ZO036 – TikTok taktika

Trapped Imprisoned Matrix Kidnap  - Matryx / Pixabay

ZO036 – TikTok taktika Zártosztály Podcast

Elon Musk egy időutazó AI.

a Zártosztály Podcast 36. adása

Pezseg az élet a nagy techcégek világában – csak kapkodjuk a fejünket, hogy a mi kis valónkban értelmezhető dolgok helyett kiket mi köt le. Amerikában bármi lehetséges, ahogy ezt szoktuk mondogatni is. Íme pár példa:

Az már egyszer biztos, hogy az Apple új csúszszámítógépét nem csak a magyar átlag nem tudja hova tenni. Logikusan gondolkodó amerikai barátaink is mémesítették az eszköz jelképesnek nem mondható 53.000 dolláros árának hasznos(abbnak tűnő) elköltését: vegyünk pl. egy hasonlóan szupererős gépet, hozzá minden perifériából a királyit. És még marad egy Teslára való. Jó, nem a fullos Model X, csak egy sima Model 3, de… ha úgy nézzük, talált pénz!

Az ára mellett a formáját sem igazán tudjuk hova tenni ennek a szörnyetegnek: leginkább olyan, mint egy gigantikus sajtreszelő, benne talán egy Neuralinkkel irányítható, villanypórázon tartott egér, a földeletlen házon pedig lólengéshez is alkalmas kápákkal. Vagy valahogy így. Vajon mi volt a koncepció?

A politikai korrektség jegyében a fogyasztói társadalom mellett egyre gyakoribb, hogy már az alkalmazottak is büntetnek. Nem elég, hogy egy cég termékei iránt csökken a kereslet, ha nem áll ki egy népszerű eszme mellett, a Ford gyárban például sztrájkba léptek a munkások a rendőrautók gyártása ellen! Ha a világ folyása egyenesen haladna a mai trendvonalon, a jövő Columboi és Kojakjei a Crown Victoria helyett vilanyrollerrel vagy e-bike-kal cirkálnának a városban (a segwayes plázaőrök mintájára). No para, mi már a rabszállítás problémáját is megoldottuk!

Kiélve a számok iránti rajongásunkat, ezúttal egy aligha megtérülő, mégis milliárdos befektetést gyűjtő startup, Joe bácsi online elviteles kávérendelő appja üzleti modelljét próbáljuk megérteni. Akárhonnan nézzük, nekünk nem akar kijönni a matek józan ésszel. Csak mi látjuk rosszul? Írjatok!

Ritkán találkozunk olyan adatokkal, amik kézzel foghatóvá teszik a közösségi média platformok forgalmát. Most kivételesen sikerült rábukkanni egy nyomra, amiből visszaszámolva a tényleges méreteket, rácsodálkozunk a TikTok feltöltési / moderálási volumenére. Dolgok, amik egy egyszerű kedden nem tűnnének fel – mi pont ezért szólunk!

További témáink, címszavakban:

  • Az eSport múltja (Rózsa Gyuri bácsi a TV1-en), jelene (24 Michelisz maga ellen a SportTV-n) és jövője (Neuralink eTetris) dióhéjban
  • Rabszállító rendőrkerékpár koncepció (természetesen villanyos!)
  • A Ford nem bír magával, a túlbotoxolt eMustang után most a Broncosaurussal támad. Chuck Norrisnak mindent lehet?
  • Pótolható-e a többéves dinnyekongató rutin egy mobilappal? A piaclátógató kisnyugdíjasok vagy a tinderező fiatalok körében menne vajon nagyobbat a kukoricacső elemző AI?
  • Az egészségügyi robotok már a portán vannak! Meg az ágy alatt és a laborban. És szeretik őket. Vajon Violet lesz a hónap dolgozója?

Satöbbi, satöbbi. Csak győzd hallgatni!

(00:58) Sajtreszelő helyett Teslát
(05:22) eSport v0.1: TV Tetris PrimeTime Ötödölő
(07:12) eSport v2.0: Neuralink
(08:12) eSport v1.0: 24 virtuális Michelisz a sporttévén
(09:30) Elon Musk egy időutazó AI?
(10:26) Broncosaurus
(11:32) TikTokban becsempészik
(12:21) NoMo’Polis
(13:11) Yamaha rendőrbringák
(13:27) Rolleres rendőrkiképzés
(15:55) Fogolyszállítás rendőrbringán
(16:43) Yamaha sztrájk
(17:07) Tonhalminőségmérő AI app
(18:37) Dinnye és kukoricaazonosító
(21:18) Csőhossz azonosító AI
(22:01) Infrakamerák
(22:39) Kávézós rendelős startup
(26:42) Über boats
(28:10) Alexa jobban figyel
(31:37) Facebook kérsz audit?
(33:00) Trump médialefejezés
(33:57) Tiktok taktika
(35:13) Tiktok autocenzúra
(39:22) Laborassziszens
(42:13) Nem adom a robotom!
(44:47) Jelzőlámpa predikció
(47:49) Bónusz track

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .