ZO092 – Foglalkozása: Podcast olvasó

Egy tipikus hallgatónk

ZO092 – Foglalkozása: Podcast olvasó Zártosztály Podcast

Nem mindenki szeret podcastot hallgatni, van, aki inkább olvasni szeret. Számukra alakította ki legújabb fejlesztését a Spotify, ami írott szöveggé alakítja a beszédet. Amíg ez magyarul nem elérhető, addig azért írunk cikket is az adásainkhoz.

A Zártosztály Podcast 92. adása

JCN-t az előző műsort követően nem hagyták nyugodni a gondolatai, ezért vele bonyolódtunk bele a rövid technológiai hírek csodálatos világába.

A legózás kommunális élmény (?), a karantén miatt sokan már egy éve nem jutottak hozzá, hogy barátaikkal egy jót legózzanak. De van segítség! A Snapchat AR legózási szolgáltatást indított, ahol barátainkkal közösen alkothatunk. Ha pedig minden jól megy, akkor össze lehet állni, mint két kicsi Lego.

A Tinder viszont mostantól megóvja a társért versengőket a másik megsértésétől. Üzenetküldés előtt ugyanis figyelmeztet, ha az üzenet sértő kifejezéseket tartalmaz. Így a tapló párkeresők esélyt kapnak arra, hogy megváltoztassák a hozzáállásukat. Talán tanulnak belőle, de gyanítható, hogy inkább csak az lesz az eredménye, hogy élőben kínosabb meglepetésekre számíthatnak a randizók.

A Tik-Tok olyan hiperkazuár játékokat futtat fel, amiknek a működését még mi sem tudtuk megérteni. A futószalagon fenékkel szétnyomkodott tárgyak, a hosszú körmökkel síneken csúszkáló, férfiakat lefejező tüncikék, a végtelen futkosós játékok változatosságát kombinálják a szerencsére végleg megszűnő Flash játékok minőségi grafikájával, valamint kevéssé kidolgozott játékmenetével. Tűsarkúnkba dőlünk.

Az Apple végre elhozta a veszteségmentes (lossless) zenelejátszás élményét az Apple Musicba! A magas bitrátájú zenék elérhetősége már régóta téma volt, hiszen ezt már több konkurens szolgáltató után a nagy ellenfél, a Spotify is felvette a repertoárba. Apró gikszer, hogy a jelenleg legdrágább Apple fejhallgató sem képes veszteségmentes zenét lejátszani. Ez annak köszönhető, hogy végleg eltávolították azt a csúf, analóg 3,5mm-es csatlakozót a telefonról, míg más átviteli technikájuk Bluetooth esetén a CD minőséget sem elérő AAC, a Lightning-3,5mm átalakító használata esetén pedig az ugyanezt alulról súroló digitális-analóg átalakításra kerül sor. Lejátszás során így szerencsétlen esetben többször is megtörténik a digitális-analóg konverzió, ami pedig csak tovább ront a hangminőségen. Ezért sem veszünk közel 200.000 forintért AirPods Max-ot. Jelenleg a HomePod sem képes ilyen zenéket lejátszani, de azoknak a hangvisszaadási képessége amúgy sem az egeket verdesi – kérdés, hogy ez zavar-e valakit a célközönségből.

A Spotify nemsokára bevezeti a podcastok hanganyagát automatikusan írott szöveggé alakító új funkcióját, ezzel olvashatóvá teszi a hangokat! Így mi is hamarabb tudunk megjelenni, mert nem fogunk ennyit vacakolni cikkírással. Vajon a hangoskönyvek átirata nyomtatásba adható lesz?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .