ZO032 – Hyundai-csoda útszéli kézbesítéssel

ZO032 – Hyundai csoda útszéli kézbesítéssel Zártosztály Podcast

Bár a COVID-19 átvette az uralmat a hírek felett, a fejlesztések és újítások nem álltak meg. Önvezető autók, drónok, telefonok, appok kicsiben és nagyban. Ismét szemezgetünk a technológiai és pénzügyi hírek világából.

A Zártosztály Podcast 32. adása

A COVID-19 elfoglalta és hónapokon keresztül teljes mértékig uralta a sajtót. Se a szokásos hírcsatornák, se a közösségi média nem szólt másról, mint a vírus elleni küzdelemről, annak változóan megítélt eredményeiről.

Az osztályos orvos tanácsára mi is begubóztunk a csigaházunkba és gumiszobánk magányában olyan tematikus adásokat készítettünk, mint a Bérkutyák, a városi grillezés nagykönyve vagy a konteós sorozatunk, amiben elsőként általánosan vizsgáltuk az összeesküvéselméleteket, majd kedvet kaptunk legyártani a saját szuperkonteó elméleteinket.

Ezen a héten mintha érezhetővé vált volna a változás. A hozzánk eljutó csatornákon végre elkezdtek megjelenni változatos hírek, és mintha a világ elkezdett volna hozzászokni a korábbi problémáihoz, újra felbukkantak a vírustól független technológiai fejlesztések és startupok. Gyűjtöttünk és kommenteltünk hát egy csokorra valót ezekből az újdonságokból.

Vitathatatlan, hogy a digitalizációnak adott egy határozott lökést a vírus terjedése. A házhozszállítási és vásárlási szokásaink komoly fejlődésnek indultak. A Walmart és a Starbucks is feltalálta a padkamenti értékesítést™ (curbside pickup) – amely szókapcsolat megalkotásával kapcsolatban jó darabig kellett dolgoznunk. Ezt sikerült továbbgondolnunk és az autonóm drónok, illetve önvezető autók használatával megalkottuk az autópályás kézbesítés koncepcióját is.

A magyaros virtus nem csillapodott bennünk így sikerült vizionálni, hogy a jövőben hogyan fogják fosztogató bandák eltéríteni a GPS jeleket, amivel megszerezhetik a kontrollt a kézbesítő járművek felett.

Ha már autógyártás, akkor megvizsgáltuk az EU új kibocsátási normái milyen gyorsan szorítják ki azokat a szereplőket akik rádöbbentek, hogy ekkora piac miatt nem érdemes annyira hajtani.

Ennek kapcsán beszélünk a Hyundai elektromos autók közötti magas piaci részesedéséről. és arról is, hogy a Tesla milyen szépen el tud adni régi koncepciókat, ha van hozzá app. Ennek kapcsán a korábbi adásainkban már feltűnő pay/ride koncepciónkat is felelevenítjük.

Az Európai piac viszont a Huawei számára egyre kritikusabb, hiszen őket az USA-ból szorították ki a megfigyelési ügyek miatt. Nem mintha az utóbbi időben fellángoló polgári elégedetlenségi akciókból és a megfigyelési technológiák korlátozásából a tengerentúlon nem lenne elég probléma.

Más vizekre evezve megvitattuk, hogy mennyire visszás az a trend, amiben faji megkülönböztetés ellen faji megkülönböztetéssel küzdenek. Ez esetben a beruházókat buzdítják a pozitív diszkriminációra. Nem tudunk elmenni ebben a témában a streaming szolgáltatók mellett sem, akiknek nem elgurult a gyógyszere a nagy igyekezetben, hanem még kiváltás előtt Elfújta a szél a receptjüket. A történelemhamisítás akkor is az, ha jó szándékkal csinálják. A stílusos feketére festett arany vécépumpát, ami a Zártosztály faji előítélet elleni különdíja, ezúttal az HBO kapja.

…és persze voltak olyan hírek, amikkel nem tudtunk mit kezdeni ,ezért nem jutottak el a felvételig, mert ebből nem tudunk jól kijönni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .