ZO034 – Digitális szatócsbolt

Stock Shopping City Background - igorovsyannykov / Pixabay

ZO034 – Digitális szatócsbolt Zártosztály Podcast

Egy jó szatócsboltban minden megtalálható, amire a vevőnek csak szüksége lehet. Adásunkban mi is megpróbáltunk minden olyan hírt összegyűjteni, amire csak szüksége lehet egy mai irodai munkásnak ahhoz, hogy kávészünetben találjon magának beszédtémát.

A Zártosztály podcast 34. adása

Szemünket az égre függesztve elsőként a Starlink legutóbbi kihívását vizsgáljuk meg. Elgondolkozunk azon, hogy van-e valami magasztosabb célja annak, hogy 42.000 kis műholdat lőnek a Föld köré.

Sokkal nagyobb lehetőséget látunk abban, hogy a műholdak segítségével jobban kiemeljük az éjszakai égbolt fényszennyezés miatt egyre nehezebben kivehető konstellációit. Kiegészítésképpen elgondoljuk, hogy inkább kiváló, földméretű hologrammot készítsünk vagy a Batman hívójel egy lényegesen modernebb verzióját alkossuk-e meg.

Elvágyunk otthonainkból és az amszterdami AirB’n’B változtatások mentén belegondolunk, mit érnének az ilyen szigorítások itthon. A jóindulatú szomszédnéni biztosan segít betartani a törvényt!

Az iOS 14 egy új funkciójának bejelentése alapján a BMW telefonba virualizált slusszkulcsát továbbgondoljuk és a virtuális indítókulcsokkal elkövethető új autólopási formát fedezünk fel. Rajongóink és BMW tulajok számára az adás végén a bónusz track-be elrejtettünk egy trükköt, amivel a slusszkulcspörgetést mégis át lehet menteni az utókorra!

Átrándulunk az amerikai döntéshozásba, és az ott benyújtott törvényjavaslatok abszurditását vizsgáljuk meg. A tartalomszolgáltatók felelősségének megnövelése és büntethetővé tétele, valamint a titkosított tartalom bírósági határozat alapján megismerhetővé tétele erősen átlépi azokat a jelenleg létező törvényi kereteket.

Látványterv utcai használatra

Ha már Amerika, akkor elővesszük a fiókból a Ford F150-es 2020-as önvezető, elektromos terveit. Ezzel kapcsolatosan átgondoljuk, Az új funkció milyen lehetőségeket kínál a népszerű amerikai hobbik megreformálására. Elgondoljuk milyen hatékonnyá tehet az önvezető képesség egy eddig két embert igénylő autós utcai lövöldözést, vagy a ha már félautomata fegyvereknél tartunk a platóról vadászatot. Ha ezt megtudja, Semjén Zsolt valószínűleg az első hazai megrendelőjük lesz. A lóbefogás farvizén az új Mustang említése apropóján kitárgyaljuk, hogy milyen abszurd formákat eredményezett a népszerű márkanevek újrafelhasználása.

Az önvezető autók között ismét gombamódra szaporodnak a hírek a Volvo önvezető robottaxikat kezd leszállítani az idei év során. Az Amazon a Zoox megvásárlásával egy oda-vissza játszós, teljesen önvezető autó ígéretével csábítja a befektetőket. A Tesla volt alkalmazottainak az átcsábításával a piaci tudás újraelosztásának etikai kérdéseit is megtárgyaljuk.

Ha már Amazon, akkor egy ideig értetlenkedünk az indiai szatócsboltok Amazonra költözésével kapcsolatosan. Ebből kitaláljuk, hogyan lehet ezt a fajta előválogatást felhasználni arra, hogy a bevásárlást az unalmas mosodára várakozásnál lebonyolítsuk, vagy ennek a keretében a fodrásznál okostükörrel el lehessen kerülni a kínos beszélgetéseket. Az új autók távoli csomagtérnyitóját a távrendelések kiszállításárai is alkalmassá lehet tenni. A fagyi és hús felolvadását elkerülendő megállapítjuk, hogy hamarosan lesz igény az elektromos autók csomagtartójába szerelt fridzsiderre is.

Elgondolkodunk azon a híren is, hogy az hallássérült iOS tulajdonosok hangjelzéseit vizuálissá alakítani mennyire abszurd ötlet. Annak fényében azonban, hogy a mobiltelefon manapság már elsődlegesen nem hangtovábbításra van használva, ezt a fejlesztést elfogadjuk, sőt, van hozzá extra, hasznos javaslatunk is!

A saját internetes-környezetszennyező tevékenységünkre a Google StreetView kaliforniai légminőségmérőkkel felszerelt autói által készített térképpel tesszük fel a pontot. Vizualizáltuk, hogyan lehet ezeket a térképeket és azon keresztül az ingatlanok árait befolyásolni anyagi haszonszerzés érdekében például egy rolling coal mozgalomtól kölcsönvett autó használatával.

Továbbgondoljuk, milyen faktorok figyelését lehetne még utcaszinten megvalósítani. Így meg lehet határozni a szórakozóhelyek környékén az alkoholfokot, vagy akár a levegő ammóniatartalmából a nyilvános vécék kihelyezését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .