ZO183 – Sajtok szerelmesei

ZO183 – Sajtok szerelmesei Zártosztály Podcast

A Honor új telefonkoncepciója ridikülformát ölt! 📱
A Mini okosautójában OLED-tányért találunk a műszerfalon. 🚗
A sajtjainkra mikrocsipet szerelnek a hamisítás ellen! 🧀
A Microsoft kiterjesztett valóság szemüvegekkel kísérletezik. 👓
Lengyelországban rádióval állítják le a vonatokat! 🚅

A következő cikket AI írta, hogy legyen itt valami. Ha érdekel, hogy valójában miről beszéltünk, hallgasd inkább az adást!

Honor ridikül

A Honor Vipers telefonkoncepcióról: A Honor egy prototípus telefont mutatott be hajlítható kijelzővel, ami a karra tekerve viselhető kiegészítőként. A koncepció célja a hajlítható kijelzők új felhasználási módjának bemutatása divatos formában. A telefon rugalmas kijelzője különböző, a ruházathoz illő dizájnnal látható el.

QI2 töltés

Az új QI2 szabvány gyorsabb töltést és adatátvitelt tesz lehetővé a mobil eszközök számára. A szabvány része a mágneses töltés, ami lehetővé teszi, hogy a telefont automatikusan, a helyes irányba csatlakoztassa a töltőhöz. Aggályosnak tartják viszont, hogy a gyors töltés ronthatja az akkumulátor élettartamát.

Mini OLED tányér

A Mini új autójának kijelzőjéről: A Mini új elektromos autójában egy hatalmas, kormánykerék méretű kör alakú kijelző található. A kijelző közepén megjelenik a Mini virtuális kutyája, Spike, aki teljes körű asszisztensként segíti a vezetőt. A kijelző világítása alkalmazkodik az autó vezetési módjához.

Megfigyelik a sajtjainkat

A Parmigiano Reggiano gyártói a sajthamisítás elleni harcban mikrocsipeket helyeznek el a sajtok külső burkolatában. A P-csip nyomon követi a sajt útját, így biztosítva az eredetiség igazolását. A csip adatai alapján a vásárló QR-kóddal lekérdezheti, hogy saját sajtdarabja merre járt, mikor készült. A technológia a minőségi sajtok értékét is növeli.


Virtuális cirkuszok

Németországban virtuális cirkuszokat hoznak létre, ahol az állatos produkciókat vetített képek helyettesítik. A térfogati vetítés 11 projektorral hozza létre a háromdimenziós élményt. Így az állatok jólétét sem veszélyeztetik, miközben nosztalgiázni lehet a régi időkről amikor még valódi vadállatokkal és szagukkal találkozhattunk szórakozásként.

Hololens és hátizsák

A Microsoft egy okos hátizsák ötletével állt elő, ami kamerával, mikrofonnal követi nyomon viselője mozgását, beszédét. A mesterséges intelligencia segít az eligazodásban, információk megadásában. Elsősorban látássérültek számára hasznos, de akár ipari kémkedésre is felhasználható.

Kémalsó

Az amerikai hadsereg egy okosnadrágot fejleszt, ami hangrögzítésre és helymeghatározásra alkalmas szenzorokat tartalmaz. A 22 millió dolláros projekt célja egyelőre nem világos, de lehetővé teszi a rejtett megfigyelést.

Hololens ++

A Microsoft új, kiterjesztett valóság szemüvegeket fejleszt a hadsereg számára. A korábbi HoloLens továbbfejlesztett változata már megszünteti a hányingert és fejfájást, így zökkenőmentesebb használatot tesz lehetővé. A szemüvegek kiképzéshez és harctéri alkalmazásokhoz is megfelelőek lehetnek.

Windows 11 bejelentések

A Microsoft agresszívan reklámozza saját termékeit a Windows felhasználók körében. A Chrome böngésző indításakor például felugró ablakokban ajánlja az Edge használatát és a Bing keresőt a Google helyett. Európában ezt a gyakorlatot betiltották, de az USA-ban továbbra is zaklatják ezzel a felhasználókat.

Végre automatikus mentést kap a Notepad, cserébe a redmondi óriás kivezeti a WordPad alkalmazást, ennek megszüntetésével már nincs ingyenes szövegszerkesztési lehetőség a Windowsban.

Lengyel állóvasutak

Lengyelországban az elmúlt időszakban több vonat vészfékezését okozta egy ismeretlen zavarójel. Eredetileg kiberterrorizmust sejtettek a háttérben, de kiderült, hogy egyszerű rádióadókkal kivitelezhető a támadás. A vonatok régi típusú rádió-stop rendszere 150 MHz-en érzékeli a jelet és automatikusan fékez. A biztonsági rést csak 2025-ben szüntetik meg, addig bárki kihasználhatja tréfából vagy rossz szándékkal.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .