ZO083 – Ropogószellem

Man Model Face Net Fashion Male  - Engin_Akyurt / Pixabay

ZO083 – Ropogószellem Zártosztály Podcast

A filmes marketingtermékek már megelőzik a film kiadását.

Olcsó frizura Amazon módra.

Batmobil smoker és a tökéletes kajafotók titka.

A Zártosztály Podcast 83. adása

Eddig csak szerencsétlenkedett az ember az Amazonról rendelt bútorok összeállításával, most már a házhoz szállítást végző sofőrtől kérhető az összeszerelés is! Várható, hogy az erre fordított időt is ugyanúgy normatívan fogják kezelni, mint mindent, tehát a sofőrök szintidőre szerelnek majd bútort is. Aki ilyent rendel, kérjük engedje meg a sofőrnek, hogy kimenjen vécére!

A munkásait nem túlzottan korrekt módon kezelő Amazon hipermodern fodrászatot nyit. Az ügyfelek AR tükörben nézhetik meg magukat a kiválasztott frizurával. Még akció előtt, reméljük. A kezdeti időszakban még csak belső tesztelés folyik, így a londoni alkalmazottjaik számára van lehetőség igénybe venni a szolgáltatást. Gyanítjuk, hogy ezt inkább az alkalmazottak kísérleti nyúlként való felhasználása, mintsem altruista indíttatások motiválták. Elképzelhető, hogy a stílust is mesterséges intelligencia fogja ajánlani? Gyanítható, hogy némi elfogultság lép fel Jeff Bezos frizurája irányában. Elvégre, ha a munkaerő ritkábban jár fodrászatba, és nem kell se erre, se samponra költenie, akkor megelégedhet alacsonyabb munkabérrel is!

Témánál maradva: a Blue Origin (Bezos másik ujja) leszerződött kilenc hordozórakéta-rakomány szatellit fellövésére. Ezzel új szakasza kezdődik az űrversenynek, és elkezdődik a SpaceX-féle Starlinknek konkurenciát állító Kuiper kommunikációs hálózat kialakítása. Kicsit keskenynek találjuk a 400 Mbit/s szatellitenkénti sebességet, mert alig pár ezer felhasználóval ez mársimán lassabb lesz, mint egy 3G-s mobilnet.

Muskátli Ilonka a héten is alkotott. A SpaceX építheti a NASA holdi leszállóegységét. Mindezt úgy, hogy az eredeti design pályázat két másik nyertese (Blue Origin és Dynetics) számára ebből a megbízásából nem jut semmi. Rövid idő áll rendelkezésre, és a Tesla gyors fejlesztésének minőségi eredményeit figyelembe véve mi azért nem vennénk szívesen részt ezen a küldetésen. Ha itt elszáll az érintőképernyő, még hagyján, de egy gyorsításkor leváló üvegtetőt már nehezebb kimozogni. Persze a pakliban van, hogy a Boring Company nyomdokain, landoláskor rögtön fúr is egy alagutat a Holdba. Ez ugyan nincs az árban, de ki tudja, a marketingbüdzsé mit bír el.

Hazai profik megalkották a Tie vadász grillsütőt. Mi is szeretnénk egyet, de inkább egy olyat, amiben az elhamvasztott Darth Vader sisakjából csapnak ki a lángok. Ez a hordozhatónak titulált zsebgrill csupán 30 kilót nyom és nem sokkal nagyobb, mint egy gáztűzhely, tehát ideális rövidebb gyalogtúrakhoz is. Vukiknak vagy jetiknek. Nekik meg minek.

Közeledik az új Szellemirtók film, ami a legutóbb kiadott, az eredeti film remakejeként készült „poszt-feminista bénaság” (független filmkritika) után nem valószínű, hogy átütő kasszasiker lesz. Viszont már most kapható hozzá szellemirtós gabonapehely, pillecukorkával. Régebben ezek a filmet követően váltak elérhetővé, de most már reggeli mellé jár a beetetés!

Ha valaki nem tudná elképzelni, milyen lenne a Hello Kitty (Szia Cica) a Gundam vagy akár a PacMan a szobájában, és érdekelné, annak végre lehetősége van maga elé vetíteni azokat. A Google keresőbe beütve a nevüket, a japán videójáték karaktereket meg lehet tekinteni AR formájában, akár az asztalunkon táncikálva is. Fontos és hasznos fejlesztés!

Az öröm és vidámság viszont nem jár mindenkinek, például a PS4 tulajoknak. Időzített bomba ketyeg ugyanis a Playstation konzolokban. Az alaplapi elem kimerülése után a konzol csak a Sony saját szerverétől fogadja el a pontos időt. Emiatt a Playstation Network esetleges (közeljövőben tervezett) lekapcsolása azzal járhat, hogy a neten megvásárolt játékok a továbbiakban el sem indulnak majd.

Lehűtjük magunkat a Sony háti légkondicionálójára gondolva. Szerencsére nem mi vagyunk a célközönség, hiszen elsősorban golfozáshoz ajánlják, annyira pedig nem vagyunk őrültek, hogy ütőkkel hadonásszunk a gumiszobában. Vagyis… igazából eddig még nem sikerült becsempészni, csak a labdát. De pssszt.

Az Apple világujdonságként mutatta be a bluetooth-os AirTag-eket. Nem zavarta meg őket a tény, hogy ilyen formájú, funkciójú eszközt több gyártó is évek óta értékesít. Hogy össze ne keverje az ember, melyik címke mihez is tartozik, ezeket rövid feliratokkal is elláthatják a vásárló kérésére. Mint kiderült ezt a nagy testvér cenzúrázza azért, mivel az Apple nem engedi az AirTageket például a következő emoji-kombinációval ellátni: 🐴💩(ló, kaki). Szerencsére sok hasonló jelből lehet még választani!

Idén nem lesz új emoji, pedig minden évben szeretjük felemlegetni a modern hieroglifákat, amik egyre nevetségesebbé válnak. Az ezt felügyelő bizottság már csak jövőre fog újdonságokat bejelenteni, ráadásul azok is várhatóan csak 2023-ra fognak megjelenni a mobilkészülékeken. Nehezen tudunk ezen napirendre térni egy „azonnali” világban, így inkább visszavonulót fújunk, mielőtt más szedálna le őrjöngésünkben.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .