ZO172 – Tavaszi őrület

ZO172 – Tavaszi őrület Zártosztály Podcast

„Tavaszi Őrület: A Titkos Receptek, Amelyek Felébresztenek a Tél Álmából!” – Fedezd fel a legdöbbenetesebb tavaszi titkokat, amelyek átformálják életedet és megtalálják a benned rejlő ragyogást ebben az izgalmas, humoros és meglepetésekkel teli podcast epizódban!
🔥🚀 Microsoft vs. Twitter? Vajon miért tört ki háború a két technológiai óriás között? Készülj fel egy kávés pletykabeszélgetésre, amiből a milliárdosok sem maradnak ki! 💸🥊 És ha már itt vagy, hogy képzelnéd el egy űrvacsorát? 🌌🍽️ 120 000 euróért a francia Zephalto már most felveszi az előjegyzéseket! Hogy tetszik a Marvel új edzőalkalmazása, ahol a kedvenc szuperhőseid motiválnak? 🦸‍♂️🏃‍♂️ Kövesd nyomon a legújabb trendeket a Zártosztály Podcastban, és gyere, csatlakozz hozzánk a legizgalmasabb konyhai beszélgetésekhez! 👩‍🍳🗣️ Kattints ide, és ne maradj le semmiről! 👉🔥

 

A következő cikket AI írta, hogy legyen itt valami. Ha érdekel, hogy valójában miről beszéltünk, hallgasd inkább az adást!

Jön a Cybertruck!

Microsoft lépést tesz a Twitter ellen – a technológiai óriás hamarosan eltávolítja a Twittert hirdetési platformjáról, miután a közösségi hálózat bejelentette, hogy havonta legalább 42 000 dollárt számol fel API-jának felhasználóitól. Bár a Microsoft megengedhetné magának a Twitter által kért összeget, úgy tűnik, a döntés egyfajta állásfoglalás. A felhasználók többé nem tudják elérni Twitter-fiókjukat a Microsoft ingyenes közösségi médiakezelő szolgáltatásán keresztül. Elon Musk, a Twitter tulajdonosa bosszankodva reagált a döntésre, és bejelentette, hogy jogi lépéseket fontolgat. A fejlemények rosszkor jönnek Musknak, aki az utóbbi időben igyekszik megnyerni a hirdetőket, miután a Twitter legnagyobb hirdetőinek több mint fele elveszítette érdeklődését a platform iránt.

Twitter bojkott
Musk mélyütése az OpenAI-nak
Léggömbön a sztratoszférába
Starship bloopers

Új szintre emelkedik az űrturizmus a Zephalto francia startup által kínált űrbelépő élmény, amelynek során egy látványos vacsorával fűszerezve juttatják el az utasokat a világűr határára egy hőlégballon segítségével. Bár nem rakétákkal repülünk, a kalandozás nem lesz olcsó mulatság: a cég tervei szerint 120 000 eurót (körülbelül 132 000 dollárt) kell fizetniük a vendégeknek. A ballon megközelítésnek köszönhetően bárki, aki repülőgépen utazni képes, beszállhat a Zephalto hőlégballonjába, nincs szükség különleges képzésre vagy orvosi vizsgálatokra. A kényelmes ballonban eltöltött idő alatt a vendégek csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek, miközben kiváló ételeket és borokat kóstolhatnak. Vajon megéri-e a hatfigurás jegyár? A Zephalto a világűr határáig tartó egynapos kirándulással szeretné vonzóbbá tenni az élményt, és 2025-től tervezi megkezdeni a járatokat.

Menj már Marvel!

Ha mindig is arra vágytál, hogy a Hulk kiabáljon a füledbe edzés közben, most itt az alkalom! A Marvel bejelentette új mobil fitnesz alkalmazását, a Marvel Move-ot, amely a népszerű Marvel Comics karakterekkel kínál hangalapú futóedzéseket. A Marvel Move a Six to Start-tal, a népszerű fitnesz alkalmazás, a Zombies, Run! társalkotójával együttműködve született meg. Az alkalmazás hasonló módon működik, de öt különböző történetvonal közül választhatnak a felhasználók, mint például a Thor & Loki: Asgard 5K edzés, az X-Men: Age of ORCHIS, a Hulk: Hulkville, a Daredevil: Terminal Degree vagy a Doctor Strange és Scarlet Witch: In Dreams. A Marvel és a Six to Start szerint az edzések minden képességű felhasználónak megfelelnek, így gyalogolni, kocogni, futni vagy akár kerekesszékben tevékenykedni is lehet. A Marvel Move nyáron indul iOS és Android készülékekre, és a Six to Start közelgő ZRX alkalmazásán keresztül lesz elérhető, éves díja 74,99 dollár. Ha viszont a Marvel Move Alapítói Klubra iratkoznak fel a felhasználók 99 dollárért, kétszeres előfizetést kapnak a Marvel Move-ra, ingyenes egy hónapos Zombies, Run! próbát és a Marvel Unlimited képregény előfizetési szolgáltatás ingyenes próbáját, valamint meghívást privát kérdés-válasz livestream-ekre.

Nem csak takarít figyel is?

Ha már unod, hogy a robotporszívód csak a padlón kering, itt az ideje, hogy valami újat próbálj ki vele! A Roomba j7 Combo robotporszívó mostantól biztonsági kamera is lehet, hála egy új béta funkcióval, amit „Remote Check In”-nek hívnak. Persze a Roomba nem az első ilyen kütyü, több más gyártó robotporszívóiban már régóta élvezhetjük ezt a lehetőséget. A j7-es széria AI-alapú akadályfelismerő technológiájával a padlóról élőben közvetítheted otthonod minden zegét-zugát, és persze ez az applikáción keresztül elérhető csak az Egyesült Államokban, iOS készülékeken. Legyen a Roomba a szemeid és füleid a házban (noha hangot nem rögzít), ellenőrizd, hogy bezártad-e az ajtót, hol van a kutyus, vagy netán a tinédzser gyermeked már felkelt-e. Csak egy kis baja van ennek a rendkívül alacsonyra szerelt biztonsági kamerának: például a tűzhely állapotát csak találgatni tudod, hiszen a porszívó csak pár centire van a padlótól. De ne aggódj, a Roomba biztosan megtalálja a helyét a biztonsági kamera piacon, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az Amazon is szemet vetett rá!

Mit kattogsz? Ideges vagy?

Kutatók új adatok és gépi tanulás segítségével fejlesztettek ki egy modellt, amely a gépelésünk és a számítógépes egér használatának módjából megállapítja, mennyire vagyunk stresszesek a munkahelyünkön. A svájci kutatás szerint a billentyűzet és az egér használati mintázata jobban jelzi a stresszt, mint a szívverésünk. Az eredményeket a jövőben arra használhatják, hogy korai szakaszban észleljék és megelőzzék a fokozódó munkahelyi stresszt.

A kutatók azt találták, hogy a stresszes emberek másképp gépelnek és más módon mozgatják az egeret, mint a nyugodt emberek. A stresszes egyének több hibát vétenek gépelés közben, több rövid szünetet tartanak, míg a nyugodt egyének kevesebb, de hosszabb szüneteket tartanak. Az eredményeket a neuromotoros zajelmélet magyarázza, amely szerint a stressz negatívan befolyásolja agyunk információfeldolgozó képességét, ami motoros készségeinkre is hatással van.

A kutatók a modellt jelenleg svájci alkalmazottakon tesztelik, akik beleegyeztek, hogy az egerük és billentyűzetük használatát, valamint a szívük adatait egy applikáció segítségével rögzítsék a munkahelyükön. Az alkalmazás rendszeresen megkérdezi az alkalmazottakat a stresszszintjükről is. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a munkahelyi stressz felismerése etikai kérdéseket is felvet, és a technológia csak akkor lesz elfogadható, ha az adatok anonimizálása és védelme garantált.

A kutatók egy másik tanulmányban etikusokkal és alkalmazottakkal vizsgálják, milyen funkciókat kell egy applikációnak biztosítania ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek és felelősségteljesen kezelje az érzékeny adatokat.

Csitulj le!

Elképzelhető, hogy a jövő konferenciáin nem kell csendre inteni a hangoskodókat, mert egy automata „csittító” gép veszi át ezt a feladatot? Egy BotBerg nevű fejlesztő rövid határidőre készített egy prototípust, amely Arduino Nano 33 BLE Sense Deck alapú, és ha a környezeti zaj meghaladja a beállított küszöbértéket, egy MP3 lejátszó figyelmeztető hangüzenetet játszik le. Az egész szerkezet egy száj formájú, 3D-nyomtatott házban kapott helyet, ami önmagában is emlékeztető arra, hogy csendben kell maradni. Ki tudja, talán hamarosan ez a csodabogár vigyáz rá, hogy a konferenciákon mindenki figyelmesen hallgassa az előadót.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .