ZO029 – Felszabadulási etikett

ZO029 – Felszabadulási etikett Zártosztály Podcast

A COVID-19 miatt bevezetett kijárási korlátok mostanra enyhítésre, illetve eltörlésre kerültek. A hirtelen ránk zúduló, majd megszűnő korlátozások, valamint a járvány kiújulási veszélyének lappangó árnyéka magukkal hozzák az eddig normálisnak elfogadott viselkedésünk változását.

Adásunkban sarkításokkal tarkítva vizsgáljuk meg a munkahelyi, és mindennapi etikettjeink várható változását.

A Zártosztály Podcast 29. adása

Amilyen hirtelen kezdődött, olyan hirtelen szakad az emberekre a kijárási korlátozás megszűnése. Kevesen voltak olyan szerencsések, hogy zökkenőmentesen át tudjanak állni a távoli munkavégzésre és sok munkahely egyszerűen csak felfüggesztette a működését. Azok a dolgozók azonban, akik visszatérnek korábbi kaptáraikba, fel kell készüljenek a változásokra.

A fenyegetettség ugyanis nem megszűnt, csupán átmenetileg mérséklődött. A drasztikus intézkedések radikálisan lassították ugyan a járvány terjedését, de ez nem azt jelenti, hogy szabadságolta volna magát a koronavírus. A gyakorta említett hasonlat szerint: az ejtőernyő lelassította ugyan a zuhanásunkat, de attól még nem kell levenni, amíg földet nem értünk.

Emiatt az eddig bevált gyakorlatok az irodaépületen belüli közlekedésre, étkezésre, kávézásra némileg megváltozhatnak. Adásunkban Zártosztálytól elvárható módon túlgondolt ötleteket sorakoztatunk fel arra, hogy miként lehet liftekben viselkedni, közlekedni az irodai folyosókon, lépcsőházakban a fertőzésveszély minimálisan tartása mellett.

Rápillantunk továbbá az irodai lámpák és légkondicionálók közösségi beállításának fertőzésveszélyeire és pár ötlettel próbálunk csökkenteni azon. Ezt sokan meg fogják tapsolni!

Az irodákban a közösségi étkezés és kávézás nemcsak a pletykák de a vírusok terjedésének is melegágyai lehetnek. A közösségi távolságtartás szabályainak betartása ellehetetleníti az ilyen susmorgást, de vannak erre is ötleteink!

A bevásárlóközpontok egyirányúsítása és a kötelező haladási irány segíthet a közösségi távolságtartás fenntartására, egyben a kisebb forgalmú boltok számára is ad esélyt a forgalom növelésére.

Hogyan jönnek össze a jóslataink a plexi világpiaci árának növekedéséről a barbershopok profilszűkítésével? Az adást meghallgatva ezt is megtudhatod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .