ZO027 – Karanténosztalgia 2: Zsírpocak visszatér

ZO027 – Zsírpocak visszatér Zártosztály Podcast

A múltkori retro geekség után ez alkalommal az egykori technológiai vívmányok helyett a valaha hétköznapi dolgok kerülnek terítékre. Értsd: nincs rogyásig az adás fura rövidítésekkel és bakelit-3D-vel. Bár nosztalgikus hangulatunkban alapvetően a kihalt(nak hitt) tárgyak és szokások felidézésétől indultunk, meglepetésünkre egészen sok túlélőt, sőt, még feltámadót is találtuk köztük.

A Zártosztály podcast 27. adása

Megelőzve az érdeklődő olvasói levelek áradatát (FYI eddig is mindre szívesen és őszintén válaszoltunk!), kinyomoztuk és közzétesszük kedvenc fellelt szolgáltatásunk árazását, kiderült, hogy van olyan szolgáltatás, hogy beszkennelik és elküldik e-mailben az üzeneted, továbbá jogdíjmentes reformtippjeink között ezúttal a biztonságos pre-paid levélfeladásról értekezünk.

Tegye fel a kezét, aki szokott még képeslapot küldeni! Emlékeztek, hogy gyerekkorunkban a nyári táborban belefért egy komplett levélváltás a szülőkkel/nagyszülőkkel az egy hétbe – méghozzá ajánlott, tértivevényes, expressz, air mail, elsőbbségi nélkül, csak amolyan mezítlábas képeslapokkal, rányalogatott bélyeggel? Vicces belegondolni, hogy az emberek bárki számára olvasható módon üzengettek egymásnak egy papírlapon, amin a teljes felület mindössze egynegyede volt közlésre fordítható. Mondjuk a tartalom mélysége általában arányos volt a titkosításéval…

Kicsit visszagondolva, előbukkannak olyan részletek is, mint a legmeghittebbnek gondolt ünnepet tuti szitkozódás-fiesztába fordító karácsonyfa állítás, avagy miért volt maradandó élmény a szenteste 4 méteres fenyővel és fújt üvegdíszekkel egy nagypolgári otthonban.

Múltidézéshez illő módon, Kazinczy-val vegyes csukási stílusban a kedvcsináló:

  • Pöttyösköpenyű Zsírpocak
  • Ragyásorrú Kék Vízköpő
  • Fehérleffentyűs Házikóforma Levélharapó
  • Téglahasábforma Társalkodódoboz
  • Taaviratkueldoe Berendezees

Ha mond még valamint a cselédlépcső, a telegram vagy a zománcozott fazék, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért tarts velük egy fél óra erejéig!

Új hallgatóinknak javasoljuk korábbi adásaink meghallgatását és a feliratkozást podcastunkra!

Kövess minket ittFacebookonLinkedInen vagy Twitteren!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .