ZO065 – Rickrolling

Caricature Cartoon Clock Cuckoo  - OpenClipart-Vectors / Pixabay

ZO065 – Rickrolling Zártosztály Podcast

A mesterséges intelligenciával bámulatos eredményeket lehet elérni! Már csak a híreket nem olvassa el helyettünk, viszont cserében a kávénkat sem issza meg reggelente!

A Zártosztály Podcast 65. adása

Nagy durranásnak ígérkezik, hogy idén áprilisban Nagy-Britanniában, Gateshead városban elkezdenek pár háztartást átállítani földgázról, hidrogénre. Jelenleg még csak palackos üzemmódban, később hálózat kiépítését is tervezik. Aki hiányzott általános iskolában kémiából, azoknak frissítésül: ez az az anyag, amit durranógáznak is neveznek, és mivel molekulamérete miatt elég körülményes egy helyben tartani, nem annyira terjedt el a világban, mint a hosszú szénhidrogénmolekulákat tartalmazó földgáz.

Ha már gáz, akkor a Panasonic új cica(?) robotját kell megemlítenünk, amely azon túl, hogy egy óvodáscsoport kézművesfoglalkozásán összefércelt zoknibáb kidolgozottságával vetekszik, csak azzal tűnik ki a semmirevaló robottársak közül, hogy tud pukizni.

Ha már céltalan tárgyak, akkor az Amazon három új eszközzel is jelentkezett:

  • Ledes kakukkosóra
  • Sárgacetli nyomtató
  • Kalóriaszámolós konyhai mérleg

A Facebook Oculus Quest 2 multiuser módja teljesen feldobta a napunkat, amíg rá nem jöttünk, hogy nem egy időben lehet, homlokunkkal egymásnak támaszkodva használni.

Érthetetlen technológia rovatunkban a Xiaomi MI 11 Ultra képein képedtünk el, Ez biztos komoly, mert viccnek durva lenne! Megpróbálunk rájönni, mi is az oka egy ekkora kidudorodó kameraszigetnek, valamint az abba épített egérmonitornak.

Ráébredünk, hogy itt minden bizonnyal trollkodás esete forog fenn. Ha már kifinomult trollkodás: a Rickrolling ennek az a formája, amikor a mit sem sejtő áldozatot félrevezetve megnyittatjuk vele Rick Astley: Never Gonna Give You Up számának videóját. Ez korábban csak szemcsés VHS minőségben működött, de a mesterséges intelligenciának hála már elérhető 4K-s 60fps-es feljavított változatban is. A folyamatról bővebben itt lehet olvasni!

Nem gondolhatták komolyan, ugyanúgy, mint a Levi’s sem a rosszul értelmezett kertésznadrágot! Ezen bizony már a Pokemon 25. évfordulójára való hivatkozás sem segít!

A zöld ruha alkalmas talán a gyíkemberekkel való asszimilációra, de a teljes hasonuláshoz szükséges a szőrtelen bőr is, amihez nem árt egy teljes arcepillálás sem. De legalábbis a fölöslegesen kiütköző hajszálakat tapasszuk a fejünkre, mint ez a példakép tette!

Ha már vizuális eltévelyedések, ismét besétálunk az emoji-k almáskertjébe, hiszen az Apple már nem csupán szakállas férfi emojit ajánl, hanem a bőrszín- és nem-független szakállas személyek teljes(?) skáláját.

Rájuk hívnánk a kiberhaderőt genetikailag, ahogy az angoloknál már felmerült egy méltán nyugalmazott vezetőjükben, hogy be kéne a polgári célpontok védelmére vetni őket. Amikor a tanárait trollkodó Pistikét ipari vírussal tarkóncsapják, lesz ennek még böjtje! Bár a mai vírusgyárakban sok száz ember is robotol a Microsoft szerint, akik a SolarWinds támadás elemzése után hozták ki ezt a számot.

Mi persze a hackeléshez nem értünk, nem úgy mint az a megszállott játékos, aki az amúgy sem egyszerű Hades játékot, gránátalma magokból eszkábált kontrollerrel játszotta végig.

A számítógépes játékok egyre nagyobb szerepet kapnak a mindennapokban. A Tennessee Egyetemen például a Red Dead Redemption 2 játék segítségével akarnak történelmet oktatni. Igaz, se a játék alkotói, sem a játékosai nem gondolták, hogy ez bármilyen szinten hiteles történelmi forrás, de a történelmi hitelesség úgy tűnik, ennél a tárgynál nem számít.

Nagyon megörültünk viszont annak a hírnek, hogy a hallgatóink által felajánlandó PS5-ünkhöz lehet kapni gumiburkolatot! A szobánkhoz valami világosabb, optimistább szín volna méltó ugyan, de kezdetnek nem rossz! Ha már ilyen szépen kitalálták, akkor kérünk másra is szilikon burkolatot! A TV például sokkal kevésbé lenne sérülékeny gumiburkolattal!

Adásunk végén megállapítjuk, hogy a semmi elengedhetetlen a világhoz! Csak tudnánk, mi lesz az amit a Nothing az Essential cég felvásárlása után gyártani fog?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .