ZO038 – Jesus Caesar Napoleon a Zártosztályon

ZO038 – Jesus Caesar Napoleon a Zártosztályon Zártosztály Podcast

Az iskolakezdés örömére adásunkban sok iskolai tárgyat érintünk.
Fizika: Mi lenne a legalkalmasabb jármű a Marson?
Környezetismeret: Elektromos szemétszállítás.
Biológia: Automata vadászrepülők vagy aggyal távvezérelt drónok?
Földrajz: Három szóval a világ körül

A Zártosztály Podcast 38. adása

Ígéretünknek megfelelően a nyaralás kipihenése után olyan adással térünk vissza, ami még nem volt. Adásunkban vendégül látunk egy távolról érkező megfigyeltet, Jesus Caesar Napoleont személyesen!

Vendégünk alteregójaként választott név az ápolás céljára utal, kifejez nem csupán egy többszörösen hasadt tudatállapotot, de három képzelt személyiséget is. Ezzel szeretnénk kihangsúlyozni sokoldalú színes egyéniségét, valamint azt is indokolni, hogy az adás alatt mi miért nem jutottunk szóhoz.

Témáink kiválasztása szokás szerint a tudomány/technika/gazdaság legfrissebb és legérdekesebb felhozatalából szemezgettünk, valamint két hatoldalú kockát alkalmaztuk biztos-ami-biztos alapon.

Fizikaleckével kezdtük. Kezdetnek megvizsgáltuk az okát, hogy a Pikes Peak hegyi felfutóján miért is repülhetett el a Tesla Model 3, Mars kutatási célból avagy a részvényárakat igyekezte utolérni? Lehetséges a hatékony áramtovábbítás vezeték nélkül?

Kedvenc témánkat tovább boncolgatva, a környezetismeret tárgyat vettük elő és kitérünk Tesla keresztnevével fémjelzett Nikola villanykamionok részvényeinek egekbe emelkedésére is, valamint utánagondolunk milyen hatása lenne a belvárosra a hangtalan szemétszállító járműveknek?

Neurális biológiai tanulmányainkat leporolva, áttekintjük a lehetséges következményeit annak, hogy nemrégiben tapasztalt vadászpilótákat szégyenített meg egy Skyborg projektből származó mesterséges intelligencia. Meggondoljuk, hogy Elon Musk Neuralink-jével mit is lehetne irányítani, a disznók pedig eszünkbe sem jutnak!

Keveseket érdeklő történelem rovatunkban belegondolunk, mit is csinálhattak a régmúltban a kocka beállítottságú emberek, valamint röviden összefoglaljuk azt is amit a blockchain-ről senki sem akart tudni.

Földrajzi bolyongással zárjuk adásunkat, amiben a What3words nagyon izgalmas, de fölöttébb különös megoldására vetünk egy pillantást. Rögtön találunk pár gyenge pontot a rendszeren és néhány fölöttébb veszélyes jövőképet vázolunk fel, amikor valaki elfelejti, hogy ///anyák.pogácsák.besorol, ///anyák.pogácsa.besorol vagy ///anya.pogácsa.besorol volt ahova a randit megbeszélte.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .