ZO125 – Öveket becsatolni!

ZO125 – Öveket becsatolni! Zártosztály Podcast

Rázós terepre merészkedünk vendégünkkel, Viktorral.

Karantén miatti bosszú-turizmus📷

Emoji URL-ek a jövő böngészőjében 🍔👑🕸

Égő hajóból nem marad Porsche! 🔥

Kimondatlan szavakkal irányított asszisztens 🎤

Lehetséges a bionikus szemek patchelése? 🏴‍☠️

3D nyomtatott autó-puzzle 🧩

A ZÁRTOSZTÁLY PODCAST 125. ADÁSA

Viktort, az irodai hatékonyság nagymesterét üdvözöltük stúdiónkban. Legutóbbi látogatása óta menő vállalkozóvá vált. Felénk többek között azért járt, mert podcastot tervez indítani, ami miatt kivizsgálásra kellett jelentkeznie.

Égő hajóból nem marad Porsche!

Az Atlanti-óceánon lángoló több ezernyi villanyautó hatalmas csapás az elektromos autók gyártói számára. Nem csupán az okozott anyagi és környezeti károk miatt, hanem jelentős mennyiségű, jelenleg pótolhatatlan mikrochip elvesztését is jelenti. Biztos, hogy volt ilyen bennük? Nem lehet, hogy eleve anélkül keltek útra? Gyanús!

A hajó oltását megnehezíti, hogy az autókban alkalmazott akkumulátorok oltása nem egyszerű. A tengervízzel való találkozás során sem elalszik a tűz, hanem fennáll a veszélye, hogy hatalmas mennyiségű klórgáz szabadul fel. A partra vonszolt hajóból az amúgy is régóta várakozó tulaj-jelöltek majd lapátolhatják az autójuk még füstölgő salakját!

Bezzeg, ha hidrogéncellás autókat szállított volna, nem lenne ilyen probléma!

Extreme H – Hidrogén offroad

Az eddig is létező Extreme-E tereprally mellé a közeljövőben tervezik az új Extreme-H, hidrogénmeghajtású off-road versenysorozat beindítását. Nekünk is beindította a fantáziánkat az új verseny. Az off-road hidrogénhajtású jármű kategóriában, egy kifejezetten erre célra épített Hindenburg replikát szeretnénk elsőként jelölni, mint mindkét feltételt teljesítő járművet. A legnehezebb terepen is átküzdi magát és ha valaki nem találná kellően extrémnek, az menet közben ívhegeszthet a tetején!

A hidrogénüzemű és az elektromos autók összekötésével a villanyautóban a keletkező vízgőzt vissza lehet bontani hidrogénre és oxigénre, amely visszatáplálható a hidrogénes jármű meghajtásához. Ezzel elkészülhet egy perpetum mobile, amelynek a támogatásához unatkozó milliárdosokat keresünk!

Üzleti lehetőség

Természetesen a következő versenysorozat, amit látni szeretnénk, az a Formula H, ami a hidrogénüzemű autóversenyzést a versenypályákra hozza vissza. A tankolás félreértelmezése miatt teszünk egy kis kitérőt a nagynyomású durranógázos lufikilövő irányába, de mielőtt hideg zuhany alá dugnának az ápolók, visszatérünk a valósághoz.

Az az állat, aki ezt kitalálta

Viktor a DISC sárga-piros-kék-zöld öves nagymestereként is ismert. Ért hozzá, hogyan lehet bekategorizálni az embereket a viselkedésük alapján. Még őt is meglepte azonban a Samsung Watch 4 felhasználók alvás fenotípus alapú besorolása, amely a négy közismert alvási alaptípust (Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb.) nyolcra egészíti ki, mindegyiket egy jelzővel kiegészítve.

Nosza, mi is kialakítjuk a munkahelyi DISCótor jelölésrendszert, amiben az alapszíneken túl aszivárvány több más színét is beemelve rendelünk állatokat a viselkedéstípusokhoz. Az ügyfelek biztosan nagyra értékelnék, ha kijönne rájuk, hogy igazából vörös oroszlán. sárga páva, zöld teknős vagy kék ganajtúró! (Amúgy az feltűnt, hogy ebből kettő pesti teaház (volt), teljesen véletlen? – szerk.)

Viktor nemsokára indítandó podcastjának is kiválóbbnál kiválóbb neveket találunk, amelyek hosszas mérlegelése után már látjuk, hogy az első adás akár hónapokat is csúszhat! Nemsokára várható, hogy szavazásra bocsátja a kérdést LinkedIn-en, amit majd mi is megosztunk hallgatóinkkal!

Az online vizsgáztató rendszerek nagyon széles körben elterjedtek, ugyanúgy, mint azok kijátszása. A nebulók a kérdéseket csuklóból írják be a böngészőbe, a választ pedig azonnal másolják is vissza a kérdés alá. Ezen a gyakorlaton akarnak változtatni a Honorlock vizsgáztatói. A kérdéseket mézescsupor szájtokra (honeypot) helyezik ki, amit a keresőkkel felindexeltetnek, hogy a kérdésekre őket adja preferált találatul. Több ilyent is készítenek, hogy megtöltsék vele a Google első oldalát. A trükkösnek hitt vizsgázó, aki rákattint az oldalra, akár a saját gépéről, akár a telefonjáról, már bukja is a vizsgáját!

Ha valamit el akarsz rejteni, dugd el a Google találatok második oldalán

A nyakban lógó csodakamera

A nyak mozgását beszéddé alakító készüléket fejlesztett ki egy kínai tudós. A tokára irányított kamera szerintünk nem működik agyon-botoxozottak illetve elhízott felhasználók esetén. Nem éreztük teljesnek a találmányt, ezért kidolgoztuk, hogy az orrban és nyelvvel képzett hangok megfigyelésére, egy szájpadlás-nyomásérzékelő és egy permanens orr-szonda egészítheti ki a készletet. Az EKG-tappancsok tüdőtől szájig való végigragasztása mellett.

A találmány megfordításával, és az érzelmeket is kifejezni tudó, flörtölő mesterséges intelligencia segítségével már csak egy lépesre vagyunk egy modern AI Cyrano de Bergeractól, aki a hangképző szervek elektromos sokkolásával rögtönöz frappáns és érzelmes szerelmi vallomásokat. Az AI-t például egy mosogatógép játszhatná. Ugyanígy a tehetségtelen színészek játékát is nagyban lehetne javítani az eszközzel!

Persze kéne hozzá egy nagy teljesítményű számítógép, ami segít ebben!

Nem őszinte mosoly

Szerencsére a Motorola nemrég bemutatta az 5G-s nyakpántját, amit a VR szemüveg kiegészítőjének szánnak. Ezzel kiszervezték a nehéz akkumulátort, a touchpadot, valamint a processzort is a szemüvegből és a viselő nyakába akasztották. Wifi, 5G, Bluetooth kapcsolatot is biztosít. Fantasztikus újítás: eddig csak a kütyük nem voltak hosszú életűek, most már a használóik sem lehetnek biztosak ebben. Pacemakeresek előnyben!

A képen nem látszik, de a cikkből sejthető, hogy az eszköz egy nyakszirten felfutó DisplayPort 1.4 szabványú 8-10 mm átmérőjű kábellel csatlakozik a szemüveghez. Ez, merevsége folytán alkalmas a helyes nyaktartás elsajátítására, ráadásul megvédi a szemüveget a véletlen leeséstől is!

Szomorú, de fontos hír, hogy az orvosi és gyógyászati segédeszközöket gyártó startupok gombamód szaporodó világában akár az implantátumok is a cégek megszűnésével együtt válhatnak használhatatlanná. Hiába kiváló egy innováció, ha a céget képtelenek vezetni és azt fenntartani. Nem hunyunk mi sem szemet a kérdésben!

Mennyivel jobb lenne, ha ilyen dolgokat az otthonunkban nyomtathatnánk? Erre ugyan még nem nyílik lehetőség, de a Ford már elérhetővé tette a Maverick pickupjaihoz a középkonzolra applikálható kiegészítők 3D modelljeit. Ezzel el tudják kerülni, hogy a felhasználók illegális forrásokból származó, feketén készült modellekkel rongálják a kocsik renoméját, egyben pedig az otthoni gyártás (made in USA) lehetőségével akár csapást is mérhetnek a kínai utángyártott termékek piacára!

Mi természetesen teljes autót szeretnénk nyomtatni, házi nyomtatón kinyomtatható, összecsattintható darabkákból. Mivel a motor hőre lágyuló műanyagokból való előállítása még nem tűnik megoldhatónak, sem jó ötletnek, így elsőként a Frédi-Béni-féle, lábbal hajtós modellek tervrajzait szeretnénk megkapni!

A Jaguar Land Rover konszern NVidia által gyártott fedélzeti számítógépekkel tervezi ellátni az autóit. Erre a fejlesztésre már más gyártók is, mint a Mercedes, Hyundai és számos kínai márka is benevezett. Az új, központi jármű-idegrendszerként aposztrofált megoldást mi sokkal fejlettebb, Neuralink csatolójú idegrendszerrel pótolnánk. A vezetőülést elfoglalva becsattan a nyakszirtbe a csatlakozó, és gondolataink átveszik az autó irányítását.

Persze arra vigyázni kell, hogy az autó nehogy zaklató ajánlatokat tegyen a vezetőben gondolatokat indító járókelőknek. Erre az angol rendőrség honeypot osztagai eléggé rá is mozdultak mostanság. Kereseti lehetőségként felmerült, hogy műsorvezetőink esélyegyenlőségi alapon jelentkeznek a testülethez, mert ha kigolyóznak a külalakunk, korunk miatt, amire nagy esélyünk van, akkor perelhetünk!

Az autók idegrendszeri irányításánál vigyázni kell, hogy olyan játékokkal próbálkozzunk, amik nem okoznak átfedést a vezetés élményével. A szélvédőre vetített virtuális valóságban a Carmageddont éppen ezért nem javasoljuk kipróbálni!

Új fogalommal ismerkedünk meg: bosszúutazás helyettesítőn keresztül, amely a pandémia miatt kimaradt vakációk pótlására lett kitalálva. Mi az adás korábban említett technológiáit összevonva a helyi idegenvezetők autonóm bolyongását, egy sokkal közvetlenebb vezérlésű VR-élménnyé alakítjuk, amiben a kisnövésű vagy legalábbis kétrét görnyedt idegenvezető fejére erősített 360 fokos kamerán keresztül pontos képet kaphatunk a városról, neurostimuláció segítségével megszólíthatjuk a járókelőket, mindezt otthonunk kényelméből.

Mi a címed? Vulkáni üdvözlet, meg rakétával megyünk a netre nézelődni

Izgalmas újítással áll elő az Opera és a Yat. Feltalálták az emoji webcímeket. A jelekből összerakott címek új távlatokat nyitnak az olvasni egyre kevésbé tudó generációk számára. Így az új webcímeket le lehet NFT-ként is védeni.

A 🕸 végződés természetesen a .net helyett használható, más tartományokat elég nehezen lehet majd így kifejezni (persze, az államokat zászlókkal, de a speciálisakat). Még nem tiszta, hogy keverhető lesz-e az emoji és a normál szöveg.

A hírről a lenti Fry és Laurie jelenet jutott eszünkbe, amiben a szavak helyett hangokat használó Laurie-t Stephen Fry egy krikettütővel csapja hókon. A jelenet érdekessége, hogy valóban nagyot kapott az ütővel, amit az emojit kényszeresen használók számára szívesen kötelező gyakorlattá tennénk!

https://www.youtube.com/watch?v=1LopIroSjsU

Nemrég már NFT-t is foglaltak le büntetőügyben. Elgondolkoztunk, hogy a jövőben NFT brókerek is dolgozni fognak a hatóságoknál, akik a lehető legmagasabb értéken fogják majd likvidálni ezeket az eszközöket!

A kép közepén bújtatták el a lukas fülhallgatót

A Sony új, lyukas fülhallgatót dobott piacra, amely lehetővé teszi a külső zajok beengedését a hallgatóknak. Mi mindenképpen jó ötletnek tartjuk, hiszen megoldja a fül természetes szellőzését, teret nyújt a tisztításnak, ráadásul direktben engedi be a külső hangokat, torzítás nélkül. A lukon keresztül bevezethető a fülpára-elszívó csöve, ami ugyan zúg egy kicsit, de nevezzük nagylelkűen csak hordozható fehérzaj generátornak!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .