ZO052 – Vattacukor holográfia

Santa Claus Nicholas Christmas  - Radoan_tanvir / Pixabay

ZO052 – Vattacukor holográfia Zártosztály Podcast

A Mikulás ajándékokat hozott a Zártosztályra. Ismét olyan hírek kerültek a kényszercsizmáinkba, aminek érdemes helyet adni az adásunkban.

Mars-utazás, Tesla tequila, Trump ámokfutás és a WiFi routerek Faraday-kalickába zárása is szerepel ebben a rövidke epizódban.

A Zártosztály Podcast 52. adása

Az elmúlt hetekben belefulladtunk a Black Friday és Cyber Monday reklámdömpingjébe. Minden olyan hírforrás, amelyből ihletet tudunk meríteni, eladta a felületeit és folyamatos termékelhelyezésekkel árasztott el minket. Ezek a termékek azonban kispolgáriak és unalmasak, nem igazán adnak beszédtémát. Az nem hoz minket lázba, ha egy +1. verziót dobnak piacra egy multinál, illetve a designerek tovább gömbölyítettek, vagy ha már nagyon gömbölyű szögletesítettek, egy már létező terméken. A szoftveres újítások is csak akkor adnak okot beszélgetésre, ha azok nem mindennaposan okos, illetve buta képességeket adnak a megszokott eszközeinknek.

Megpróbáltuk meglesni a Mikulást, mivel gyanús egy olyan ember, aki éjszaka járkál, rejtélyes tartalmú puttonnyal, ismeretlen módon ereszkedik le fentről és dolgokat rak a gyerekek cipőjébe. A látóhatárt bámultuk oly sokáig, hogy káprázott vele a szemünk – közben pedig átbeszéltük a hét eseményeit.

Az eget kémlelve elsősorban a legújabb marsi felfedezések voltak kézenfekvő témák, valamint az is szóba került, hogy amíg Musk csak beszél róla, hogy négy-hat év múlva elindul a Marsra, addig a kínaiak lehet, hogy már úton is vannak és csak akkor szólnak, ha már oda is értek. A Chang’e esetén is csak akkor lehetett igazán valamit a hírekben látni, amikor biztonságosan leszállt, felpakolt és hazaindult.

Ha már világűr, akkor világuralom! De ezt nem lehet éhgyomorra, tehát kitaláljuk, mire is lehet használni a Hold felszínén gyakran uralkodó 130 fokos hőmérsékletet. Hát persze, hogy BBQ-zni kell, low-and-slow! A Hold-e-Q kiváltképp azoknak ajánlott, akik amúgy nem szeretik a füstös ízt, ha meg valaki nem tud élni nélküle, az hörpinthet rá egy kupica folyékony füstöt tubusból!

Ha már BBQ, akkor mi sem tudtunk a Belgium Barbeque jelenségét teljesen elkerülni. Az ereszen csúszkálástól gyorsan rá is kötöttünk másra, hiszen más szétcsúszások is történtek a héten. A Nikola egyre mélyebbre kerül a maga ásta gödörben, a GM teljesen kezd kimenni mögüle, pedig nekik is szükségük lenne némi jó hírre és szerencsére, hiszen a Chevy Bolt csillaga sem fényeskedik mostanában.

Ha már a kerékbe zárt villámról beszélgettünk, akkor felmerült az Elon Musk nevével fémjelzett Tesla is, ami szintén beleszalad egy pofonba. A mexikói Tequila terméktanács ugyanis elkaszálta a Teslaquila fantázianevű, villám alakú üvegbe palackozott egyedi tequilát. Kénytelenek voltak a lényegesen unalmasabb Tesla tequila megnevezésnél maradni. Bezzeg, ha pálinkát csinált volna! Az általunk feltalált Pálsla és Teslinka neveket némi anyagi ellenszolgáltatás fejében Musk bármikor használhatná!

Amerikában új fordulatokat vett az elnökváltást övező mélysötétség. Trump egyik legújabb kirohanásában a szólásszabadságot lehetővé tevő jogszabály (az elsősorban a közösségi média cenzúrázását szabályozó 230-as tv.) ellen bevetette az eddig látott legfurcsább zsarolást. Azzal fenyegetőzött, hogy nem írja alá a hadsereg költségvetését. Még a végén világbékét hoz a Twitter? Apró adalékként az ügyvédje még azt ajánlotta, hogy a választások tisztaságát elismerő, azóta menesztett biztonsági főtanácsadót „Vonszolják ki az épületből és lőjék le!„.

Ha azt hinnénk, ez a butaság csúcsa, szerencsére szinte azonnal dobunk rá egy nagyobb lapot: az Amazon Faraday-kalitkákat árul azoknak, akik az 5G-n kívül a Wifi-től is félnek. Ha fokozni akarná valaki a szellemi mélységeket, akkor a negatív visszajelzéseket érdemes elolvasni, ahol a vásárlók többek arról panaszkodtak, hogy lehet, hogy a káros(?) Wifi jelet szűri, de mégsem jó, mert a router-t bekalickázva megszűnt az Internet! Nahát.

Az ünnep közeledtével elgondolkodunk az irodai rondapulcsi versenyek jövőjéről, amikor már nem elég a retro MS Paint pulóver a győzelemhez, hiszen a pixeles képernyőkre már senki sem emlékszik. Emiatt feltaláljuk a lézerrel közvetlenül a testre nyomtatott műselymet, valamint mellékvágányon a Holovattacukorba 3D nyomtatott nyalókát.

Még számos érdekes hír helyet kapott a műsorban, annyi témával, hogy akár januárig is kitart!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .