Virtuális álláshalmozás: visszaélés vagy élelmesség?

A tartós #homeoffice egyik különös fejleménye, hogy mivel a munkavállalóknak nem kell megjelenniük a munkahelyükön, nincs az ezzel járó fizikai kötöttségük, így egyre gyakrabban vállalnak be több, párhuzamos állást az erre nyitottak.

Álláshalmozók voltak korábban is, de ők ezeket a munkákat leginkább egymás után végezték, kevesen találták meg a napközbeni összepasszintás lehetőségét (pl. robogótesztelő pizzafutár 🙂 ).

Most viszont eljött az aranykor azok számára, akik a 8 órás munkájukat 4-ben is el tudják látni és van merszük két ilyet is bevállalni, illetve képességük időben összeegyeztetni. #multitasking, kicsit másképp.

De vajon mennyire etikus ez a fajta munkavállalás? Visszaélés a munkáltató bizalmával vagy kreatív kihasználása egy kiskapunak, hogy az amúgy langyos-lötyögős munkákból össze lehet gyúrni dupla pénzt „némi” koncentrációval és kreativitással?

Munkáltatóként mit lehet tenni ez ellen? Szükséges egyáltalán tenni vagy semmivel sem destruktívabb / teremt kevesebb értéket egy ilyen kolléga, mint az egész nap az irodában lézengő, naphosszat pletykáló másik véglet? 8 órányi rendelkezésre állásért fizetünk? Vagy 8 órányi agykapacitásért, amit ha nem tudunk kihasználni, akkor „úgy jártunk” és szabadon hasznosíthatja a maradékot a munkavállaló? Hogyan van ez?

Ti mit gondoltok, a virtuális álláshalmozás élelmesség vagy visszaélés?
#business

Legutóbbi adásunkban erről is értekeztünk, természetesen zártosztályos stílusban.

Az epizód linkjét lásd kommentben, a témához kapcsolódó felvetéseink 33:00-nál kezdődnek.


Ha tetszik a téma, hallgassatok, lájkoljatok, share-eljetek ÉS javasoljatok további érdekességeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .