ZO079 – Spoti, fy?

ZO079 – Spoti, fy? Zártosztály Podcast

Milliárdokat költünk tűzijátékra, mikor pár ezer drónnal , ráadásul újrafelhasználható módon megoldható lenne.

Nincs hülye kérdés, csak hülye kérdező! – derül ki a Yahoo Answers bezárása kapcsán.

A Zártosztály Podcast 79. adása

A Space-X rakétáinak a darabjai egy washingtoni farmra zuhantak vissza. A farmer egy hatalmas fekete tartályt talált a földjén és első gondolata az volt, hogy jelentkezzen a tulajdonosoknál. Belegondoltunk abba, hogy mi történne, ha egy magyar gazda járna így: menő instant kerti zuhany, és még le se kell festeni!

Mi lenne, ha átfúrhatnánk a Földön és megnéznénk mi van a túloldalon? A Google elkészítette a virtuális Föld-féreglyuk fúró alkalmazást, amivel ezt a gyermekkori vágyunkat válthatjuk valóra. Ezután egy mások által soha nem megálmodott laposföld-elmélet és egy marék (kockák kedvéért: köbcenti) elektron felhasználásával megalkotjuk a Tölcsérföld elméletet.

„Nincs hülye kérdés” – szokták mondani és ez igaz is. De hülye kérdezők vannak, mint azt a nemsokára bezáró Yahoo Answers kérdésein keresztül bemutatjuk. Becsüljük meg a gyakorikerdesek.hu-t, amíg még lehet!

Lenyeltem egy jégkockát, de még nem jött ki. Hány nap múlva érdemes orvoshoz fordulni?

Mi is lehűtjük magunkat egy kicsit. Segít ebben az XBox minihűtő. Ha a KFC és a Budweiser készíthetett játékkonzolt, akkor miért ne készíthetne a Microsoft is? Ja, az már van neki. Akkor egy hűtőt?

A Boston Dynamics robotkutyája. Le’ Spotie a francia speciális osztag hadgyakorlati bevetésein vesz részt. A legfőbb hibája, hogy hamar lemerül, így megnehezíti a visszavonulást. Jobban megnézve az e-blöki előnyeit és hátrányait, avataros kapcsolódású, a katona által menet közben USB-ről tölthető harci robotmedvéket vizionáltunk ennek kapcsán.

Hé, Spoti, fáj!” mondja a francia katona, amikor lábára lép egy robotkutya, a telefonja pedig elindítja a zenelejátszást. Legalábbis a Spotify alkalmazást a következő frissítéstől hanggal is lehet majd irányítani. Szólni kéne nekik, hogy elkéstek, mert ezt már most is tudja az iPhone és az Android asszisztense ugyanebben az alkalmazásban. Igaz, úgy tűnik hogy arról is lemaradtak, amikor a kocsikba külön eszközöket szereltek az emberek okosításként. A Car Thing pedig nem más, mint egy csak Spotify lejátszására alkalmas céleszköz. Ez 10-15 éve egy nagyon menő újítás lett volna, sajnos viszont mára a szellemi testvérnek tűnő, ablakra tapasztós navik nagy része már a fiókok/szemétteleket/újrahasznosítók mélyén rohad… az emberek valami okostelefon izéket használnak mindenre. Hé, Spotify, mi a koncepció?

Az első három másodperc ingyenes! Emlékezhetünk arra, hogy ilyen megfontolással pár-tucatnyi hívással akár sok információt lehetett közölni a barátainkkal 15-20 éve, a mobiltelefonálás hőskorában. Indiában egy egész jól menő cég épült az ingyenes szolgáltatások kihasználására.

Egyre általánosabbá válik, hogy a tűzijáték hazájának tekinthető Ázsia sokkal látványosabb módon ünnepel, mint korábban. A robbanások helyett drónok ezreiből készítenek látványos fényjátékokat. Rengeteg költségtől és macerától szabadulhatnánk meg, ha az augusztus 20-ai tűzijátékokat itthon is ezzel lehetne megünnepelni.

Az Adidas és a Lego kihozta a leg-o fut-ó cipőt. A mezítláb futó versenyzők ellen kiváló fegyver a szétszórt építőkocka. Legalább annyira sátáni megoldás, mint a MSCHF által készített sátáni cipők amely a feketére festett Nike-on túl egy csepp emberi vért és egy Nike hitelrontási pert is tartalmaz. Ezt a cipőt Lil Nas X neve fémjelzi, ugyanúgy, mint az internet legújabb őrülete a twerkelő játék amit mindenkinek érdemes kipróbálnia. Ha kicsit előbb adják ki, külön blokkot kap az “internet vége táblán túl” című epizódunkban.

Ha a Hyatt vagyon örököse vagy, akkor könnyen arra a feltételezésre juthatsz, hogy a világnak csupán az hiányzik, hogy a bérelhessék a márkás szerkóikat. Persze arra nem gondolnak, hogy itthon éppen azokkal az egyévszakra használt ruhákkal vannak tele a használtruha boltok, amiket ledobnak magukról az emberek.

Ahogy a négyszámlapos óránkra pillantunk, ráébredünk, hogy nagyon elszaladt az idő, és a kriptovalutákról már megint nem beszéltünk.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .