ZO058 – Podrúzs, podfagyi, podcast

Disney Florida Magic Kingdom  - HenningE / Pixabay

ZO058 – Podrúzs, podfagyi, podcast Zártosztály Podcast

Nem könnyű híreket válogatni úgy, hogy közeleg az elnöki beiktatás és nyakunkon a CES.

Reméljük ebben az adásban minden hallgatónk talál magának való témát!

A Zártosztály Podcast 58. adása

Az év indításaként elöntött minket a hírlavina, ennek tetejébe közelít az idei CES is ami az eddigi gyakorlattól eltérő módon ezúttal tisztán és kizárólag virtuálisan lesz megtartva.

A ránk zúduló információáradattal alig tudunk mit kezdeni, irigykedve méregetjük a Japán plüss Gengert, amibe mi is szívesen bedugnánk egy darabig a fejünket pihenni.

Genger in action

Eltűnődünk, hogy milyen igaza is van a világ leggazdagabb emberének, Elon Musknak, hogy elmenne erről a bolygóról, csak azt nem értjük minek vinne magával még egymillió nyüzsgő embert?

Persze vannak akik magányosan érzik jól magukat, például az a Trump Twitterről kitiltása ellen demonstráló tüntető, akit viszont sikerült jól dokumentálni és megvédeni a sokszoros túlerőben felvonuló rendőröknek. Bezzeg a Capitoliumi tűntetők más arányban jelentek meg, az FBI gondban is lesz, mire mind a 100.000 digitális bizonyítékot feldolgozza! Kis utómozgásként a Facebook letiltotta a Stop the Steal jelmondatot, és az elnöki beiktatás idejére az AirBnB is visszamondott minden előre lefoglalt Washingtoni szállást. Még szerencse, hogy az elnöki Twitter jelszót kikövetkeztető „hackert” nem ítélik el. Reméljük az aki egy tengeritehén hátára a TRUMP feliratot dörgölte, viszont elnyeri a megérdemelt büntetését!

Image: Citrus County Chronicle

Csalódtunk az emberekben, jól jön ilyenkor az LG virtuális influencere aki(?) számos új terméket, de igazán semmi újat nem jelentett be. A felgörgethető telefon elvileg kapható lesz már az idén, míg a TCL, a Holt-tengeri tekercsekre emlékeztető, tablete és kívánságra meghosszabodó telefonja csak álom marad ebben az évben. Nem estünk hanyatt az átlátszó ágyvégTV feltalálásától sem, bár igen abszurdnak találtuk azt a bemutató spotot, amiben ott felejtették a falon a „hagyományos” TV-t. Ez kicsit olyan érzést keltett, mint a kétsapkás Leninszobor (5:33-tól).

Újdonságképpen tűnt fel az NBC-Nickelodeon kooperáció, amiben az NFL egy bemelegítő meccsét a Nickelodeon-on rajzfilmesítve adták le, közvetítőkkel, reklámokkal és léghajóval, mint ahogy az illik. Az NFL úgy tűnik, hogy erősen nyit a fiatal közönség felé, mert a Madden 21 NFL játékban is megjelentek az utánpótlásnak kedvező környezetek. Oda egy Spongyabobos stadionban készült, amiben megmérethetik magukat a fiatalok!

Manapság már technológiai sportversenynek tekintik azt is, amiben az emberek csupán vezérlőként szerepelnek, így az amerikai DraftKings-nél már nem csak eSport eseményekre, de drónversenyekre is lehet fogadásokat kötni. Ezt tovább is gondoljuk, ahogy kell!

Kiderült, hogy az üresen kongó DisneyLand-et oltóközponttá akarják átalakítani, így végre teljesülhet az amerikai álom, hogy ingyen bejussanak az emberek.

Képzeletben elnyúlunk az okoskádunkban, amihez robotszolgánk szolgálja fel a bort, és eltűnődünk, hogy milyen egyszerű is rájönni, hogy ha vákuummal rá lehet segíteni a vérvételre és akkor nem megy szét a vénánk! Persze fordítva pedig magas nyomással tűszúrás nélkül lehet vakcinát a bőr alá juttatni, de nem javasolt a használata.

Ha már gyógyszeradagolás, akkor egy új találmányról is szót ejtünk, amely a terápiás és rekreációs célú THC használatnál alkalmazott kapszulák hatóanyag adagolására ad választ. Ha már kapszulák, akkor szót ejtünk a kapszulás fagyiól és rúzsról is. Most még csak külön-külön, jövőre lehet, hogy ez is egy gépből jön már!

2020 nem múlt el nyom nélkül. A Targus is megpróbál választ adni a piszkos billentyűzetek és a fertőző környezetben vírushordozóként fellépő hátitáskák problematikájára. A gamerek által kedvelt Razer azonban kétoldalról támad, részint pulzáló színt visz az átlátszó respirátorjával a szürke hétköznapokba, részint megoldja, hogy azt ne is kelljen használni, mivel a 180 fokos monitorral egybeépített (agybaépített) all-in-one gamerfoteljét el se kell hagyni, de ránézésre nem is nagyon lehet.

Sötétedésre bekapcsoló arcmegvilágítás | Image: Razer

Ennyi fért bele erre a hétre, alig várjuk, hogy a tavalyihoz hasonló teljesen a CES-en bemutatott találmányokkal foglalkozó következő adásunkat elkészíthessük!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .