Google távmunka árazás: Igazságos vagy lehúzós?

focused mother working on laptop near disturbing daughter

Mennyi a tartós #homeoffice ára?

A Google készített egy kalkulátort belső használatra, ami segíthet eldönteni az alkalmazottaknak, hogy bejárnak vagy inkább távolabb költöznek az irodától, de cserében elfogadnak egy 5-10-25%-kal alacsonyabb bért.

A formális érvelés szerint azok választják valószínűleg ezt a megoldást, akik kikölötöznek a legdrágább városokból – urbánus részekre, szomszédos / kisebb településekre, esetleg vidékre. Így tehát a költségeik is alacsonyabbak lesznek.Vajon a szintén a package részét képező, az irodákban ingyenesen elérhető szoltáltatások (pl. prémium étkezés, fitness) lakókörnyéken való beszerzésének extra költségét „hozzáadja” a lefelé kerekítés közben a kalkulátor vagy ez már legyen az otthon dolgozó kényelmének felára?

Ha követnénk a logikát, itthon a multik remekül tudnák ezzel konzerválni a vidéki városok alacsonyabb bérszínvonalát, igazi verseny helyett, pusztán arra hivatkozva, hogy ha Pécsről nem akar valaki minden nap 4 órát ingázni, szíve joga, de akkor -20%.Nesze neked piac, verseny.

Elfogadhatónak találjátok a logikát?

Szerintetek lesz itthon is hasonló intézkedés?

Kövesd az oldalunkat, lájkold a posztokat, hallgasd az adásainkat, ha érdekelnek a hasonló hírek!

Kapcsolódó adásaink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .