ZO060 – Foglalkozása: Vegán

ZO060 – Foglalkozása: Vegán Zártosztály Podcast

Nagy az Isten állatkertje, alacsony a kerítés, mégis felfalják egymást a bennlakók. De miért húzunk önkényesen vonalat mi ehető és mi nem?

A Zártosztály Podcast 60. mini adása

Az emberiség alapvetően mindenevő, ezen azért persze egy széles spektrumot értünk, hiszen van aki a zöldségeknél, van aki az állatoknál húzza meg a határt, sőt van aki kizárólag McDonalds hamburgermenün él évek óta.

Ebben a mini epizódunkban a spektrum két végére fókuszálunk, két végletes bulvárhír alapján.

Különös csoportot alkotnak akik mindenkin felülemelkedve megvilágosodott vegánként élvezik az életet. Nemrég volt lehetőség részt venni egy pályázaton ahol akár 50.000 angol font üthette annak a jelentkezőnek a markát, aki fél éven át vegánná válik húsevőből. Ez nem csak étkezési, hanem viselkedési változtatást igényel, hiszen tele kell vele kürtölnie a világot, hogy mindenki hallhassa:

VEGÁN VAGYOK!

(Ismeretlen vegán, bárhol, bármikor. Ha kérdezik, ha nem)

Ha már idáig eljutott, akkor ezt az időszakot és pénzt akár duplázhatja is. Mivel egy jókora összegről van szó, eltart egy darabig, hogy eltékozolja, de gondolom ebben az időszakban már úgy letiltják a médiamegjelenéseit, mint Trump-ot az elnöki időszaka után!

Mire letelik ez a hosszú húsvéti böjt, addigra viszont lehet, hogy lisztkukaccal is megtömheti a fejét, hiszen az EU nemrégiben engedélyezte annak fogyasztását. Természetesen elsősorban a rovarlárvákból kinyert fehérje lesz az, ami a táplálékok alapjául szolgálhat a jövőben. A magyar Grinsect is ebben lát fantáziát, mi pedig bennük!

Alig várom, hogy a szója/mandula/zabszalma áltejeket, rovartejekkel lehessen helyettesíteni!

Nem vegán vagyok, csak a laktózt nem bírom!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .