zo205 – Hawk thua

Dübörög a nyár és a rakétahajtóművek! Ingyenes lesz az összes Microsoft termék? Biztosan a nagy meleg miatt a Boeing sem hozta még haza az űrhajóját. A NASA a SpaceX robbantási szakértőire bízta az ISS megsemmisítését. Még jó, hogy sajtból van a Hold, így lehet belőle 3D Legot nyomtatni. Ezen az Olimpián nem lehet bekukkolni a japán atléták atlétái alá!

  • ISS és végső utazása
  • Meteor-Lego
  • Görgetés a végtelenbe
  • Nyugodt panaszkezelés

Tovább maradt a Boeing az űrben, mint arra számítottunk. Az ISS-hez is nehezen csatlakozó űrhajó visszatérésével kapcsolatban a Boeing és a NASA szakemberei még vizsgálódnak. A beszámolóik szerint nem kell sietniük, mert van elég utánpótlás a terveknél hosszabb fent maradáshoz. Azért nem ártana egy kicsit összekapniuk magukat, mert az ISS 2030-as nyugdíjazási feladatra már leszerződtették az űreszköz megsemmisítésben gyakorlott SpaceX-et.

Miközben Kínában kínos rakétabaleset eredményeképpen falvak kerültek kiürítésre, Amerikában meteorokat zúznak porrá, hogy tejporral keverve Lego kockákat nyomtassanak belőle. A cél a holdpor felhasználása helyszíni építkezéshez. És honnan lesz tejfehérje hozzá? Ne feledjük el az örök klasszikust, „Sajtból van a Hold”!

Alig pár éve számoltunk be arról, hogy a Google bevezette a keresési eredmények végtelen görgetését, (ZO157 – Végtelen keresés) ezzel eltűntetve a SEO megszállottak félelmét, a második találati oldalra kerülést. Úgy tűnik megelégelték ezt a működést és visszahozták az oldalakra bontott keresési eredményeket.

A Microsoft AI guruja, Mustafa Suleyman kijelentette, hogy minden, amit az internetre bárki nyilvánosan feltölt, az szabadon használható. Ezek szerint az összes Microsoft termék ingyenessé válhat? Az elmeállapotát még vizsgálják. Eközben a Microsoft és cimbije az OpenAI ellen számos jogsértési pert indítottak. A mesterséges intelligenciák jogszerű etetése nem csak nekik megy nehezen. A Perplexity AI válaszolómotorként aposztrofálta magát, amit a keresőmotorok jövőjeként hírdetett. Mint kiderült, nem csupán a tartalmak jogszerű felhasználásával, de a kifejezetten robotizált oldalelérések kordában tartására kitalált robots.txt használatával is meggyűlt a bajuk.

Egy floridai kutatócsoport felfedezte, hogy a brokkoli frissen tartásának a kulcsa a fagyasztott tárolás. Úgy tűnik, arrafelé nem igazán vannak hűtőpultok. Nem értünk egyet a kutatással, mi úgy szeretjük, ha gyorsan megromlik a brokkoli, akkor van rá ok, hogy megszabaduljunk tőle!

A közelgő Olimpiai játékokon a japánok speciális UV-visszaverő mezben vonulnak fel. Az előző olimpia után ugyanis az ultraibolya fényképezőgépekkel a sportolók felvonulási öltözékén át lehetett látni, amit most elkerülnének. Ennek az anyagnak a védelmében végre nem kell aggódniuk a sportolóknak!

Ha már a japánok, az udvariasság országában kiderült, hogy az ügyfélszolgálatokon dolgozókkal minősíthetetlen hangnemben beszélnek az ügyfelek. Mi más is segíthetne az ügyfélszolgálatosok védelmében, mint egy AI? No nem úgy, hogy elveszi a munkájukat, épp ellenkezőleg! A hangszűrő, az ügyfelek hangnemét változtatja felháborodottról kimértre. Mivel a használt kifejezéseket nem változtatja meg, azért tartunk tőle, hogy a káromkodások és lelki terror így is valamennyire át fog törni az AI védelmén.

Adásunk végén Benedictet szembesítjük a legfrissebb mémekkel, amitől kúltursokk keretében kivonul a stúdióból.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .