ZO070 Foglalkozása: Kolonizátor

Túró-Rudi automata a Marson

Az 5G-vel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Veszélyes vagy nem? Kell-e egyáltalán?

Minek is kellhet a StarLinknek lézer? Miért sikeres a Starship visszatérése, ha az felrobban? Talán célba vették a saját maga által frissen felbocsátott műholdak?

Világ Planetáriumai Egyesüljetek!

A Zártosztály Podcast 70. adása

Amerikában a Verizon és a T-Mobile szimultán javasolta a felhasználóinak, hogy ha már beálltak a magasra emelt 5G lobogó alá, akkor legyenek szívesek kikapcsolni a frissen vásárolt készülékeken a képességet, mert nagyon szívja az akkumulátort. A T egyenesen addig elmegy, hogy az akkumulátor kímélése érdekében a 4G-t és 3G-t is kapcsolja le a készüléken az ügyfél. Ezen elgondolkodunk, hiszen a GPRS (2G) sebessége nosztalgikus emlékeket indít be bennünk, amikor a nők nők voltak, a férfiak férfiak. A magukat kis zöld békáknak gondolók pedig magukat kis zöld békáknak gondolhatták. A telefonos modemek pedig egész éjszakákon át csipogtak, hogy letöltsék a friss kiadású .mp2 fájlokat.

No de ezen a Starlink mennyit fog változtatni! Ha már ezt az ezerszer előhozott témát leporoljuk, végre ráébredünk, minek is kell lézer a távközlési műholdakra! Az eget óriási lézershow-vá alakítjuk, pedig abba nem is térünk ki, mekkora reklámbevételt produkálhat az amerikai ég felhőire vetített kóla reklám. Bár mi az USA műholdakon kék lézert gondoltunk, a pirosat Kínának vagy az oroszoknak fenntartva.

Talán nem véletlen, hogy a műholdszállítmánnyal útra induló Starshipek közül egyik sem tért vissza úgy, hogy leszállás után fel ne robbant volna, mióta lézer van a Starlinken? Elképzelhető, hogy lőgyakorlatra használták a visszatérő rakétákat? Vagy csak nem akarták hogy tudjuk, valójában mit is szállított?

Ha mégis le tudna szállni akkor már csak egy ugrásra van a Mars-utazás, vendégünk bedobja a nagy kérdést: mi mennénk-e? És ha igen lesz-e Mars a Marson? Vagy egyéb csokoládé? Bitcoinnal kell majd az automatában fizetni? És ha igen, akkor ki fogja azt tölteni? Mennyi lesz egy Túró Rudi?

Ápolt

avatar
Benedict Waldorf
avatar
Charles Statler

Látogató

avatar
Isti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .