ZO204 – Türelmetlen milliárdosok

Rohanó világunk tele van türelmetlen emberekkel. Dudálnak, tülekednek, kiabálnak, pedig mi csak békésen sétáltatnánk a lovat a Körúton.
Kiszúrtak Elon Muskkal a Teslánál. Miközben sajnáljuk, hosszan fürkésszük az eget, hátha onnan jön megoldás a problémáinkra, de se a természetes, se a mesterséges intelligencia nem visz közelebb a problémák megértéséhez.

  • Csillaghajók és csillagvonatok
  • Starlink az csillagászok ellensége
  • Elon Musk otthagyja a Teslát?
  • Nem mindenkinek jár az okosalma
  • Klón-irodisták

Egy héttel előrehozott felvétellel jelentkezünk, ami miatt elképzelhető, hogy mire eljutunk a hallgatókhoz, a felsorolt híreink túlhaladottá is váltak. Így elképzelhető, hogy a Tesla CEO-ja már nem Elon Musk, a hallgatóink átvették a hatalmat, a földönkívüliek pedig felháborodottan visszaküldték a Pioneer szondát, hogy ne küldözgessünk nekik meztelen képeket.

Elsőként a Boeing és a SpaceX űrhajóit járjuk körbe, hiszen mindkét versenyző túl van a saját, ezúttal sikeres kilövésén. A Boeing kisebb problémákkal, de eljutott az ISS-ig, ahol az igazán bátornak nevezhető űrhajósok dokkolni is tudtak az állomáson. Még jó, hogy nem terjed a vákuumban a hang, meg kicsi odafenn a gravitáció, mert ami kő, ami leesett az utasai szívéről, ha a Földre pottyan kiírtja az emberiséget. Ehhez képest, a Starship legutóbbi kilövése közel teljes sikerrel zajlott, a visszatérés pár apróbb bakiját leszámítva, amikor is a kimelegedett rakéta megmerítkezett a hideg óceánban.

A csillagászok ismét berzenkedtek a Starlinkkel kapcsolatban, eddig az volt a fő bajuk, hogy visszaverik a látható fényt és az égbolt optikai megfigyelését lehetetlenítik el, most pedig a rádiótávcsövek által észlelt frekvenciák megzavarására panaszkodnak.

Más is panaszkodott a SpaceX-re, a milliárdos, aki űrturistaként befizetett a Starship holdutazására, visszamondta az utat, mondván, két évet még a MÁV vonatai is ritkán késnek. Ha pedig késés, Elon Musk is csak vár és vár a jó munkájának elismerésére, hiszen egy bírósági döntés aránytalannak minősítette az 56 milliárd dolláros CEO bónuszát a Teslánál. Megfenyegette hát a részvényeseket, hogy ha nem jut a pénzéhez, le is mond! Mi erre azért befizetnénk, mert a felszabadult idejében biztosan valami új, vad témába vág bele, ami nekünk is ad kibeszélnivalót.

Ezen túl a Zoom CEO-jának a digitális ikertestvér álma is szóba kerül, és nem megyünk el a munkatársaink mellett sem anélkül, hogy virtuálisan inzultálnánk őket egy baseballütővel.

A további részletekért hallgasd meg az adást!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .