ZO063 – Superb Owl – a legjobb bagoly

Owl Bird Portrait Nocturnal  - michel78250 / Pixabay

ZO063 – Superb Owl – a legjobb bagoly Zártosztály Podcast

Belecsaptunk a szupertál közepébe és megvizsgáltuk, miért nem készülnek nosztalgia illatgyertyák a kollégiumi évek emlékére.

A Zártosztály Podcast 63. adása

Az USA-ban a világ legnépszerűbb sportjának a futballt szavazták meg. No persze azt a fajtát, amiben a láb és a labda csak igen ritkán találkozik. Mivel ehhez a sporthoz semmit sem konyítunk, ezért a szünetek reklámjaira fókuszálunk inkább.

Elsőként az „Eláll a szavunk” és az „Ezt most minek kellett?” szekcióban nézzük át a legmeghökkentőbb híreket:

Az amerikai foci talán a Föld legdrágább hirdetési felülete, a Logitech mégis igen komoly reklámidőt vett belőle magának. Nem véletlenül, figyelembe véve, hogy hatalmasat ment tavaly a cég billentyűzetek, egerek és főként a webkamerák forgalmazásával. Az Amazon sem szerénykedett, hiszen az ő reklámjuk egyenesen Michel B. Jordan-t szerepeltette Alexa-ként, egy inkább nőknek készült reklámban. Azért figyelemre méltó, hogy csak a „B”-oldalas” Jordan fért bele a költségvetésbe. Lehet, hogy az NBA-s spotra tartogatják a nagy öreget?

A PS5 még nem hozott magával igazi húzónevet, ami ténylegesen ki tudná használni a benne rejlő teljesítményt. Zúzónévként viszont megemlítendő a Destruction All Stars amiben egymás ellen lehet autókat összetörni. Apró baki, hogy véletlenül bekapcsolva felejtették a felhasználók mikrofonját, így a játékosok nem kívánt hangokat is megosztottak a társaikkal.

Bezzeg az Electronic Arts, végre visszatér a gyökerekhez, és az NFL után az amatőr főiskolás focimeccsekhez is készít, több év kihagyás után játékot. Ezúttal azonban nem követik el azt a hibát, hogy felismerhetők legyenek a valódi játékosok. Innentől akár Donald Trump is kocoghatna a pályán!

Ha már játékok, az online világban már-már feledésbe merülnek fiatalkorunk LAN partyjai, amin sok fiatal srác egymás mellé pakolt, drótokkal összekötött helyi hálózaton nyomott egy-egy játékot napokon keresztül. Valakiben az az ötlet vert tanyát, hogy ennek emlékére LAN party eszenciáját magába foglaló illatgyertyát dobjon piacra. Az illatot a testszag és a zacskós ramen tömény keverékeként írják le. Ehhez a termékvonalhoz azért van pár ötletünk.

A gyermekkor felidézése nem lehet teljes Lego nélkül. A cég pár izgalmas újdonsággal kápráztatja el a műanyag darabok rajongóit. Első, hiánypótló kezdeményezésként a Lego City-hez kerékpárút kiegészítőt készítettek. Ez nem lenne teljes bicikliülés és abba elhelyezett Lego kisgyerek nélkül. A továbbiakban viszont hiányoljuk a Lego napelem, szélerőmű és atomreaktor elemeket a készletekből. Szerencsére a régijáték-rajongók nemsokára már a Sonic témájú készlethez is hozzájuthatnak. Ehhez pedig mi más is mehetne aláfestő zeneként, mint a Lego-kockák használatával készített fehérzaj playlist.

Az Amazon sem pihent a babérjain az utóbbi időben. A kellemetlen „motorhangú” Rivian flottája immár 16 amerikai városba bevetésre kész. Ez még nem is verne fel akkora port, mint a közízléssel nehezen összeegyeztethető arlingtoni új Amazon főhadiszállás látványterve. Ez a duplacsavart, felfelé elkeskenyedő forma már csak az öregekben idézi fel a gépi fagylalt csavart látványát, az ebben az évezredben születettek viszont csak a kaki emoji-ra asszociálnak.

💩

Ha már végtermék, akkor meg kell említeni azt is, hogy a végfelhasználókat is elkényeztetik, hiszen mostantól az okosotthonok felhasználóit már nem csak uncsi Alexa, de számos más idegesítő hang tudja felzavarni a legszebb álmából őket, úgy mint Spongyabob, Harry Potter vagy a Minionok.

Ha már Okoska, akkor meg kell említenünk, hogy lassan be lehet teljesíteni a Hupikék törpikék főcímdalát (..magas hegyek között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk…). Ez az új találmány ugyanis lehetővé teszi gombából készített téglák gyártását. A vidámság pedig? Gombája válogatja!

A Microsoft átlép a fizikai korlátainkon, olyan megoldást szabadalmaztattak, amellyel már nem csak élő emberek digitális lenyomata alapján tudnak, az eredeti viselkedéséhez hasonló chatbotokat készíteni, de tovább megy és elhunytak illetve képzeletbeli személyek profiljai alapján is működik. Remélem a megoldás tükrözni fogja a hátborzongatóságát, és Microsoft Medium vagy Microsoft Csevegések a Kriptából néven lesz elérhető.

A Boston Dynamics elhíresült Spot robotkutyája nem ilyen megfoghatatlan dolgokkal foglalkozik. Sőt, mióta kéz nőtt ki a hátából képessé vált tárgyak megfogására és áthelyezésére. Jelenleg még korlátozott a távirányíthatósága, de közel az idő, hogy a robotkutya megfogja a cekkert és kiszaladjon a boltba bevásárolni, mielőtt a gazdi hazatérne.

És végre egy cipő, amit nem kell megfogni! A Nike olyan cipőkoncepcióval állt elő, amelybe tényleg elég belelépni, a levételhez pedig elég a sarokra finoman rálépni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .