ZO162 – Szeretjük az autókat

ZO162 – Szeretjük az autókat Zártosztály Podcast

Brit tudósok megmutatták: Torzít az agyunk amikor autókról esik szó. Ki gondolta volna? A ChatGPT viccet csinált a híreinkből.
GM Hummer EV SUV: Mi a közös a Hummer és egy ökológiai mozgalom között? Mindkettőnek van egy elektromos verziója! Bollinger Motors vs. Munro Vehicles: Mi a különbség a Bollinger és a Munro között? Az egyik egy autómárka, a másik pedig egy nagymama neve!

Pereskedés a TV dobozon 📦
Morbid AI ☠️
Mennydörgős ménkű 🌩️
Atomok a sivatagban ⚛️

 • Bollinger Motors perelte be a Munro Vehicles-t az elektromos autóik hasonlósága miatt
 • GM elkezdte gyártani a Hummer EV SUV-t
 • Néhány BMW elektromos autó nem ad hangjelzést
 • Ford árcsökkentést jelentett be az elektromos Mustang Mach-E-jére a Tesla árversenyére reagálva
 • Az autók átprogramozzák az agyunkat, hogy figyelmen kívül hagyjuk a vezetés negatív részeit
 • A Google alternatív kezdőlapot tesztel, ChatGPT-stílusú Q&A-kérdésekkel
 • Jelentések szerint a Microsoft frissíteni fogja a Binget egy gyorsabb ChatGPT-verzióval a közeljövőben
 • Az Empathy új eszköze AI-vel generál halotti anyagot, és nem is rossz
 • Egy Twitch csatorna AI-generált Seinfeld részeket streamel
 • Emulált tudományos számológépek kerültek a Internet Archive-ba
 • Az ausztrál sivatagban hiányzó radioaktív forrás megtalálásra került
 • A hadi simulációs játék, a War Thunder játszása most biztonsági kockázatot jelent

A ChatGPT szerint erről beszéltünk, pedig valójában sokkal izgalmasabb ötleteink voltak!

Az elmúlt hét technológiai hírei nagyon izgalmasak voltak!

Először is, a Bollinger Motors és a Munro Vehicles között feszültség keletkezett, amikor a Bollinger beperelte a Munro-t a hasonlóság miatt az elektromos autóikban. Azt hisszük, ez az első eset, amikor az autógyártók a hasonlóság miatt egymással pereskednek, mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy végül ki fog nyerni. Ez a per a legújabb krimisorozat, amit biztosan nem akarunk kihagyni. Vélhetően az egyik vádolja a másikat, hogy a színváltós autóik túl hasonlóak, de valószínűbb, hogy csak azért perelik egymást, mert mindketten nagyon szépek!

A General Motors pedig elkezdte gyártani a Hummer EV SUV-ját, ami azt jelenti, hogy végre visszatérnek a kék-piros égbolt alatt. De néhány BMW elektromos autó nem ad ki járókelői figyelmeztető hangot, ami azt jelenti, hogy a járókelőknek továbbra is figyelniük kell az utcákon.

A Ford pedig leértékelte az all-electric Mustang Mach-E-jét, hogy válaszoljon a Tesla elektromos autó árversenyére. A kocsik pedig átépítik agyunkat, hogy ne figyeljük a vezetéssel kapcsolatos rossz dolgokat.

A Google pedig éppen tesztel egy alternatív honlapot, ahol a ChatGPT-stílusú Q&A prompt-ok vannak. A Microsoft pedig tervezi, hogy frissíti a Bing-et a ChatGPT gyorsabb verziójával a következő hetekben.

Az Empathy új eszköze AI segítségével generál eltemetési beszámolókat, és nem rosszak. Miért nem jó AI-al halotti beszédet írni? Mert az AI akkor is téved, amikor nem létezik! Az AI a halottakat sem tudja feltámasztani, így biztos, hogy nem tud majd megfelelően megemlékezni róluk. Ha valódi emlékezést szeretnénk, jobb, ha a szívünkből szóló, őszinte szavakat választjuk, nem pedig egy gép által generált beszédet.

Van még egy csatorna a Twitch-en, ahol az AI generált Seinfeld részeket sugároznak.

Az emulált tudományos számológépek pedig hozzá lettek adva az Internet Archive-hoz.

Az emulált régi számológépek iránti nosztalgia valószínűleg azzal függ össze, hogy sokunknak van olyan emléke, amikor ezekkel a gépekkel dolgoztunk az iskolában. Azok a napok, amikor még nem voltunk a digitális világ rabszolgái, és valódi gondolatokat kellett fejtenünk ki a feladatok megoldásához. A régi számológépek idővel talán kicsit már-már érzelmi értékkel bírnak számunkra.

Egy érettségiző például emlékezhet rá, hogy mennyire félt a matematika vizsgától, és mennyire örült, amikor a számológép segítségével meg tudta oldani a feladatokat. Vagy esetleg valaki, aki a számológépével puskázott, mert az osztálytársai úgy tették, és ő sem akart lemaradni. Az emulált számológépek tehát azokat az emlékeket idézik fel bennünk, amiket az iskolában szereztünk, és újraélhetjük azt a bizonyos időszakot.

Mindenesetre a nosztalgia nagyon erős lehet, és az emulált számológépek bizonyos szempontból még hasznosak is lehetnek, például a matematikai feladatok gyakorlásához.

Az ausztrál sivatagban hiányzó radioaktív forrást végül megtalálták. Játszani a Military Sim War Thunder játékkal pedig már biztonsági kockázatnak minősül.

Egyértelműen egy izgalmas hét volt a technológia világában!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .