ZO024 – Szuperkonteó karanténban

ZO024 – Szuperkonteó karanténban Zártosztály Podcast

Adásunkban bebizonyítjuk, hogy nem nehéz összeesküvés elméletet alkotni, ha az ismert hiedelmeket megfelelően lelkesen és következetesen kapcsoljuk össze.

A múlt adásban totyogtunk az összeesküvéselméleti mélység szélén. Hallgatóink elméjének épségét megóvandó feláldoztuk magunkat. Ezúttal beugrottunk az áltudományosság pereméről egyenesen a sötétségbe, hogy a közönségünk számára podcast nevéhez méltó teljességgel zártosztályra való gondolat-gyöngysorokkal térhessünk onnan vissza.

A zártosztály Podcast 24. adása

Az előző adásunkban a konteókról beszélgetve megállapítottuk: az a lényegük, hogy zárt, koherens sztorinak tűnnek, amiket olyan hirtelenséggel és nyelvi eszközökkel öntenek az emberre, hogy az elfelejt hirtelen belegondolni a részletekbe. Ez teszi az összeesküvéselméletek nagy részét hihetővé, már-már hitelessé.

Konteót alkotni meglepő kihívás józanul: sok-sok összefüggő dolgot kell néhány azoktól teljesen függetlennel random összeszőni, a logikus érvelés látszatával, de legalább fordulataival. Ebben természetesen megláttuk a kihívást.

MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG. Megfelelő szögből nézve a titkos összeesküvéselméletek puzzle-jét látszik, hogy:

  • a civilizációnk felemelkedése lehet, hogy csak a szíriusziak kolonizációs törekvéseinek köszönhető,
  • a holdraszállás valóban nem történhetett meg, hiszen az egy titkos szíriuszi álcaűrhajó (oda pedig mi aligha tehetjük be a lábunk),
  • a Föld kommunikációs pólusa, szívcsakrája a Pilis, az idegenek globális mintavételezési helyszíne pedig a Bermuda-háromszög,
  • a háttérhatalmat gyakorló gyíkemberek elkezdtek kilépni a fényre,
  • a globális felmelegedés pedig valójában csak a bolygó klimatizálása, hogy a hidegvérűek is kellemesen érezzék magukat,
  • satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Hogy mindebbe hogyan sikerült belekeverni Da Vincit, Kennedy-t, Zuckerberget, Elon Muskot és az Apple-t? Könnyen. ?

Hogy működik a gyíkTinder? Balra nyal vagy jobbra nyal. Ha nem jól lát, szemet nyal. Mindent tudunk.

Nem hiszünk a konteókban és nem gondoljuk, hogy a világot gyíkemberek irányítanák, akik épp a Föld megszállásán dolgoznának. Nektek sem javasoljuk. A podcast célja a szórakoztatás és mindannyiunk agyának kiengedés a karantén fogságából – fél óra önfeledt agyvihar, a mindennapok realitásának kizárásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .