ZO186 – Embertelen kihívások

ZO186 – Embertelen kihívások Zártosztály Podcast

A legújabb részben Kárpáti Judit író, költő, podcaster volt a vendégünk, akivel a legérdekesebb technológiai témákról beszélgettünk. 🎙️
Tudtátok például, hogy hamarosan világító növényekkel díszíthetitek a kerteteket? 🌺
Vagy hogy a blogolás új formája az interaktív blogolás, ahol ti dönthetitek el, miről olvassatok? 📚
Vagy hogy a virtuális valóságban AI avatárokkal találkozhatnak és beszélgethettek egymással? 🕶️
Ezekről és még sok más izgalmas témáról hallhattok a podcastunkban!

Ne felejtsétek el megosztani velünk a véleményeteket és a kérdéseiteket a közösségi média csatornáinkon!

A következő cikket AI írta, hogy legyen itt valami. Ha érdekel, hogy valójában miről beszéltünk, hallgasd inkább az adást!

Ki a virágot szereti…

Világító növények

A beszélgetésben elhangzott, hogy egy amerikai cég génmódosítással olyan növényeket hoz létre, amelyek világítanak a sötétben. Példaként említették a világító petúniát, amiből 2024-ben kezdik meg az értékesítést. A cég úgy gondolja, ez üzleti lehetőség lehet például a közvilágítás kiváltására. A résztvevők viccelődtek is ezzel kapcsolatban, például a világító rózsákról.

AI blogtémák

Blogolás új formái, interaktív blogolás

Felmerült egy ötlet, miszerint a blogbejegyzéseket interaktívabbá lehetne tenni a mesterséges intelligencia segítségével. A blog így válhatna valódi párbeszédessé, ahol az olvasó irányíthatja, miről szeretne bővebben olvasni.

Character AI multi-chat

Virtuális valóság, metaverzum

A beszélgetés résztvevői megvitatták a virtuális valóság adta lehetőségeket, például a metaverzumot, ahol a felhasználók virtuális térben, avatárokon keresztül tudnak érintkezni és tevékenykedni. Ez teljesen meg fogja változtatni a mindennapokat és a társas érintkezést.

Stable diffusion emotion

Érzelemfelismerő mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó cégek azon dolgoznak, hogy a gépek képessé váljanak az emberi érzelmek felismerésére és bizonyos szintű kifejezésére. Ez például segíthetné a gépek és emberek közti kommunikációt és interakciót.

Generatív tartalomkészítés

A generatív mesterséges intelligencia által létrehozott tartalmak (szöveg, kép, zene) témakörét is érintették. Megvitatták ezek előnyeit és hátrányait, illetve azt a kérdést, hogy mennyire lehet megkülönböztetni ezeket az ember alkotta tartalmaktól.

EEG implantátum

Implantátumok, agyi implantátumok

A résztvevők beszéltek arról is, hogy az agyba ültethető különféle implantátumok segíthetnék a kommunikációt és az önkifejezést azáltal, hogy lehetővé tennék a gondolatok és érzelmek megosztását másokkal. Ugyanakkor a legtöbb résztvevő idegenkedik az efféle megoldásoktól.

Agy-számítógép interfészek

Felvetődött, hogy az emberi agy és a számítógépek közötti kommunikáció hatékonyságát agy-számítógép interfészekkel lehetne javítani. Ilyen interfészekkel például a gondolatok közvetlen megosztása is lehetővé válna.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .