ZO077 – HoloMilitARy

ZO077 – HoloMilitARy Zártosztály Podcast

Sokszemű pók-katonák hozzák el a világbékét?

Amerikában már hanggal lehet mobiltelefonos asszisztenst utasítani, hogy jelentkezzen be a fodrászhoz. De csak kedvesen, meg ne sértődjön!

A Zártosztály Podcast 77. Adása

Megmoccant a virtuális asszisztensek piaca. A polkorrektség jegyében, a következő frissítés után Siri már alapból már nem női hangon jelentkezik be. Ő még jobban járt, mint egy méltán megérdemelt, jeltelen sír felé igyekvő Cortana, aminek az iOS és Android verziója is a végét járja. Nagyon reméljük, hogy ez nem csak egy április elsejei álbejelentés volt Redmondból! Bezzeg a névtelen és hangtalan Google Asszisztens, új Duplex kiegészítőjével, immár 49 államban lehet foglalásokat intézni. Gyanús, hogy ez még erősen emberi háttértámogatást igényel, de mostanában nem is volt túl nagy szükség rá. Milyen lesz, ha a másik végén is egy robot veszi fel a kagylót?

Az Aperta a legfuturisztikusabb villlanyautó, amit mostanában láttunk. A hírek szerint ismét leporolták a 2006-os designt és ezúttal esély van arra, hogy eljussanak a sorozatgyártásig.

A hópihék fellélegezhetnek, a YouTube nem fogja törékeny lelküket megbántani azzal, hogy megmutassa nekik, hányan nem kedvelték a videóikat.

Amerika a korlátlan lehetőségek országa! Nemrég a bevándorlási hivatal 100 tanulóvízummal rendelkező vendégdiákot vert át egy ál-főiskolával, hogy kitoloncolhassa őket. Akik be fizették a $100 regisztrációs díjat, nem kapják vissza, örülhetnek, hogy nem lettek kitoloncolva!

A Xiaomi új logója megtévesztően emlékeztet a régire. Sokáig gondolkodtunk, hogy ezt most MI-nek kellett? Igaz egy ideig nem tudtuk eldönteni azt sem melyik az új. A képen a bal, hiszen jobb a régi!

Kiderült, hogy az 5G leggyorsabb (mm-es) változata nem csupán villámgyors, hanem jól konstruált antennával akár a levegőből is lehet 5G-s áramot szerezni! Már előre látjuk a kombinált telefon és villanyszámlákat!

Legalábbis gyanús, ahogy az Apple újrakalibrálja az iPhone 11-ek akkumulátorait. A tervezett szoftveres avulás mesterei, ezúttal megmutathatják a világnak, hogy oka volt azoknak a telefonoknak a teljesítményét visszavenni! Nem lepődünk meg, ha ebből lenne pár „Géza munkába induláskor nem gondolta volna, hogy nemsorkára felrobban a telefonja a zsebében…” kezdetű hír.

A Microsoft 21,9 milliárd dollárért szállít AR sisakokat az amerikai hadseregnek. A hírek szerint 120.000 darab Hololenst rendeltek be, ami a képek alapján teljesen vízipók külsőt kölcsönöz a viselőjének. Potom $183.000 egy ilyen menő sisakért? A hülyének is megéri! A virtuális valóságban küzdő katonák elől legalább el tudják tüntetni a felkavaró látványt! Kérdés, hogy mi történik, ha lemerül az akkumulátor?

A Snapchat ennél sokkal trendibb szemcsit dobott piacra. Ebben az AR élményt a szemet teljesen eltakaró szemüveg biztosítja. Előre várjuk a hirtelen lemerülő szemüveg miatt, átmenetileg látászavarokkal küzdők baleseti jelentéseit!

A SpaceX bemutatta, mire is képes, ha akar! A földre visszahulló rakéta darabok fényjátékát, mint showelem, megjósoltuk egy korábbi adásunkban. Egy washingtoni farmer gazdagabb lett egy rakétadarabbal. Még ugyan születésnapra nem rendelhető, de talán eljön annak is az ideje! Ha már a házuk táján körülnézünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a 360˚-os kilátást biztosító űrbuborék mellett sem, amivel az űrturisták saját szemükkel tekinthetnek körbe-körbe.

És a jövő CTO-ja, a Chief Tik-tok (vagy Click Through?) Officer! A Nerf nem apróval dobálja meg a szerencsés kiválasztottat. Havi $10.000 nem rossz azért, hogy habszivacs lövedékekkel árasszuk el a környéket. Kár, hogy fegyvernek látszó tárgyat nem tarthatnak maguknál az ápoltak!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .