ZO136 – Most lesz neked jaj!

ZO136 – Most lesz neked jaj! Zártosztály Podcast

Utolérünk és elkapunk! Nem menekülsz radioaktív banánujjaink félelmetes szorításától, rád húzzuk a VR szemüveget és megcsiklandozunk!

Fitnesz tracker növényeknek 🌻
Elkapunk egy rakétát helikopterrel 🚁🚀
Webkamera a monitor közepén 📷
Fantomjárművek a VR utakon 👻
Pókok a VR szemüvegben 🕷
Mai reklámok régi filmeken 🎞

A ZÁRTOSZTÁLY PODCAST 136. ADÁSA

Aggodalommal figyeltük, hogy tényleg el lehet-e kapni egy űrrakétát helikopterrel. Lényegesen olcsóbb módja lehet ez az újrahasznosításnak, mint a SpaceX önállóan leszálló egységei.

A RocketLab félig sikeresen zárta ijesztő kísérletét, mivel a rakétát ugyan elsőre el tudták kapni, de a lerakási zónába nem vitték be, hanem belepottyantották a tengerbe.

Következő ötleteink: Légi tankolás és visszadobni az űrbe!

Mindenki lógassa a kameráját a monitor közepére?

A zoom-fáradtság egyik okozója, hogy az online beszélgetések közben folyamatosan másra néző emberek képeit látjuk, hiszen a monitoron nem ott jelenik meg beszélgetőtársunk, mint ahol a kameránk van.

Erre kínál egy megoldást egy új fejlesztés, amivel a képernyőre bárhova be tudjuk lógatni a kamerát.

Mi jobban hiszünk abban, hogy inkább a monitor mögé elhelyezett óriási kameraszenzor lenne a jó megoldás, ami csak azt a képszeletet mutatná a túloldal felé, amerre éppen nézünk!

A Volkswagen és a Microsoft új, kocsiban használható Hololens fejlesztésén dolgozik.

Az amerikai hadsereg ugyan már elutasította a Hololens használatát, mert túlzottan nagynak és kényelmetlennek találták, de úgy tűnik a civileknek még jó lehet.

A közzétett képek alapján kitaláljuk, hogy mi lenne a lehető legrosszabb megoldás ennek a technikának a közutakon történő alkalmazására.

Olyan VR megoldást képzelünk el, amiben a streetview-t látja az autós, amelyre a mozgó tárgyakat a képnek megfelelően generálja rá az eszköz. Mekkora élmény lenne az eredeti kép készítésekor még ott levő, a tájkép léptetésekor véletlenszerűen felbukkanó autókat kerülgetni!

Kinek ne lenne visszatérő rémálma, hogy egy szaftos pók mászik végig az arcán és csiklandozza a bolyhos potrohával az ajkát? Nekünk szerencsére nem, de nem irigyeljük ezt az élményt senkitől!

VR fronton álltak elő az ezt az élményt megélhetővé tevő fejlesztéssel a héten. Az ultrahangos érzékkeltő kiegészítő, az arcunk stimulálásával érintésélménnyel bővíti a VR immerziót.

Mi úgy érezzük, hogy ez a találmány kezeslábas méretben felnőttszórakoztatásra lesz használva a későbbiekben. A felhasználói például megélhetik azt a páratlan élményt, hogy belezuhannak egy láda tollba, anélkül, hogy megfulladnának!

Új reklám régi filmeken? Az Amazon jelentette be, hogy a jövőben személyre szabott reklámokat fog elhelyezni a sorozataiban, filmjeiben.

A filmben azonosított reklámfelületre dinamikusan generálja rá az egyedi, az adott néző számára releváns hirdetéseit.

Innentől már könnyen be lehet majd azonosítani a tőlük lopott tartalmat, hiszen a személyre szabott reklámprofil alapján visszakövethető, hogy ebben a műsorban azt kinek ajánlották.

Mi pedig alig várjuk, hogy a Ben Hur fogathajtó arénájában feltűnjenek a korhű rágógumi hirdetések!

Igazságot a növényeknek! Készül az első igazi növény aktivitásmérő! Eddig csak az emlősök privilégiuma volt a fitnesz tracker, most viszont már növények is kaphatnak a leveleikre tapasztható digitális élményfelügyeletet!

A közvetlenül a növényről begyűjtött páratartalom, napsütésmérés lehetővé teszi, hogy ne a környezeti adatok, hanem a növény valós állapota alapján lehessen a szükségleteit megítélni.

Most még nagyobb növényekre gondoltak csak a fejlesztők. Mi azonban nagyon várjuk azokat a megoldásokat, amik ezt eper, gomba, illetve babcsíra monitorozására is alkalmassá teszik! Új szakma fog születni, növényi aktivitásmérő kihelyező és begyűjtő!

Senki nem menekülhet a kötött banánujjaink rettenetes szorításából! Ez most nem A Banánujjú Ember könyvbemutatója, hanem valós fejlesztés az MIT-ról. A pneumatikus exoskeleton ősi 3D nyomtatási megoldással, úgynevezett kötéssel készült, de alkalmas arra, hogy erőnk megsokszorozásával védhetetlen szorítású kézfogások bajnokaiként az üzleti élet császáraivá váljunk!

Persze csak akkor, ha nem írnak már le minket előtte a bumfordi kesztyűnk és a háti kompresszorunk miatt.

A banán témája egyik kedvenc tudományos hírforrásunkat a What-if?-et is megihlette, mindenki számára érdekes olvasmány lehet, a banánok radioaktivitásával meghajtott Mars-roverrel kapcsolatos számításuk. Mi nagyon örülünk annak, hogy ez a tudományos terület nagyobb fókuszt kapott. A cikk olvasása óta már csak ólompajzsban merjük megközelíteni a gyümölcskosarakat!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás a(z) “ZO136 – Most lesz neked jaj!” bejegyzéshez

  1. […] nem csupán takarítani tudnak, de finom manipulátorokkal is rendelkeznek, amik korábbi kötött banánujjas adásunkhoz hasonló elven működnek. A finom manipulátorok akár arra is alkalmasak lehetnek, […]

  2. […] alga-telep, amivel kutatók egy kis teljesítményű számítógépet tudtak meghajtani. Sajnos a korábbi epizódunk banános kísérletéhez hasonlóan itt sem kellően hatékony ennek a környezettudatosnak gondolt […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .