ZO203 – Ezer majom papagája

A Boeing elérte, hogy amikor egy ajtó becsukódik, kinyílik egy ablak. De képes lesz-e a szivárgó hűtőfolyadék ellenére felszállni az űrbe? Körül járjuk a MI-vel ellátott eszközöket és a kifejezetten buta Car Thinget is.

  • Az MI modelleknek van kedvenc számuk
  • Boing-boing, boeing-boeing
  • Emlékezet-segédpilóta
  • Deepfake az Edgeben
  • Amit nem értesz, arra jobban emlékszel?

Adásunk felvételekor, még nagy várakozásokkal álltunk a Boeing Starliner folyamatosan húzódó kilövése előtt. Ennek kapcsán megtárgyaltuk, hogy a 12:01 PM az dél utánra, míg a 12:01 AM dél előttre esik. Azóta kiderült, hogy a Boeing esetén ez napokkal esik dél utánra, mert a felvételünk lezárása után az istenúccse legutolsó kilövést ismét halasztották szerdára.

A Microsoft az ARM alapú Surface termékcsaládjával ismét egy kicsit el akar az Intel által uralt ősi x86-os processzor-architectúrától kanyarodni. A nemrég bemutatott Snapdragon X Elite alapú gépek MI processzora és az egész AI PC koncepció eddig teljesen értelmetlennek tűnt, azonban végre bemutatták a Copilot Recallt, amely figyeli a felhasználó képernyőjét és három hónapra visszamenőleg lehet szóban kérdezni, mit is csinált a felhasználó. Nekünk ez érthető okokból nem lopta be magát a szívünkbe, de a brit MI őrkutya (AI Watchdog) is szétkapta a koncepciót, mint Floki a lábtörlőt.

Az Edge viszont kapott szinkron képességeket, de sajnos angol-angol fordításra nem képes, így nem segít majd az indiai kollégák megértésében.

A Spotify alig két éve hozta ki a $90-os Car Thinget, már meg is szűnteti a támogatását. Mi ez már akkor sem értettük, de úgy látszik a piac sem. Az eszköz forrását nem adták ki, de mivel azóta jailbreakelve lett, lehetséges, hogy nem minden darab végezte a szemétdombon.

A YouTube elérhetővé tette a játékokat a platformján. Így TV nézés helyett aktívabb kikapcsolódásra nyílik lehetősége azoknak, akik hajlandóak béna infravörös távirányítóval játszani. Ennek kapcsán a LinkedIn-en nemrég elérhetővé vált játékokkal szerzett első tapasztalatinkról is beszámolunk.

A mesterséges intelligencia eszközök is terítékre kerülnek: A Humane AI Pin egyértelmű bukása óta a Rabbit R1 is megjelent és ennek a nyúlnak is azóta benéztek a bőre alá. Ott viszont egy korábbi NFT scammert sikerült találni, aki nem más, mint maga az alapító. Ehhez képest az Alphabet által támogatott Iyo One (ejtsd. jó’ van!) ami fülhallgató formában osztja a mesterséges észt, még akár sikeressé is vállhat.

Kiderült, hogy a nyelvi modellek nem csupán beszélni tudnak hasonlóan az emberhez, de ugyanolyan csapnivalóan választanak véletlenszámokat. De mit vártunk, ha valami egy statisztikai model alapján közelít az emberi intelligenciához, akkor pont ugyanolyan buta lesz. Pedig ilyen modellekkel lehetővé válik a kocsmazajban kiszűrni a barátaink beszélgetését is. Mondjuk nekünk ez nem kell, kocsmába nem járunk, a barátaink pedig nem beszélnek velünk.

Foglalkozunk egy kicsit az emlékezettel is, mint kiderült az agyunknak nehezebben felfogható események sokkal emlékezetesebbek. Ráadásul azok, akiknek nincs belső hangjuk, azoknak rosszabb a verbális emlékezetük. A Recall és az intelligens fülhallgató használatával nekik feltaláltuk a belső hang protézist, ami a hiányzó belső hangjuk helyett segít nekik mindenről elterelni a figyelmet.

Végezetül a csokoládéipar egy forradalmi új kutatása kerül terítékre, a kakaó gyümölcshúsának felhasználásával egészségesebb és fentarthatóbb csokoládék állíthatók elő. Mi szívesen megyünk tesztelőnek!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .