ZO037 – V-a-k–c-i-ó!

Diet Calorie Counter Weight Loss  - stevepb / Pixabay

ZO037 – V-a-k–c-i-ó! Zártosztály Podcast

Az uborkaszezonra való tekintettel mi is szögre akasztjuk subánkat, és vietnámi papucs + fecske kombóban törpölünk egy kicsit, milyen programok és gasztrokalandok várhatnak ránk ezen a különleges nyáron

a Zártosztály Podcast 37. adása

Múlt heti fellángolásunk a világ híriparának újraéledését illetően kérészéletűnek bizonyult. Beütött a nyár!

A nyaralás egyik fontos jellemzője, hogy olyan dolgot csinál az ember, amit máskor nem, és amit majd lehet büszkén mesélni a klubban (vagy a Skype-kávé, Facetime-koccintós mellett), mikor hideg fuvallatokkal beköszönt az ősz.

„Ha már, akkor” alapon úgy döntöttünk, hogy egy kicsit mi is szabadságoljuk magunkat, de előtte még elmondjuk, milyen élményeket lehetne gyűjteni, ha a világot a Zártosztály gondolatai irányítanák.

Különleges hazai programok, látni- és ennivalók sorát kínáljuk nektek ezúttal.

Sajnos idén sokan nem tehetik majd meg, hogy külföldön nyaraljanak. Emellett jópáran lesznek, akik még a hazai lehetőségek közül is a kevésbé zsúfolt vagy kevésbé felkapott helyeket keresik, részben a távolságtartás, részben a valódi kikapcsolódás érdekében.

Elég kicsit körülnéznünk, hogy remek programlehetőségeket találjunk ezen a furcsa nyáron! Nyugalomra vágyóknak az Örkény Színház korábban feldolgozott ötlete nyomán a könyvfelolvasó wellness szeparékat vagy a megállítós-beletekerős privátmozit ajánlanánk. Exkluzív elfoglaltságként a várólistás VIP-webshopok kínálatának és túlárazott, de kevesek számára elérhető, tehát menő kínálatának böngészését ajánljuk.

A mozgalmasabb dolgokat keresőknek több túrajavaslatunk is van, pl. partitúra, kultúra, szekatúra, Prosectura. A fővárosban például minimális adminisztrációval kialakítható lenne egy saját kéktúra (füzetkét és pecséteket kéne csak gyártani pluszban): a cél nem más, mint hogy járd be a 3-as metró állomásait adott sorrendben. Garantált kihívás!

És akkor a városi sportolási lehetőségek kiterjesztéséről még nem is beszéltünk. Ilyenek lehetnének a kite-kori (ez nem Nishikori valami gyerekkori beceneve, önálló sportág lehetne) és a drónszörf, aminek több változatán is ellamentáltunk: az egyfős és a csapatversenyen, valamint a gyorsasági és az ügyességi számokon. Mese nincs, hozzá nem értésünk a Napnál is fényesebben ragyog! NB. A Naprendszer egyik legkevésbé fényes objektuma a Nap, hiszen semmi ráirányított fényt nem ver vissza

A sok aktivitás után természetes, ha az ember megéhezik. Pánikra semmi ok: adunk egy kis ihletet a magyar gasztroforradalmároknak is. Kevésbé elvetemült ötleteink is vannak ám, lásd az all you can eat fagyibérletet (vagy egyenesen a fagyizó bérlést), de nem lennénk önmagunk, ha nem gondolkodnánk igazán out-of-the box. Így született meg néhány igazi ínyencfogásunk: az angolnás zölgalga sushiroll és a tápiócapuding is.

Nemcsak a szúnyogok, de egymás vérét is szívjuk – és bízunk benne, a vidám hangulat rátok is átragad. Szeptemberben innen folytatjuk, terv szerint egy kis meglepetéssel indítva az új szezont.

Addig pedig hallgassatok minket (újra és újra), like-oljatok, share-eljetek, és ha ötletetek, kérdésetek vagy témátok van, írjatok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .