ZO085 – Bambi bazookával

Psychologist Therapy Problems Ill  - Peggy_Marco / Pixabay

ZO085 – Bambi bazookával Zártosztály Podcast

Mai vendégünk Juli doktornő. Szerencsére otthonosan mozog a Zártosztályon és nem jön zavarba, ha az ápoltak faggatják!

Segítségével a Fortnite és a virtuális tanulás témáinak kerítésléceit próbáltuk lefeszegetni.

a Zártosztály Podcast 85. adása

Helyreigazítás: a Volkswagen a továbbiakban is előre helyezi a nép (Volks) érdekeit, és ez a hozzáállása nem csupán a múlté. Így a rosszul elsülő áprilisi tréfa ellenére a cég villanyos almárkája mégsem kerül átnevezésre Voltswagenre. A podcastunk epizódjának címet adó téves bejelentés miatt 12,5%-nyit ugrottak a részvényeik. Az amerikai tőzsdefelügyeletet ellátó SEC vizsgálatot indított a cég ellen piacbefolyásolás miatt, de azt már nem április 1-jén, és valószínűleg a döntés sem lesz vicces.

Ha már a jóslataink, akkor meg kell említenünk, hogy a Ropogószellem adásunkban említett, a korábbi generációs PS konzolokat érintő, PlayStation Network majdani nyugdíjazása miatti problémának is voltak utórezgései. A PSN világszerte egy órára vált elérhetetlenné a közelmúltban. Mi van, ha csak tesztelték a reakciókat?

Ki ne ábrándozott, hogy nagy sztárok bőrébe bújik? Dr. Juli például Donna Summer és Rod Stewart előadásmódját gyakorolta be egy subaszőnyegen.

A mai fiatalok némi pénz ellenében magukra ölthetik Neymar bőrét a Fortnite-on. Ez vajon one size fits all típusú, vagy van nemek, korok és például BMI alapján egyedi, szó szerint testre szabott verzió is?

Árukapcsolásként a DC Batman képregény-sorozatot ad ki a Fortnite keletkezéstörténetével kapcsolatban. Ebből a rajongók végre megtudhatják, mi az elgondolás a szigetre repülő buszról kiugró emberekkel, akik egy szűkülő körben egymás mészárlásával szereznek percnyi dicsőségeket. Így elmondva ez egy marhaság. De minden játéknak jár a háttértörténetet, legyen az Arkanoid vagy PacMan!

Elképzeljük hát, amint a népszerű figurákból kifogyva a Disney már a klasszikus animációs filmjeinek alakjait licenceli avatarnak. A játékosok ezután levadászhatják Bambit, Dumbot, de ne lepődjenek meg rajta, ha azok visszalőnek bazookával. Jó nyomon haladunk tovább, felidézzük a kiegyenlítős disznóvágás ötletét, amiben a pálinkából az összes résztvevő disznó kap. A levágandódisznó kap egy perc előnyt az erdő szélén, a legények ezután vadászkéssel felszerelkezve ingadozva akcióba lendülnek…

Eljátszadozunk az ötlettel, hogy miért is lenne jó egy AI aki a játszik helyettünk. Kezdetben csak a pizzafutár érkezésekor bízza rá a karakterét a játékos, később már evés közben, sőt után sem nyúl a géphez. A végén már a játék minden résztvevője elkényelmesedve bámulja a képernyőt, az egymás ellen játszó robotokat figyelve. Ugyanezt valós autókkal folytatott autóversenyben is elképzeljük, kár hogy a DARPA Grand challange ezt már megtette előttünk!

A virtuális perszónák egyesek szerint segíthetnek tanulni is a jövőben. Szerencsére éppen velünk van egy szakértő, aki kiábrándít minket, hogy a vezetőképzésben semmi értelme ilyeneket alkalmazni. A vezetéshez nélkülözhetetlen valós emberi reakciók, a mikromimikák, a megbicsakló hang és a rettegés szaga, elengedhetetlenül szükséges lesz a valódi vezetői én kiteljesítéséhez. Kivéve persze, ha a vezető pont AI-ok által meghajtott virtuális személyeket fog irányítani.

A Netflix új arcaként egy fél ember-fél birka életformát mutatott be. Az anime vonalon erősítő csatorna, a YouTube vTuberekkel fogja szédíteni a követőket. „Szeretek énekelni, táncolni és ha masszíroznak, nem szeretek kanjikat írni és olyat ami bármennyire is horrorisztikus.” – nyilatkozta N-ko. Köszönjük Em(e)se!

Kedves Netflix, ennek a kimérának a keletkezéstörténetére nem vagyunk kíváncsiak!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .