ZO073 – Sittes Tinder

Web Network Digitization Escape  - geralt / Pixabay

ZO073 – Sittes Tinder Zártosztály Podcast

Megvolt a világ első NFT rablása. Ha már NFT-ről van szó, kiderül, mi az, ami igazán nem helyettesíthető!

Hova tovább, Tinder? Mi lesz a Facebook állandóan felvevő szemüvegének a célja?

Hogyan szakadjunk ki kényelmetlen Zoom meetingekből?

A Zártosztály Podcast 73. adása

Bár már többször próbáltuk megfejteni, mindig arra jutottunk, hogy valójában értéktelen és értelmetlen az NFT, amivel aláírhatók, birtokolhatók és eladhatók digitális tartalmak. Az eheti híreket olvasva viszont megintcsak sikerült meglepetést hozniuk.

A Nifty Gateway egy NFT értékesítésre szakosodott szolgáltatás. Nemrég “betörtek hozzájuk” a virtuális térben, és felhasználóik igencsak valós személyes, továbbá hitelkártya adatainak ellopásán túl, a tolvajok még az NFT-ik közül is megvásároltak néhányat a lopott számlákkal. Gyanítható, hogy a hackerek a saját NFT-iket vették meg borsos áron, hiszen ezzel egyidejűleg tisztára is mosták a lopott pénzt.

Ha már NFT, akkor Elon Musk természetesen nem maradhat ki. Ez alkalommal egy NFT-ről szóló techno klippet adott ki NFT-ként, majd meggondolta magát, mert a világ egyik leggazdagabb embereként, ekkora pofátlanságot már ő sem lát tisztességesnek.

Ha már Elon és a trollkodás: felülve a trendekre, amiben az új generáció különféle hangzatos neveket aggat magára, hogy az amúgy uncsi munkáját komolyabbnak láttassa, Elon is megváltoztatta az unalmas CEO titulusát. Az amerikai cégbíróságnál átneveztette magát Technokinggé (talán a fenti techno-számból vette ki a szót?), a pénzügyi igazgatót pedig Master of Coinra – szabad fordításban a Zsé ura, avagy Érmester. Ezen a nyomon elfilozofálunk: mi lenne, ha az unalmas munkakörök elnevezését megreformálnánk?

Nem jutunk messzebb a senior gasztro-reciklálási főfelügyelőnél (vécésnéni), mivel kénytelenek vagyunk egy pillanatra visszacsapni az NFTP-hez (Non-Fungible Toilet Paper) amelyet a Charmin bocsátott ki. Ez valóban nehezen helyettesíthető adott szituációban, bár van, ami mindig kéznél van…

Visszatérve a pofátlanság témájához, nem tudunk szó nélkül elmenni a Cricut mellett, amely az amúgy nagyon hipszter programozható papírvágójáról bejelentette, hogy a jövőben előfizetéses rendszerben lehet majd használni. A Pinteresten unatkozó személyek határozott nyomására elálltak az ötlettől, és nagyvonalúan csak azok lesznek ilyen konstrukcióba kényszerítve, akik jövőre vásárolják meg az eszközt. Hát igen, régi vicc volt, hogy a BMW-n feláras az irányjelző, de lassan valósággá válik!

A Tinder súlyos veszteségeket szenvedett a COVID miatt (nem is), hiszen a karantén során az ügyfeleiknek a valóságos találkozásokat szigorú szabályok betartásával kellett megoldani. Szövetkeztek azonban egy gyorsteszt gyártóval és Amerikában, 500 pár gyorstesztet osztanak ki a randizni vágyók között. Reméljük ez nem a kínai rektális változat lesz, mert az komoly elkötelezettséget feltételez az első randitól!

És ha már Tinder: a cég az amerikaiak számára lehetőséget ad a randitárs leinformálására, miután összekötik a publikus bűnözői nyilvántartásokkal a randiappot. Ezzel kialakítható a sittes Tinder, amiben a kalandvágyók komolyabb rizikókat vállalhatnak!

India úgy döntött. hogy betiltja az összes kriptovalutát, Elgondolkodtunk, hogy akkor az NFT birtoklása is illegális-e, hiszen ebben az esetben az a token, amire a birtoklás ténye rá van írva, nem kell, hogy az NFT tulajdonosáé legyen. Mintha egy 1000 forintosra ráírnánk, hogy amúgy az a könyvtári könyv az enyém. Bárki elolvashatja, csak nem vihetem haza?

A BMW hatalmas lépést(?) tett az önvezetés irányába, legalábbis a saját állításuk szerint. Ez kimerült abban, hogy az új modellekbe már hajlított kijelzőket építenek. Nem értjük, hogy a kettő között mi az összefüggés, de a kijelző mellett úgy tűnik, az igazságot jobban sikerült görbíteni.

A Facebook már virtuális és kiterjesztett valóságon dolgozik gőzerővel, ezzel tervezi a felhasználók életének összes pillanatát megfigyelni és rögzíteni. Kérdés, hogy mivel fogják az energiát beszerezni hozzá? Az élethelyzetek, helyszínek, személyek azonosításával ki lehet szervezni az internetre a teljes emlékezeted. Az egyedi megosztott klippeket akár automatikusan közzé is lehet tenni, hogy az érdekes életek automatikusan kontentgyárrá változzanak – úgyis mindenki ezeket keresi! Egy pillanatra visszacsapunk, hogy ez milyen streameket eredményezhet, egy vécésnéni senior gasztro-reciklálási főfelügyelő szemüvegén keresztül?

Elgondolkodunk, hogy a különböző személyi aszisztensek között milyen hierarchia alakítható ki. Parancsolni fog Siri Alexának?

Búcsúzóul megvizsgáljuk a legújabb fejlesztést, ami segít kimenekülni Zoom-os telekonferenciából. Majd hogy, hogy nem, adásunknak kisvártatva váratlanul vége szakad.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .