ZO086 – Juli és a csokigyár

Chocolate Girl Portrait Fun Female - noirlily / Pixabay

ZO086 – Juli és a csokigyár Zártosztály Podcast

Doktornőnk visszatért egy mini adás erejéig, amiben az elmúlt hét különös híreivel szembesülhetett.

A Zártosztály Podcast 86. adása

Dr. Juli látogatásán Statler annyira fellelkesült, hogy belegabalyodott a mikrofonkábelébe és izgatottságát a segítségére siető ápolói csak hosszú hidegzuhany segítségével tudták csillapítani. Mivel műsorvezetőink eleve félkegyelműek, így doktornőnk összeségében csupán negyedkegyelmű műsorvezetői moderáció mellett, szabadon szárnyalhatott. Dr. Juli és Waldorf ki is használták a nem mindennapi lehetőséget és számos izgalmas témát kitárgyaltak, amikkel a mindennapok szürkeségét lehet enyhíteni.

Egy lelkes tinédzser a hagyományos telefonközpontra emlékeztető dobozkát épített nagymamájának. A Yayagram (Nyanyagram) a megfelelő összeköttetéssel lehetővé teszi hangüzeneteket küldeni az unokáknak, akiknek a válaszait egy kis hőpapírnyomtató teszi olvashatóvá a 96 éves nagyinak. Ennyi erővel Dr. Juli szerint akár meg is taníthatták volna mobiltelefont használni a mámit…

Az eldobható szívószálak egyre népszerűtlenebbé válnak, hiszen jelentős környezetszennyezést okozó, jellemzően műanyag evőeszközök. Az újrafelhasználható, összecsukható, személyi acél szívószálak ehhez képest jelentős előrelépést jelentenek. Hosszabb verziójukat mini horgászbotként, vagy a halőr elől a víz alá bújva búvárpipaként is el tudjuk képzelni. Statler is örült volna ilyennek a hideg fürdőjében! A felhasználási módok köre szinte végtelen, például teleszkópos, bosszúálló köpőcsőként is megállná a helyét, az ápolók bosszantására. Amúgy a szívószál belsejének mosogatása nem egyszerű kérdés, így konklúzióként a pohárból ivást jobb alternatívának találjuk.

Alien május negyedike! (May the 4th be with you) Az Adidas Yoda témájú sportcipőt készített. Ez az amúgy is megvásárolható fehér Stan Smith tornacipőre ráaggatott békazöld űrlény kis fricska a Nike „Just do it” – „Csináld csak” mondásának is, hiszen Yoda „Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld!” mondása van a cipő oldalára nyomatva. Mindenképpen üdítő különbség, hogy a cipőnk nem noszogat minket akcióra, hanem támogatja a pihenést is! Yoda fajában a cipő különleges viselet lehet, hiszen háromujjú alsó végtagjuk karmos ujjai kapaszkodásra is szolgálnak, amihez egy cipő nem ad hozzá értelmezhető értéket. Pláne nem lebegés közben. A visszafogottsága miatt azért tetszik, elfogadunk ilyent is ajándékba! (Waldorf még gondolkodik azon, hogy pénzt is adna érte.)

Ha már ajándékok: nem hagyhatjuk említés nélkül a sajtburger mintájú csomagolópapírt. Dr. Juli szeret csomagolni, mégsem nem találja jó ötletnek, helyette egy sima csomagolásban átadott sajtburgert értékelne nagyra. Az amerikai ötlettel kapcsolatban némileg szkeptikusak vagyunk, mivel feltételezi, hogy a csomagolandó tárgyak méretben, alakban és számosságban is hasonlóak. Reméljük, hogy azért van vegán verziója tofuval, vagy inkább egy magyaros pörkölt nokedlivel!

Hordó, csokoládé

És ha csomagolás, akkor nem mehetünk el a karácsonyi, szaloncukor formájúra csomagolt ajándékok mellett szó nélkül. Meg persze a titokban kibontogatott és fáról elcsent szaloncukrok témája mellett sem. Nem volt igazi a karácsony az ajtónyitásra meglebbenő szaloncukor-papírok nélkül. Dr. Juli felidézte csokoládégyári élményeit, amikor gigasztikus olajoshordókból majszolták, marékszám a küllemhibás csokiparányt. Már ha egyáltalán van értelme a küllemhibán lamentálni csoki esetében

Reméljük a doktornő máskor is csatlakozik hozzánk a hihetetlen híreket kibeszélni!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás a(z) “ZO086 – Juli és a csokigyár” bejegyzéshez

 1. Oli szerint:

  van szívószál pucoló kefe, minden jobb szívószálhoz adnak
  van szalmaszívószál is

  ti melyik bolygón éltek?

  • Benedict Waldorf szerint:

   Ó! Hogy vannak “jobb” szívószálak is, nem csak azok az eldobósok?
   Na ezekről eddig teljesen lemaradtunk!
   Vannak márkák, brandek, trendek is esetleg?
   Mustasd, taníts, linket kérünk! (Tényleg – kivételesen komolyan mondom 😉)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .