ZO062 Foglalkozása: Biorobot

Agyimplantált embergépsorok

Brain Circuits Electronics  - GDJ / Pixabay

Miniepizódunkban az agyi implantátumok jövőbeli használatának szürreális lehetőségein merengünk el

A Zártosztály Podcast 62. adása

A múlt héten a fizetett vegán szakmán merengtünk el, ezúttal azonban egy sokkal komolyabb jövőbeli foglalkozási lehetőséget gondoltunk át.

Gabe Newell szürreális agy-számítógép interfészekkel kapcsolatos megjegyzéseit vezettük tovább. A gép által vezérelt alvásciklusok és az implantátumok vezérlésének az oroszok által meghackelésén túl kitaláltunk pár sokkal ijesztőbb felhasználási lehetőséget is.

A futószalag melletti fizikai munkát végző emberek implantátumon keresztüli vezérlése, miközben agyuk alvási ciklusban emészti meg az előző nap eseményeit, lehetővé teszi a két műszakos munkát a testépítéssel egyidejűleg, ami mellett még 8 óra a családra és a magánéletre is jut! A munka minőségére pedig szintén nem lehetne panasz. Ez lenne a termelés jövője?

A gyerekek finommotoros fejlődése is hol lehetne gyorsabb, mint egy összeszerelő üzemben? Ráadásul még jutalmazás/büntetés sem szükséges hozzá, hiszen a neurális pályák közvetlen vezérlésével az is szükségtelenné válik. Persze ez jogellenes. Még. Amíg a törvényhozásban is el nem kezdenek terjedni, és az emberek fölé kerülni a mesterséges intelligenciák.

Ápolt

avatar
Benedict Waldorf
avatar
Charles Statler

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .