zo200 – Feketén-fehéren

Sosem gondoltuk volna, hogy ez megtörténik!
Eljutottunk a 200. adásig, ami már a 201.! Ennek örömére friss, ropogós témákat kezdtünk körüljárni.

  • Ha eleget lógsz a neten lebutítják a telefonodat!
  • Nézhetsz, mint egy denevér
  • Verd meg a nyomtatódat! Sakkban.

Szokásunktól eltérően, unalmas témával indítottuk az adást. A Heineken a HMD-vel közösen rukkolt elő azzal a retro-külsejű kihajthatós telefonnal, amitől azt remélik, hogy megszabadíthatják vásárlóikat az okostelefonok rabságából. A Nokia licenceinek köszönhetően a telefon a kilencvenes évek fénykorát hozza vissza, amikor annyira kín volt a készülékek használata, hogy legritkább esetben fordult hozzá az ember.

Az ultrahangos érzelemfelismerő szemüveggel kapcsolatban rengeteg alternatív felhasználási területet sikerült kitalálnunk, a katonai használatát emelnénk ki, mint az egyik legjövedelmezőbbnek ígérkező irányt. A kiskatonák fejére applikált Hololenset pár grammal kiegészítve a felettesek azonnal értesülhetnek a kopaszok függelemsértéséről, amikor nem nekik tetsző parancsot kapnak. Mesterséges Intelligenciával felvértezett felettes esetén azonnal lehet is küldeni a futkosóra!

Ismét sokan piszkálták az amúgy jóravaló MI-ket, ezúttal rengeteg zeneipari dolgozó írt alá petíciót a generált gépzene ellen. Sokan nem csatlakoztak a kezdeményezéshez, feltételezésünk szerint azok, akik eleve gépzenéket csomagoltak a közönségnek, valamint azok is távol maradtak, akik nem tudnak írni.

Pedig a Microsoft is megmondta, hogy nem a Copilot a hibás abban, hogy nem tetszik a felhasználóknak, hanem azok az ostobák, hogy nem tudnak rendesen kérdezni. Segítségül szerencsére van már olyan Logitech egér, ami dedikált gombbal nem csupán előhozza a Copilotot, de gyakori promptokkal segít még a probléma megfogalmazásában is.

Fontos hír a nyomtatók világából! Egy szent őrült elkészítette a világ első sakkszimulátorát PostScriptben. Ez nem egy valós programnyelv hanem a nyomtatandó oldalak elemeinek a leírására szolgál, így az eredmény egyáltalán nem lebecsülendő. Sajnos valódi nyomtatón még nem sikerült kipróbálni, de gyanítjuk, hogy nem csak fekete-fehér, de színes nyomtatókon azonos módon működik, amíg ki nem fogy a világoskék!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .