ZO028 – Retroblockchain és fesztiválbox

ZO028 – Retroblockchain és fesztiválbox Zártosztály Podcast

A karantén országos enyhítésének híre beindította a fantáziánkat. Az első időszakban várható hétköznapi gondok (autós közlekedés, az open office-ok újraértelmezésének kényszere) mellett igyekeztünk meglovagolni a gyorsan változó környezet adta lehetőségeket.

Autópiaci jóslataink mellett a fesztivál- és sportkultúra, illetve a koncertipar megreformálása került a műsor fókuszába, a tőlünk megszokott, karikatúraszerű túlgondoltsággal.

A Zártosztály Podcast 28. adása

Múltkorában, miközben a földön szeretgurult gyógyszereinket keresgéltük, felkaptuk a fejünket annak hírére, hogy a kijárási korlátozások enyhítésre kerülnek. Nem kellett volna, mert így bevertük a fejünket a pad illetve az asztal aljába. Adásunkat ennek hatására az enyhítés és annak további következményeinek megvitatásának szenteltük.

Lassan eljön az ideje, hogy visszatérjenek az emberek a munkahelyükre. Mármint elvben. Mert a gyakorlatban több problémával is szembesülni fogunk napokon belül. Például azzal, hogy a nagy, nyílt légterű irodákban, ha akarjuk sem fér el közel annyi ember sem, mint korábban. Tehát nem csak járványügyi megfontolások lesznek az A/B hetes turnus mögött, ha a munkáltató szeretne élni a kollégák nézegetésének jogával. Azok a szerencsések, akiknek lesz hova bemenni, reggelente jó eséllyel fognak élet-halál harcot vívni a szmoggal a városi dugóban, szidva a mellettük pofátlanul elsuhanó villamoson ülő pár verebet. Szép új világ köszönt be!
Rutinos piacosoknak ajánljuk a használt lakás – használt autó – új autó tranzakciósort a lakás-autó átváltás maximalizálására. A többieknek inkább nem, mert kockázatos… Számukra ez maradjon egyszerű gondolatkísérlet.

Technológiai szempontból felvilágosult hallgatóink esetleg beszállhatnak a retroautó blockchain businessbe, mint Vágási Feri az internetbe: már létezik, de még nemigen tudja senki, mire való.

Nem csak a munka változik: a sport, a szabadidős tevékenységek, a szórakozás is. A hogyant még nem tudjuk, de természetesen vannak fantasztikus reformötleteink. A ketreces dodzsemdiszkó kétségkívül retrofuturisztikus megoldás a szabadtéri közösségi szórakozásra. Bár nem valószínű, hogy megvalósul (szerencsére). Ha már dizsi: gyermekeinket tutira ellátnánk kombinált Gina + COVID19-teszt szalvétával… ha már létezne.

Ennél egy fokkal biztonságosabb lenne persze, ha nem is mennének sok ember közé, hanem inkább a fesztivál jönne házhoz, úgyhogy kigondoltuk az ideális party-packot, egy olyan fesztivál-egységcsomagot, amivel bárki az otthonából élvezhetné a szabadtéri fesztiválokon megszokott (borzalmas) körülmények között az élő koncertek „különleges” hangzásvilágát. Megoldásainknak hála ügyfeleinknek lehetségessé válik a Zamárdi strandon idén gyűjtött szúnyogcsípéseinek az Instára posztolása anélkül, hogy kitenné a lábát az utcára.

FIGYELEM! Megoldásunk egyben a zeneipar jelenlegi legnagyobb problémáját is megoldja a távturné életre hívásával. Többféle kivitelezési formát is vázolunk – csak élni kell a lehetőséggel. Akit érdekelnek további részletek, ötletek, keressen minket LinkedInen vagy személyesen!

És hogy ebben a gondolatmenetben hol jönnek képbe a Balatontagadók, az on-demand versmondók vagy épp az eSport megjövendölt felvirágzása? Jó kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .