ZO059 – CEStelen brigantik

Balloon Prick Earth Concept   - meesgroothuis / Pixabay

ZO059 – CEStelen brigantik Zártosztály Podcast

Nagyon készültünk a CES-re. Az itt felvonuló esztelen ötletek és félbolond koncepciók kiváló táptalajt biztosítanak adásainknak.

A COVID-19 ebbe is csúnyán beleszólt…

A Zártosztály Podcast 59. adása

Eltelt közel egy év, hogy a Föld nagy részén karanténba vonultak azok, akikre napi használatban nincs szükség. A telefonkagyló pucolók, könyvelők és a fodrászok mind otthon malmoztak. Számtalan izgalmas találmány születhet ilyenkor, gondoljunk csak arra, hogy Sir Isaac Newton is a fekete dögvész elől karanténba menekülve fektette le a Matematikai Analízis alapjait (vagy mégsem?)

Nagy várakozásokkal tekintettünk így a CES2021-re, számítottunk rá, hogy az innováció éves felhozatalából a tavalyi adásokhoz hasonlóan csak belemerítünk a kiállítók oldalaiba, ami elegendő lesz több adás színvonalas megtöltéséhez őrülettel.

Ilyenkor nem is a nagy cégek körül nézelődünk, hanem kifejezetten a kis halakra szoktunk összpontosítani. Nagy meglepetésünkre azonban a múlt héten megénekelt témákon kívül alig volt új a felhozatalban. Az akkor megemlített témák lettek a The Verge kedvencei is.

Őrültebb ötleteket kerestünk tehát annál, mint a Samsung telefonos autókulcsai, vagy a sokadik hajlított képernyő. Az interaktív bokszzsák valamint a méregdrága kutyaajtó még a csengőt sem nyomja meg a gumiszobánk ajtaján. Kiváltképp, ha a fekete kutyákat fel sem ismeri, ha azok Mosou-fekete színben pompáznak. Pedig a fekete a nagykutyákat sem hagyja hidegen, hiszen már a Fehér Háznak is van sötét oldala.

Az amerikai szélessávot lehagyjuk a telefonunkon, nem csoda, hogy az Alphabet, rólunk elnevezett Loon alvállalata bezárja kapuit, de a SpaceX és hasonló szatellit alapú szolgáltatók sem örülhetnek, hiszen az oroszok zárják az égboltot és büntetik az idegen űrtechnikát. Persze ez nem keseríti el a Virgin-t aki repülőgépekről indít levegő-űr rakétákat, hogy a SpaceX konkurensei is eljuthassanak az űrbe. Persze őt nem zavarja a megnövekedett űrszemét miatti ütközésveszély, hiszen nem a saját műholdjai kerülnek állnak Föld körüli pályára. A NASA sem emiatt agódik mostanában, hiszen jelenleg a földi teszteket sem bírják az új rakétáikkal végrehajtani.

Szerencsére Elon Musk ismét nem hagy minket téma nélkül. 158.000 Tesla visszahívása a hibás kijelzők miatt elgondolkodtató, hiszen a SpaceX rakétáiban kísértetiesen hasonló képernyőket láttunk. Azokat is visszahívják vajon? A Boring Company sem unalmas többé, lángszóró sem kellett hozzá, hogy égjen! A Musk által megálmodott, Miami alá fúrandó alagutat hamarabb sikerült megfúrni, mint egy nyugdíjemelést itthon! Az ötletét elnyelték a floridai víznyelők.

Bár a szoftverhibák tűnnének el ilyen egyszerűen, de a Microsoft még mindig nem javított egy évek óta létező hibát, amivel egy egyszerű pár karakteres paranccsal jelentős károkat lehet okozni a számítógép fájlrendszerének. A felelős újságírás mintapéldája, hogy ezt a parancssort több médium is leközölte. Ezeket se megnevezni, se belinkelni nem fogjuk, mert mi bolondok vagyunk, nem hülyék!

Az Apple dolgozik a hajlíthatóképernyős telefon koncepciójának előkészítésén. Ezúttal olyan megoldást keresnek, ami nem egyszerhasználatos. Ideje is, mivel az LG értékesíti vagy megszünteti a mobilkészülékgyártó üzletágát, így a nekünk nagyon tetsző LG Wing után kelleni fog valami amin köszörülhetjük a nyelvünket! Koreában mások is panaszkodnak, hogy nem ilyen lovat akartak, de ezért lecsukni egy technológiai óriás örökösét?

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .