ZO188 – Siklópukkasztás

ZO188 – Siklópukkasztás Zártosztály Podcast

A Google megfigyelheti hogyan hatnak a pulzusodra a reklámjai!
😲🍕 Egy trükk, hogy gyorsabban megkapd a rendelésed a futártól! 🚚
A Doordash futárok ugyanis látják, mekkora borravalót adsz, és előbb viszik ki a nagyobb borravalós rendeléseket! 💵⛽️
🚁 Az Amazon pedig már drónokkal és autókat házhoz szállít. Hamarosan a kertedben landolhat egy új autó! 🚙📦
A Microsoft viszont nagyon ragaszkodik hozzád: a OneDrive fiókod bezárásakor kétségbeesetten próbál visszatartani kérdések özönével. 😫⛔️
🤖 A Google mesterséges intelligenciája, Bard pedig képes helyetted végignézni és összefoglalni a YouTube videókat. 🎥📝 Ez aztán időspórolás! ⏱️
Sőt, a Google fejhallgatód mikrofonjaival már a pulzusod is mérheti! 🩺🎧
Szóval készülj a jövőre, mert már az ajtód előtt toporog! 🤖

A következő cikket AI írta, hogy legyen itt valami. Ha érdekel, hogy valójában miről beszéltünk, hallgasd inkább az adást!

Doordash

A Doordash ételszállító cégnél a futárok láthatják, hogy az egyes megrendelésekhez mekkora borravalót adtak a vásárlók. Ennek megfelelően priorizálják is a nagyobb borravalós megrendeléseket, hogy azokat gyorsabban kiszállítsák. Ez vitatható gyakorlat, hiszen így a jobb borravalót adók előnybe kerülnek.

Amazon autó házhozszállítás

Az Amazon kísérletezik drónos házhozszállítással, többek között gyógyszerek kiszállításával Nagy-Britannia egyes részein. A drónok alkalmasak lehetnek az úgynevezett „utolsó mérföld” probléma megoldására – vagyis hogyan juttassák el az árut a raktárból vagy boltból az utolsó másfél-két kilométeren a vásárlóhoz. A drónok ugyanis könnyen átrepülhetnének a belváros épületei és udvarai fölött.

Az Amazon autórendelési szolgáltatása révén online lehet autót rendelni, amit egyenesen a vásárló garázsába szállítanak ki. Ezt a Hyundai-jal partnerségben vezették be.

Microsoft Onedrive

A Microsoft a OneDrive fiókzárásakor sok kérdést tesz fel, hogy miért akarja a felhasználó bezárni a fiókját. Így próbálják megérteni a felhasználó igényeit és indokait.

EU Microsoft felszabadulás

Az EU részéről érkező új szabályozások arra kényszerítik a Microsoftot, hogy bizonyos alapértelmezetten telepített alkalmazásokat eltávolíthatóvá tegyenek. Így hát hamarosan búcsút inthetünk a Cortanának, a Bing keresőnek és az Edge böngészőnek! Hát, a választás szabadsága fontos, nemde? Éljen az uninstall gomb!

Google hirdetésblokkolás

A YouTube eközben vadászik bizonyos hirdetésblokkoló bővítményekre, ugyanis ezektől esnek el a bevételei. Hiszen a hirdetések táplálják a rendszert és a tartalomgyártókat – hát igen, mindennek ára van.

A Facebooknál meg épp az ellenkező irányba indultak el. Belépődíj fejében már hirdetés- és adatmentes felületet is kínálnak. Persze a régi, megszokott változat továbbra is ingyenes marad. Kinek mi…

Bard youtube néző

És hogy a mesterséges intelligencia se maradjon ki, a Google újonnan megszületett chatbotja, Bard képes helyettünk végignézni a YouTube videókat, aztán szépen összefoglalja azok tartalmát. Hmm, vajon mennyire lehet rá hagyatkozni? Mindenesetre hasznosnak tűnik az időspórolás szempontjából.

Noise cancelling vérnyomásmérés

De a technológia az mindennapi eszközök között is teret hódít. A Google kutatói például rájöttek, hogy a zajszűrős fejhallgatókba épített belső mikrofonok képesek érzékelni a vérnyomás Doppler-eltolódás okozta változásait a fülben visszaverődő hangban. Hát, ez is valami! Vajon mire lesznek még képesek?

Google Meet thumbs up

Az új iOS 17 arcfelismerő funkciója képes érzékelni és értelmezni bizonyos kézmozdulatokat, mint például a hüvelykujj felemelése videóhívás közben. Ez olyan eszközökben is megjelenhet, mint a Google Meet.

Teams rendrakó háttér

A Microsoft Teams mesterséges intelligenciája képes a videohívás alatt a rendetlen háttérből egy rendezett virtuális hátteret generálni.

ING domain

A Google bevezette az új .ing domain végződést, amiről még nem világos mire fogják használni.

RCS vs iMessage

2024-től az Apple támogatni fogja az RCS üzenetküldő szabványt az iPhone-okon, viszont ez nem kínál titkosítást, szemben a jelenlegi iMessage szolgáltatással.

Nothing iMessage

A Nothing OS ígérete ellenére nem sikerült biztonságos módon elérhetővé tennie az iMessage-et Androidon, a megvalósítási kísérletük megbukott.

A világ legkreténebb egértöltése

Az Apple Magic Mouse feltöltése meglehetősen körülményes és illogikus módon, felborítva, alulról, Lightning kábellel történik.

Siklópukkasztás

A Space Shuttle űrrepülőgépek leszállás után rendkívül magas nyomásra felfújt kerekeit robotizált eszközökkel, célzott kis lyukak ütésével engedték le távirányítással, hogy elkerüljék a gumik robbanását és az esetleges személyi sérüléseket.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .