ZO070 – Foglalkozása: Kolonizátor

ZO070 – Foglalkozása: Kolonizátor Zártosztály Podcast

Az 5G-vel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Veszélyes vagy nem? Kell-e egyáltalán?

Minek is kellhet a StarLinknek lézer? Miért sikeres a Starship visszatérése, ha az felrobban? Talán célba vették a saját maga által frissen felbocsátott műholdak?

Világ Planetáriumai Egyesüljetek!

A Zártosztály Podcast 70. adása

Amerikában a Verizon és a T-Mobile szimultán javasolta a felhasználóinak, hogy ha már beálltak a magasra emelt 5G lobogó alá, akkor legyenek szívesek kikapcsolni a frissen vásárolt készülékeken a képességet, mert nagyon szívja az akkumulátort. A T egyenesen addig elmegy, hogy az akkumulátor kímélése érdekében a 4G-t és 3G-t is kapcsolja le a készüléken az ügyfél. Ezen elgondolkodunk, hiszen a GPRS (2G) sebessége nosztalgikus emlékeket indít be bennünk, amikor a nők nők voltak, a férfiak férfiak. A magukat kis zöld békáknak gondolók pedig magukat kis zöld békáknak gondolhatták. A telefonos modemek pedig egész éjszakákon át csipogtak, hogy letöltsék a friss kiadású .mp2 fájlokat.

No de ezen a Starlink mennyit fog változtatni! Ha már ezt az ezerszer előhozott témát leporoljuk, végre ráébredünk, minek is kell lézer a távközlési műholdakra! Az eget óriási lézershow-vá alakítjuk, pedig abba nem is térünk ki, mekkora reklámbevételt produkálhat az amerikai ég felhőire vetített kóla reklám. Bár mi az USA műholdakon kék lézert gondoltunk, a pirosat Kínának vagy az oroszoknak fenntartva.

Talán nem véletlen, hogy a műholdszállítmánnyal útra induló Starshipek közül egyik sem tért vissza úgy, hogy leszállás után fel ne robbant volna, mióta lézer van a Starlinken? Elképzelhető, hogy lőgyakorlatra használták a visszatérő rakétákat? Vagy csak nem akarták hogy tudjuk, valójában mit is szállított?

Ha mégis le tudna szállni akkor már csak egy ugrásra van a Mars-utazás, vendégünk bedobja a nagy kérdést: mi mennénk-e? És ha igen lesz-e Mars a Marson? Vagy egyéb csokoládé? Bitcoinnal kell majd az automatában fizetni? És ha igen, akkor ki fogja azt tölteni? Mennyi lesz egy Túró Rudi?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .