ZO128 – Sürgető röfögés

ZO128 – Sürgető röfögés Zártosztály Podcast

Adásunk 8-bites lett! 🤖
Ólomlábon járó amerikai agyak🧠
Nem esett elég messze az alma a kutya fájától! 🐕
Elégedetten röfögő dán kutatók🐷
Értelmetlen mini-DJ-k💿

A Zártosztály Podcast 128. adása

Adásunk 8 bites lett! A 128. adást a közeljövőben egy vendéggel tervezzük méltóképpen megünnepelni, addig viszont vegyes hírcsokrot ajándékozunk hallgatóinknak.

Floridai kutatóknak köszönhetően megtudtuk, hogy az amerikaiak fele összességében fejenként 3-5 IQ pontot veszített az ólmozott benzin okozta egészségkárosodás miatt.

Nagyon próbáljuk összerakni ennek a bejelentésnek az értelmét, azonban nem jutunk messzire. Hogyan jutottak arra az eredményre, hogy ez okozta a hatásokat? Miért pont Amerikában veszítették ezt el? Az IQ pontok számolása hogy sikerült, ha az definíció szerint eleve egy relatív érték? Lehet, hogy minket is befolyásolt a gyerekkorunkban szívott ólomgőz?

Küzdünk a statisztikákkal, mint disznó a jégen. Mint megtudtuk, őket pedig a koppenhágai egyetem kutatói vizsgálták meg, hogy kiderítsék, mit is takarnak a malacröfögések. A kitartó kutatás során ráébredtek, hogy a röfik érzelmeit is ki lehet mutatni az általuk kiadott hangok alapján. A szakképzett tudósokat elképzelhető, hogy ideje lenne elküldeni már egy disznóvágásra, ahol aránylag gyorsan rátalálhattak volna a kutatási témájuk éles hangú bizonyítékára! A munkájuk azonban nem volt hiábavaló, az általuk használt állatkényelem mérő Mesterséges Intelligencia hozzásegíthet minket, hogy a jövő húsvéti sonkáit kiegyensúlyozott, nyugodt malacokból kaphassuk tányérunkra!

Vagy tenyerünkre, ahová a telefonszámokat írtuk hajdanán, hogy ki nem menjen a fejünkből? Úgy tűnik a jövőben erre is lesz jobb megoldás! A DNS-ben tárolható információmennyiség óriási lehetőségeket tartogat! Kiváltképp, hogy amerikai kutatók kiterjesztették a tároláshoz használható DNS ABC-t az eddigi 4-ről 11-re! Az így nyert kapacitásbővítéssel a kisujjunkra is írhatjuk akár a teljes egyetemi könyvtárat, aminek a kiolvasásához jelenleg ugyan egy teljes épületre van szükség, de ne feledjük, így kezdődött a mágneslemezekkel is! Jelenleg gyakorlati haszna nincs a felfedezésnek, de nincs kizárva, hogy még az életünkben lecserélhetők lesznek az inorganikus megoldások valami biológiai megközelítésűre! Csak öntudatra ne ébredjen a fényképgyűjteményünk!

Persze már az is digitális, hisz mi más lenne? És ahhoz, hogy az szépen megtekinthető legyen, nem árt, ha van egy jófajta kijelzőnk is, nem?

Szerencsénkre az Apple éppen most jelentette meg a legújabb kijelzőcsodáját a Studio termékvonalban. Ez az 5K felbontású darab már akár $1500 leszurkolása után a miénk lehet és még állvány is jár hozzá! Persze csak akkor, ha megelégedünk az egyszerűbb, billenős talpverzióval, mert az állítható magasságú darab $400 többet kóstál. Ha belemélyedünk, mi kerül ezen ennyibe, akkor kiderül, hogy egy teljes iPhone 11-es chipszetet rejtettek bele csak azért, hogy legyen ami megvezérelje a kamerarendszert. És akkor még nem is vettünk hozzá gépet! Az M1 Max 10 processzora és az Ultra 20 processzora nagyon soknak tűnik, de nem hagyományos irodai munkára lettek kitalálva. Érdekesség, hogy a 10 processzornyi különbség közel egy kilóval dobja meg az Ultra tömegét, de felesleges számolgatni ez alapján egy processzormag tömegét: ez főleg a hűtését biztosító réznek köszönhető. És tudjuk, hogy a teljesítményt kedvelő játékosok egyik elterjedt hűtési módja a Réz-Air (Razer).

Egy ilyen konfiguráció kiépítése egy kisebb autó árával vetekszik, így nem csoda, hogy a monitor és a gép közé kerülő kábelt sem mogyoróért vesztegetik! A 3 méteres kábelért elkért $159 dollár egy kicsit csípi a szemünket, és így még abba is belekötünk, hogy az Apple évekkel a kiadás után sem képes az egerének a töltőkábelét értelmes helyre rakni!

Ez az alma már kezd egy picit rohadni, így nem böködjük többet. Helyette megnézzük a konkurenciát, mi újság a Google háza táján. Ott hatalmas fejlesztéseknek lehetünk tanúi! A telefonbeszélgetéseket szöveggé alakító, a szöveges bevitelt hanggá szintetizáló alkalmazás elvileg zajos környezetben segítheti a kommunikációt, de mi látjuk, hogy milyen jó hatása lesz az órai súgásokra is! Benedict feltalálja, hogy akkor használjuk instant tolmácsgépnek is, de a tolmácsprogram szól neki, hogy ezzel is lekésett, éppen most jelentették be új nyelvpárok támogatását.

Akkor legalább legyen valami haszna! Az új Google, fizesd ki a parkolásomat végre lehetővé teszi, hogy a zónakeresgélés helyett a telefonról lehessen indítani/leállítani a parkolást. Persze nem nálunk, nem magyarul hanem a világ szerencsésebb(?) részén! Mi örülnénk annak is, ha a telefonnak oda tudnánk szólni, hogy Hé, Google, jön a kaller, vegyél nekem gyorsan jegyet! Esetleg a kamera használatával lehetne a kalauzok felismerésével egy igazi, megreformált Kaller ID szolgáltatást is nyújtani?

Ha már azonosítás, akkor érdemes megemlíteni a Tinder új szolgáltatását, ami lehetővé teszi, hogy a randi előtt le lehessen informálni a partnert. Mi tovább is gondoljuk a lehetőséget, és adunk hozzá hitelképesség, jármű-, és ingatlantulajdon ellenőrzést, hogy a Tinder-Sugar szolgáltatás teljeskörűvé válhasson! Ezért biztosan fizetnének a tehetős partnereket keresgélők! Aki pedig el akarná rejteni az állapotát, biztosan hajlandó lenne még többet fizetni, hogy rejtetté tegyék a profilját!

Egyszer már voltunk “büszkék” Vishal Gargra a Better.com tulajdonosára, most ismét nagyot alkotott. A korábbi 400 fős zoomos leépítésre most egy még erősebbet húzott és további 3000 alkalmazott értesülhetett a médiából a közelgő leépítéséről. A szivárgás után a beígért dátumot egy nappal módosították, de a bérszámfejtésnek erről elfelejtettek szólni, így sokan külön bejelentés nélkül megkapták a végelszámolásukat. Verhetetlen kombó.

Jönnek a gyíkemberek

Egy izgalmas új Capcom játékról kaptunk hírt, amiben a futurisztikus páncélos harcosaink dinoszauruszokkal vehetik fel a küzdelmet. Nem teljesen sikerült megértenünk, hogy mi a dínók keletkezéstörténete. Egy Jurassic Park féle elszabadult kísérletből származnak? Vagy a hold-dínók térnek vissza az Artemis misszióval, az emberiség packázását végleg megunva, hogy leszámoljanak velünk?

De vannak nindzsa teknőceink!

Szerencsére gyakorolhatjuk az emberiség megmentését a Tini-mutáns-nindzsa-teknőcök összes játékával, ha van megfelelő Sony konzolunk. A Konami ugyanis egyszerre jelenteti meg az összes általa készített TMNT játékának a modernizált változatát!

Cowabunga!

Michelangelo
Akiket csőgörények üldöznek!

Persze az ő életüket is feldúlhatja a GE, akik egy mesterséges intelligenciával ellátott, zsírevő csótány-kukac-csőgörény segítségével tervezik a csőfalakra rakódott zsírcsomók eltávolítását. Hello Kitin!

Benedict az eszköz orvosi alkalmazásával kapcsolatos elképzeléseit szerencsére sikerült lekeverni, mielőtt teljesen felkavarodik a gyomrunk!

Ha már keverés, akkor az Amazon új, teljesen felfoghatatlan szolgáltatását vesszük elő, amelyben egy DJ maximum öt hallgatónak szolgáltat talp alá és fülbe valót.

Ez annyira megzavar minket, hogy inkább berekesztjük a műsort…

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .