ZO023 – Konteória kontárkodás

Eye Illuminati Iris Conspiracy

ZO023 – Konteória kontárkodás Zártosztály Podcast

Pár hete került biztonsági okokból elkülönítésre a világ jelentős része. Ezzel kapcsolatban számos összeesküvés elmélet született már. Adásunkban megpróbáljuk megkarcolni az világot behálózó összeesküvéselméletek tárházának felszínét. A világ rezonanciafrekvenciájával összhangban, szívcsakráinkat kitárva, mégis óvatosan vizsgálódunk, nehogy magába szippantson a mélysötétség.

A zártosztály blog 23. adása

Nostradamus megmondta. Ezt is. 2020: nagy tűzvész és világjárvány. Jó, persze Ausztráliáról nem tudott pontos definíciót adni, ahogy a COVID-19-ről sem, mert egyiket sem fedezték még fel az ő korában, de a körülményekhez képest jó tipp volt mindkettő a nagy jóstól.

Eredetileg azt terveztük, hogy összeesküvés elméletekről fogunk beszélni. Neki is láttunk. Lelkesen felkészültünk, megnéztük a definíciót és gyűjtöttünk több tucatnyi tipikus példát, hogy majd jól kibeszéljük azokat. El is kezdtük. És akkor jött a: DE.Szokásunkhoz híven teljesen máshol kötöttünk ki, mint terveztük.

Ezúttal nem a jövőt vetítettük előre, hanem kontár szociálpszichológusként az ilyen elméletek eredetét, a kollektív elme működését fejtegetjük, olyan, létfontosságú kérdések körüljárásával, mint pl.

  • Galileonak igaza volt, de segített ez rajta?
  • vajon hány év volt az elmúlt 2019-ben?
  • hogyan kell helyesen kommunikálni egy szíriuszival?
  • influenza és influenszer: mindkettő ragályos, de mi másban egyeznek még?

Elgondolkodunk azon is, ha tényleg gyíkemberek irányítanák a világot, nem kéne nekik dublőr… de lebuknának, mert ritkán pislognak, nem izzadnak és meeting közben be-bekapnak egy legyet. Ez pedig a mai állandó elektronikus megfigyelés során észrevehető, csak tudni kell mit keressünk!

Következtetés? Rájöttünk, hogy a valóság értelmezése erősen kontextusfüggő: az iskolában elsajátított alapismeretek meghatározzák, miben hiszünk és miben nem. És arra is, hogyan kell az egyszerű butaságot megkülönböztetni az összeesküvés elméletektől. A modern konteókat az akaratunk ellenére, illetve a tudatunk által megszűrt hírek és a bizalmatlanság táplálja.

Jó kövérek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .