ZO069 – Sufnituning

Animals Ape Baboon Three Monkeys  - blende12 / Pixabay

ZO069 – Sufnituning Zártosztály Podcast

Ebben az adásban nem értjük meg a Non-Fungible Tokeneket, Snowdent, a marsjárókat és az Amazon logóváltását.

A zártosztály podcast 69. adása

Adásunkat ezúttal a Kultúr sufni egyik műsorvezetőjének vendégszereplésével dobjuk fel. Emiatt a szokásosnál több a beszélgetés és kevesebb a téma – és ez így van jól!

Elsőként vazelines angolnaként mondjuk el véleményünket vendėgünk trükkös, a Snowden-féle társadalmi dilemmát firtató kérdésére: Robin Hood vagy hazaáruló? Mi nem hozunk ebben ítéletet, mivel az önbíráskodás és a jogos érdek közötti mérlegeléshez nem vagyunk elég mélyen az ügyben / távol az ügytől. Egy független titkosíthatóság-felülvizsgálati szerv felállítását javasoljuk, ami például a mindenkitől független Észak-Korea vezetésével történhetne meg. Gyorsan be is fejezzük a témát, mielőtt rólunk sem lesz aktája a CIA-nak.

A mi a szösz az az NFT? – kérdéskörben megvizsgáljuk, a legújabb Kings of Leon album miért így jelent meg? Nem értjük meg, és ezért egy $8.000 ‘deal with it’ szemüveget ejtünk a földre a témával együtt. Vajon a Razer innen vette a sima fekete szemüveg ötletét?

Mi kerül ezeken a pixeleken $8.000-ba?

Az Amazon logójába nehéz volt bármit is belelátni, kiváltképp azt, amit ráfogtak. Viszont ha már egyszer a régibe sikerült, akkor az újba is menni fog!

Ez hol Hitler-bajusz?

Nem akarunk túl PC-k lenni, de kénytelenek vagyunk megemlíteni, hogy a NASA a marsjáróban még mindig egy 1998-as PowerPC-t használt. Ezen még erősebb kihívás lehetett megoldani az önálló leszállás képességét. Kicsit belezavarodunk, hogy milyen lábak közül bújhat el a marskopter, ha csak kerekei vannak a Mars-járónak?p…

Ha már régi technológiák, akkor nem mehetünk el szó nélkül a legmodernebb fogamzásgátló alkalmazás mellett, amit az FDA is jóváhagyott. Az találmány alapját a menstruációs ciklus kezdete és az azóta eltelt napok statisztikai elemzése jelenti, amely segítségével a terméketlen időszak 95%-os biztonsággal megjósolhatóvá válik. A meglátásunk szerint ezt eddig egy kártyanaptár és némi elemi matematika is el tudta intézni. Még szerencse, hogy van konkurenciájuk, így ha túl drága lenne, akkor akár másik fizetős megoldást is választhatunk!

Kortyolunk egyet a neves sportitalgyártó, a Gatorade által kifejlesztett izzadságelemző tapasz által biztosított derű kiapadhatatlan forrásából is. A tapasz gyűjti az izzadságot, és ahogy telítődik, megjeleníti a begyűjtött folyadék mennyiségét / összetételét, amit a célalkalmazással lefotózva megmondja, mennyi folyadék utánpótlása szükséges. Mivel a matrica egyszer használatos, ez nem csupán drága, de igen környezetszennyező megoldás arra, hogy rájöhess arra, hogy mennyire vagy szomjas. A hülyének is megéri, hogy $25-t pancsoljunk el két matricára!

Ezt nem lehet ugyan újrahasznosítani, nem úgy, mint a Lime akkumulátorait. Elmerengünk azon, hogy a nagy eMindenJármű mozgalom hány év alatt fogja felemészteni az akkumulátorok nyersanyagait? Mi lesz vajon a következő lépés? A közelgő elektromos hálózat túlterhelések miatt, otthoni használatra betárazzuk a falra a használt cellákat. Nagy jövőt látunk emellett a házi-kézi-akkumulátor újrahasznosító eszközkészletnek. Az akkuhámozó és elektrolit-kiszippantó után fennmaradó lítiummal pedig megnyugtathatjuk aggódó lelkünket!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .