ZO043 – Digitális perszónák

Face Faces Dialogue Talk Psyche  - geralt / Pixabay

ZO043 – Digitális perszónák Zártosztály Podcast

A Sber lesz az orosz Amazon?
Mi inkább amazonos drónokkal röpdösünk a lakásban, miközben a 3D-s fittnesz alkalmazás megmutatja a keserű valóságot, miszerint fiatalabbak már nem leszünk.

a Zártosztály Podcast 43. adása

Átalakulás alatt van a pénzügyi, egyre többen ismerik fel, hogy a bank már nem csupán pénzügyi cég, amely történetesen digitális csatornán értékesít, hanem inkább egy informatikai szolgáltató, amely nyújt pénzügyi szolgáltatásokat is. Nyitó hírünkben elsőként a Sber(már nem bank) átalakításától indulunk el. Felmerült a gondolat, hogy Oroszország Anyácska gyermekei számára gondoskodik a digitalizáció hozzáféréséről. Az Amazon helyi babérjait elcsaklizni tervező új tech cég túllép a banki szolgáltatások aprócska világán. Kiváló összpontosításunknak köszönhetően Yotányit sem térünk el eredeti beszélgetésünk alaptémájától. Magunk előtt látjuk a kialakuló óriásállam mindennapokat átszövő nyilvántartását.

Nem tudunk nem arra gondolni, hogy a magyarországi nagybankok milyen módon tudnák a hazai piacot letarolni és annak segítségével milyen új szolgáltatásokat tudhatnának monopolizálni. A gondolkodásunk hamar politikai élt kap, így gyorsan evezünk a következő könnyedebb témánkra, mielőtt háborogni kezdene alattunk a sekélyes magyar tenger.

Az Amazon két csodás bejelentésével kapcsolatosan filozofálunk, hogy mennyire hasznos lehet egy kis drónt megbízni azzal, hogy körbejárja a lakást, amikor nem vagy otthon. Az ilyen eszközök biztonsági kockázata az első pillanatban szembeötlőek annyira, hogy még az ilyen témákra jellemzően fogékony verge-es újságírók szemöldökét is felhúzta.

A másik újítás a Halo, amely az Amazon Fitness számára a testről 3D-s képalkotás során képes megalkotni a tulajdonos testképét vagy legalábbis annak modelljét. Az új megoldásban rejlő lehetőségek és az azzal kapcsolatos problémák megihletnek minket. Az implantátumok, illetve végtaghiányok esetén kinövő fantomvégtagok a felhasználók számára elég torz testképet tudnának produkálni, ezért bízunk benne, hogy az algoritmusokat ügyesen felkészítették a nem átlagos esetek kezelésére is.

A gombelemek keserű bevonattal való ellátását megünnepeljük és továbbgondoljuk. Az ezzel kapcsolatos gombelem-szájbantartó versenyek feltűnése a Youtube-on már csak napok kérdése. A csirkeízű poloska pedig… hát az úgy is undi.

Röviden elkalandozunk az ügyfélszolgálatok csodálatos világában, amihez a Google Hold for me szolgáltatásával bemutatjuk, milyen, amikor a fagyi visszanyal. Ha viszont már a telefon AI asszisztense beszélget az ügyfélszolgálat AI-ával, rápillantunk arra a lehetőségre, hogy milyen lesz, amikor kialakítanak egymás között egy csak erre használható üszinyelvet. Furcsa jövőbeli foglalkozásaink listáján megjelenik a gépi ügyfélszolgálatos nyelvet (mint idegennyelv) ismerős humán support munkakör is,

A Google Recorder új, hangfelvételek szerkesztésére alkalmas képessége, azaz hogy a szövegre átírt hangblokkok editálásával lehetséges a felvételeket szerkeszteni, elgondolkodtat minket. A podcast vágás és cikkírás meggyorsításán túl eljutunk a teljesértékű digitális asszisztens személyiségek kialakításáig. Ki ne akarná, hogy egy ingerült Chuck Noris reklamálja meg az eltúlzottnak érzett közműszámlájãt?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .