ZO047 – Ezt találd ki!

gray and black hedgehog eating on plate

ZO047 – Ezt találd ki! Zártosztály Podcast

Vágó István felejthetetlen Van Benne Valami műsorának emlékére, podcastunkban feltámasztottuk az időre menő barkochbázást.

Felváltva kérdezzük egymást és a szokásos igen/nem válaszokon keresztül kell eljutni a rejtvényhez. Ahhoz, hogy a gondolkodás irányát kellően tévútra lehessen terelni, a kérdező valós, de teljesen félrevezető segítséget kap minden feladványhoz és öt perc elmúltával, amikor már azt hiszi jó úton jár, egy másikat is.

Mivel az adás hallgathatóságát a döbbent gondolkodás csendje nagyon szaggatottá tenné, egy kis technikai trükkhöz folyamodtunk. A valós idő múlását egy hol gyorsuló, hol tíz másodperces sebességre visszaeső metronóm segíti. Ahol gyors kattogás hallatszik, ott műsorvezetőinknek is erősen kattog az agya.

Első kísérleti adásunk után ebben már erősebb feladványokkal leptük meg egymást. A COVID-19-es járvány miatti óvatosságnak köszönhetően egymástól távol vettük fel az adást, így szerencsére fizikai inzultusra nem került sor.

Ebben az adásban a következő segítségekkel lehetett nekilátni a kérdezésnek

  • Mélyvízi kénkürtő távoli rokona
  • Ideje már aludni
  • Névrokonának a különleges kiadása sárga színű volt
  • Nem is gondolnál rá, hogy milyen zöld!
  • Puha és világos
  • Mintha magad látnád benne…

Figyelmes hallgatóink minden bizonnyal legalább olyan gyorsan kitalálják mire gondoltunk, mint mi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .