ZO022 – Bérkutyák és KertB’n’B

ZO022 – Bérkutyák és KertBnB Zártosztály Podcast

Itt a tavasz, szép az idő – ki kéne menni. Csakhogy országos szobafogság van. Akinek nincs kertje, annak marad az álmodozás és a kifogások, hogy kicsit kijusson a négy fal közül.

És pár további Zártosztályos gondolatkísérlet, hogy elviselhetőbb legyen a bezártság.

A Zártosztály Podcast 22. adása

A válság egyben lehetőség is: világvállalatok sora próbálkozott évekig a digitális átállással, de kiderült, hogy akár a komplett oktatás is megoldható távolról, csak nagyon kell akarni. A home office sok helyen csak álom volt a technológiai korlátok miatt, amiket pár nap alatt felülírt az élet.
Ha már így alakult, ehhez alkalmazkodunk.

Kihasználhatnánk például a QR kódos fizetési kérelem és az azonnali utalás adta lehetőségeket: lehetne vele fizetni a lámpánál ablakot mosó fiataloknak vagy akár a futároknak is. Elég egy matrica, egy okostelefon és pár másodperc. Helló innováció, viszlát százasok!

Mikor, ha nem most törhetné át a korlátokat és válhatna mainstreammé az e-sport? Kezeket fel, ha nem megy a vasárnapi csendespihi F1-morajlás nélkül!

Aztán itt van még nemzeti sportunk, a szabályozási kiskapuk hajszolása. Határozottan lebeszélünk mindenkit, de ha már: a szabad levegő iránti igény vezette gondolatainkat a közösségi kisállattartás feltalálásához és a kertBnB-hez.

Vajon hogyan kellene elosztani a társasházi folyosón kapirgáló tyúkok tojásait a lakók között?

Aktuális jóslataink:

  • idén a szokottnál erősebb évük lesz a klímaszerelőknek,
  • megugrik a kisállatok, különösen a kutyák iránti kereslet (felelősen fogadjatok be állatkákat, egyszer eljön az idő, hogy ismét el kell járni otthonról dolgozni!),
  • és ha nem steril irodaházban töltjük napjainkat, érdemes lesz betárazni allergiagyógyszerekből.
Figyelem: senkinek sem javasoljuk, hogy a műsorban elhangzó megoldásokat kipróbálja a karantén kijátszására – ezek szigorúan a magyaros virtus fricskájaként szolgálnak. Munkán, sportoláson és bevásárláson kívül kevés valós okunk nem lehet az otthonunk elhagyására a járvány idején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .