ZO197 – Fogd meg a söröm!

Hatalmas bejelentések voltak mostanában a robotikában. Elkezdődött a humanoid robotok térnyerése, de miért? És akkor miért készít a Lenovo mégis kutya-csótányt? A szegényeknek még az agya is gyorsabban öregszik?

  • Beteg-e a gyíkod?
  • SpaceX Starship harmadszorra
  • Titokzatos Csillagpajzs
  • Csótány-kutya robot
  • A hónap MI alkalmazottja
  • Excel GPT
  • Szociológiai csodák, iskolabuszban
  • Aki szegény annak öregszik az agya is?
  • A biztonságban levők nem hajtanak a túlélésért?

Alig tudtuk a fejünket kapkodni a ránk-zúduló információk forgatagában! Egy új alkalmazás pénisz-fényképek alapján detektál nemibetegségeket. Végre értelmet kapnak a makró lencsék a telefonokon!

Ha pedig valamit kompenzálni kellene, arra ott Starship és a Superheavy booster, ami harmadik nekifutásra már szinte gond nélkül hozta a formáját, ezúttal már eljutott a csúcsra és csupán azután szerelődött spontán szét. Ki tudja, nemsokára találkozhat az emberiség Földön kívüli intelligenciával az űrben?

A földhözragadtabbak ijesztgetésére, azért van más módszer is! A robotikában egyre másra jelennek meg az ember képmására teremtett gépek. A Mercedes és az Audi gyárakban is úgy tűnik ilyenek kerülnek használatba még hazánkban is. Ilyen humanoid robotinvázió mellett a Lenovo csótány és kutya hibridrobotja elgondolkodtató.

A MI fejlesztések környékén sem állt meg az idő, nem csupán emlékezettel ruházták fel az OpenAI ChatGPT-jét, de felejteni is megtanították. Ennél sokkal impresszívebb és fölöslegesebb az a hacker, aki Excelben valósította meg a GPT-2 működését. Kicsit lassabb, kicsit butább, de legalább ingyen van!

A Michigan egyetemről három friss és meglepő hírrel is érkeztek hozzánk beszámolók. Nem csupán azt tudtuk meg, hogy az új iskolabuszokban szállított gyerekek okosabbak, de kiderült az is, hogy akinek nincs miért aggódnia az nem dolgozza magát halálra. Egy érdekes párhuzamot sikerült még ezen kívül találniuk a szegényebb környezetben élők agyának öregedésével kapcsolatban is.

Zárógondolatként a Wendy’s dinamikus árazási stratégiájáról beszélgettünk, amely elhozhatja a tőzsdék és a ruhaboltok hangulatát a mindennapok étkezésibe. Ha nincs elég pénzed, megvenni csúcsidőben, várj amíg esik a kereslet és hozzájutsz olcsóbban. Csak éhen ne halj addig!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .