ZO189 – Turkálunk a kukában

ZO189 – Turkálunk a kukában Zártosztály Podcast

Ebből most majdnem kimaradtál! Olyan híreket hoztunk vissza a papírkosárból, amiket már ki akartunk hagyni az adásból. Mint kiderült volt mit beszélni ezekről is!
Adásunkból megtudhatod:
Milyen buborékban élnek az Apple tulajdonosok? 🫧
Hogyan írassunk AI-al AI promptot? ✍️
Miért robbant fel a Starship? 🚀
Mi a Cybertruck legcukibb kihívója? 🚗

Cikkünket ezúttal egy ember írta, mert besokalltunk az AI-tól.

Elsőként ismét leporoljuk az Apple iMessage témát. Ezúttal egy Beeper nevű cég nem olyan megoldással rukkolt elő, ami lehetővé teszi a csak Apple számára fenntartott képességek (magas felbontású képek, titkosítás) és egyben a várva várt kék buborékok megjelenítését Androidos felhasználók számára. Mivel a cég jogosulatlanul használja az Apple visszafejtett zárt szabványait, elképzelhető, hogy beperelik őket a jogsértő tevékenység miatt. De meg meri ezt tenni az Apple úgy, hogy az EU épp most marasztalta el őket a más platformokkal való együttműködés hiánya miatt?

Végre kiadták a Cybertruckot! A kiadás a sikertelen projektekre jellemző „Friendly user” avagy „Friends and Family” módon 5 példány átadásával indult meg és a következtőkről még nem tudni, mikor kerülnek leszállításra.

Még a lelkes rajongók egy része is szkeptikusan nyilatkozott a minőségével és a kiegészítőivel kapcsolatban.

Kicsit lemaradtunk róla, de a Starship legutóbbi kirobbanó sikeréről is beszéltünk egy kicsit. Természetesen szóba kerültek a lézerek és az űrtávközlés is, de feltaláltuk a marsi azonnali fizetést is.

Visszakanyarodtunk a lézeres ablaktörlőkhöz, amik akár az űrből, Starlink műholdakról is le tudják égetni a Cybertruck szélvédőkről a rákenődött bogarakat.

A SpaceX-ből kiugrott mérnökök olyan áramfejlesztő eszközt készíttettek, amik biomassza alapú CO2 turbinák segítségével állítanak elő hatékony elektromosságot.

Ezzel megfejtettük, hogy miért is lesz a konyhai hulladék külön gyűjtve a jövőben itthon is!

Ki gondolta volna?

A Meta Threads-e folyamatosan fejlődik. Bár az aktív felhasználószám erősen visszaesett az induláshoz képest, mégis lendületesen közelednek az X használószámához. Persze ennek inkább az az oka, hogy ott folyamatosan csökken a használószám.

Új fejlesztésként a Threads végre támogatja a #hashtag-eket! Ezzel lehetővé válik a bejegyzések kategorizálása és jobb ajánlások adhatók. Nem is került volna emiatt szóba, de a Meta különleges módon kezeli ezeket a tageket. Nem rakja eléjük a nevüket adó # szimbólumot, csupán a színét változtatja a kattintható hivatkozásoknak.

Kiderült, hogy a fülünkben nyekereg a szemünk, illetve egyik műsorvezetőnknek még kattog a pislogása is. Kutatók megállapították, hogy a szemmozgatás hallható a fülben, ami segítségével új, szemmozgáskövető megoldások kialakítása.

Mi azért örültünk, hogy végre értelmet kap a fülolaj szó! A szemnyekergés csökkentését lehet vele kezelni!

A Bing segít Bing-en keresni! Kapott olyan módot, amivel a beírt keresőkifejezést kiegészíti és továbbgondolja, majd ennek eredményeit adja vissza.

Ezek után már arra sem lesz szükség, hogy jól tegyük fel a kérdést, mert az AI azt is megoldja?

Szép új világ!

Végre eljut az USA-ba a Fiat 500e. A legcukibb apró (?) autó eltörpül a Cybertruck minden paramétere mellett, azonban a mindennapi használati értéke lényegesen magasabb.

Az autonóm egységekből összeálló városi közlekedéssel kapcsolatos eszmefuttatás végét az jelentette, hogy megérkeztek az ápolók és elvették a mikrofonokat.

Ezzel a világ elveszített egy kiváló közlekedési lehetőséget!

Cikkünket frissítjük, de csak azért, hogy hátha így észreveszi a Spotify az új epizódot.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .