ZO067 – Metalicska, az új album

ZO067 – Metallicska Zártosztály Podcast

Bill Gates szintetikus marhahússal tömné a birkákat? A Google Térképekre is leszállt a sötétség? A Metallica új albuma 8-bites komputerzene? Megbízni a digitális asszisztenst, hogy telefonon rendeljen taxit?

Ezekre és sok más, fel nem tett kérdésre keresünk választ legújabb adásunkban!

A Zártosztály Podcast 67. adása

Magasröptű témával indítjuk a heti no commentet: megpróbáljuk felbecsülni, hogy mennyit is tapsolt el az USA a félresikerült F-35-re mielőtt feladták volna.

Ha ennyi pénzünk lenne, mi se tudnánk fiúk vagyunk-e vagy lányok, mint a Hasbro eddig Krumplifej Uraságnak hívott játéka. Mostantól már szerencsére ők sem sértenek meg senkit a nemi jelleg krumplira erőltetésével. Innentől mindenki eldöntheti magának, hogy a létező 70-80 nem közül melyik passzol legjobban a dagi, kalapos, bajszos figurához!

Szerencsére a YouTube is ráérzett, hogy a gyerekek nem kaphatnak akármilyen tartalmat, így most a szülők választhatnak, hogy milyen szellemi táplálékkal (?!?!) etessék a kicsinyeiket. Ezeket a tartalomszolgáltató roppant kreatív módon „felügyelt élményeknek” nevezi, talán annak analógiájára, hogy az első LSD utazásokhoz is gyakran tapasztalt kísérőket javasol a szakirodalom (mi pedig óva intünk az egésztől bárkit, mivel tilos és veszélyes a szabályozás mai állása szerint). A fokozatokat is az utazókhoz igazították, úgymint: „Felfedező”, „Felfedezőbb”, „A YouTube nagy része”. Hát igen, korán kell függőséget kialakítani! Kiváltképp hasznos, hogy ezeknek az élményeknek a felhasználók visszajelzései fogják befolyásolni a tartalmát. Reméljük, ezt nem fogják tudni az orruknál fogva vezetni az ázsiai klikkfarmok!

A Google megelégelte az okostévéket, az új Android TV-n bemutatkozik ház a „buta mód”. Benedict szerint ez egy marhaság! Nem úgy mint Bill Gates szerint a szintetikus húsalapú jövő! Billy nemrég kifejtette, mennyire elkötelezett planétánk húsfogyasztásának növényi irányba terelésével kapcsolatban… kár, hogy a szög azért kibújt a zsákból: egyrészt legalább egy ismert műhúsgyártó befektetője, másrészt magának nem ezt a kosztot szánja!

“I DO THINK ALL RICH COUNTRIES SHOULD MOVE TO 100 PERCENT SYNTHETIC BEEF. YOU CAN GET USED TO THE TASTE DIFFERENCE.”

– BILL GATES –

Megjósolható volt, hogy neki nem a szintetikus marha lesz a kenyere. De ha már jóslás: a Microsoft Word hamarosan prediktív szövegbeviteli képességeket kap. Ez nem biztos, hogy mindenkinek elengedhetetlenül szükséges, de belegondoltunk, hogy a különböző szótárak segítségével akár ganxta stílusúra is alakíthatjuk majd szövegeinket kis segítséggel. Ezt a képességet a mobilokon való elterjedtség miatt valóban hiányolhatták a felhasználók, nem úgy mint a Google Térkép felhasználói, akiknek mostanra vált elérhetővé a navigációs szoftverekben évek óta létező sötét téma. Mondom mostanra.

Ugyanakkor végre megjelent egy hiánypótló böngésző kiegészítő, amivel ki lehet mutatni, mikor fordul a böngészőnk Google, Facebook, Microsoft illetve Amazon szerverekhez. Ilyenkor egy szép figyelmeztetés keretében letiltja a kérést. Feltételezzük, hogy a Chrome és Edge böngészők eleve el se fogják indítani a kiterjesztést. Ne légy birka, lásd, minden a multik kezében van!

A birkáknak viszont jó lesz! Végre nem kell annyit böfögniük, ha az új alga alapú tápot eszik! De hogy tereled be a birkákat a tengerbe? (Sajnos kihagytuk a balatoni kecskekörmök analógiáját, ezt offline elképzelhetitek cserében.)

A Lyft feltalálta a spanyolviaszt: már telefonon is lehet autót rendelni tőlük! Mi lesz a következő? Út szélén leinteni a kocsit? Világító tábla a kocsi tetejére, hogy látsszon, foglalt-e? Esetleg egy ketyegő óra a kocsiba, amin látszik a fizetendő díj? Megannyi hihetetlen múzeumszökevény innováció.

Ebben viszont nem hiszünk! Ugyanúgy, ahogy a mesterséges intelligenciában sem. Nem csoda, hogy bezárt a Jövő Útja Egyháza, amely a Szingularitásban hitt.

Teljesen más: hallottátok, hogy a Blizzard konferenciáján a BlizzCon-on debütált a Metallica legújabb albuma? Nyugi, az albumot ott más sem.

Mindig elképedünk az amerikai jogrenden. Mint számunkra ebből a cikkből kiderült, az amerikai elítéltek valójában nem „csak úgy” lineárisan a büntetésüket töltik, hanem egy kiszabott hitelkeretet törlesztenek és mindenféle szorzóval lehet a letöltött büntetés napjait egy alkalmazásban jóváírni. El sem hiszed, de természetesen az alkalmazás működése nem triviális, és természetesen bogaras (ez is).

Ha már trivia, akkor az élő Frogger játékshow mozgatja meg az agyunkat. Ennek a hazai útviszonyokra adaptálása akár világsiker is lehet!

A közösségi távolságtartás teljesen ellehetetleníti a csoportos játékokat. Ezen segít, ha a Boston Dynamics Spot kutyájának a hátára rögzített paintballpuska segítségével újragondoljuk a játékot.

Ha már távirányított sport, akkor nem feledhetjük el, hogy a Torontói esport stadion ötszáz millió dollárba ($ 500.000.000) kerül. Hogy ennek a megtérüléséhez hogyan fogják a kalkulált évi 200 eseményt beszervezni? Rejtély!

Mi csak bámuljuk a Zártosztály falát. Lassan lesz rajta kijelző is, amikor végre elérhetővé válik a Qualcomm AR szemüvege. Ez nem semmi! Bezzeg a kedvenc új cégünk a NOTHING, ami végre kirukkolt az első terméktervével! Mostantól az iskolai kérdés, hogy mi van a füledben kisfiam? Semmi, tanárnő!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .