást nyújtó (nagyon döntött és távol van a sofőrtől) első ablakon nehezen fognak kilátni. Figyelmetekbe ajánljuk a lenti képet, amin a rajzfilmes méretű ablaktörlő mellett megfigyelhető számos olyan módosítás, amitől a forradalmi koncepciótervből az indiai belpiacos pickupok formái kezdenek kibontakozni.

Ez a mese is de megváltozott, mióta nem láttam….

A log4j2 sérülékenysége már számtalan helyen volt tárgyalva, mi csak azért teszünk róla említést, mert kutatók IPhone és Tesla átnevezésével is képesek voltak sérülékeny szervereket találni. Még szerencse, hogy a hiba „csak” hét éves, így azok a cégek, akik ennél régebben készítették rendszereiket, jó eséllyel még korábbi verziót használnak. Kétszer ad, ki gyorsan ad!

A Better.com alapítója beírta magát a HR módszertanok (know-how-not) nagykönyvébe azzal, hogy egyszerre, egy Zoom call keretében 900 alkalmazottjának mondott fel. Mindezt a körülményeknek megfelelő empátiával és finomsággal. A hatalmas felzúdulást követően átmenetileg visszavonult a cég vezetésétől, de az sem kizárt, hogy a jól végzett munka tudatával elment Karácsonyozni!

Az ő sztorijából biztosan lehetne filmet forgatni, akár a vicces, akár a szomorú aspektust előtérbe helyezve.

Bármi is a film sztorija, egy biztos, Nicolas Cage számára lenne benne testhezálló szerep. Hollywood legendásan sok filmjében szerepet kapó színész a jövő év elején megjelenő új alkotásában nem mást fog eljátszni, mint önmagát! Challenge accepted.

Persze ebben, mint filmjei nagy részében sem, nincs semmi új, Jean-Claude van Damme ezt már több ízben is eljátszotta, de David Hasselhoff is csinált önmagáról két sorozatnyi mocumentaryt Hoff the Record címen.

Jean-Claude van Johnson

Mint a Foglalkozása: Podcast olvasó epizódunkban említettük, a podcast egyre fontosabb teret kap információmegosztási csatornaként. Csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdődnek meg azok a perek, amelyek az esélyegyenlőség nevében kártérítéseket akarnak kisajtolni a formátumból. Analógiaként talán azt lehet felhozni, mintha a rádiócsatornákat beperelte volna valaki a 1930-as években, hogy nem jelennek meg a műsoraik nyomtatott formában. Szerencsére nekünk nem kell aggódunk, se amiatt, hogy elperelnék a bevételeinket, se amiatt, hogy valakinek nem áll módjában követni a tartalmainkat.

Jön a rating Spotifyra, adj nekünk is (ötcsillagos) visszajelzést!

Lehet, hogy csiphiány van, de a fejlesztések nem állnak meg. Az IBM és a Samsung bejelentette a legújabb, vertikálisan rétegzett tranzisztortechnikáját, amely nem csupán hely és anyagkihasználás, de energiafelhasználás szempontjából lehet úttörő a következő évtizedekben. A korábban bejelentett 2nm-es gyártási technológia, valamint ez a bejelentés nem csupán azt teszi lehetővé, hogy a Moore-törvény mentén ismét lendületbe jöhessen a fejlődés, de a lényegesen vékonyabb, kisebb akkumulátort használó telefonokon kétszer olyan hosszan nézhetik a fiatalok a Tik-Tokot!

Kell is a nagyobb teljesítmény, hiszen az Intel szerint még legalább 1000-szeres kapacitásnövelés szükséges az ígért metaverzumok bevezetéséhez.

Pedig már alig várjuk, hogy az NFT-ként megvásárolt, Nike virtuálsurranóinkban menjünk le a galerivel lógni a virtuáltérbe!

Tiszta Neurománc lesz, ha ehhez már a muskos agyimplantokon keresztül tudunk csatlakozni!

Akinek még nem jött meg a karácsonyi hangulata, az bekapcsoltathatja az Amazon Alexáján a Télapó hangját, és megbeszélheti vele, kap-e idén ajándékot. Ne próbáld átverni! Alexa minden lépésedet figyeli, tudja, jó voltál vagy rossz! A kérdés csak az utolsó lehetőség arra, hogy bukd az ajándékot, ha nem azt mondod, amit Alexa elvár…

Nekünk minden hallgatás ajándék: látszik, hogy nem vagyunk egyedül!

Kellemes ünnepeket és nagyon jó pihenést minden hallgatónknak!🎄

Jövő héten bestof, aztán újévi bakiparádé – kövessetek a szünet alatt is, megéri!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .